دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی نقش زیر دریائی های ایران در امنیت خلیج فارس و دریای عمان در 83 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 8,400 تومان
پژوهش بررسی نقش زیر دریائی های ایران در امنیت خلیج فارس و دریای عمان در 83 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول.................................................................................................................... 1
بخش اول: عنوان........................................................................................................ 1
بخش دوم: مقدمه....................................................................................................... 2
بخش سوم: بیان مسئله.............................................................................................. 4
بخش چهارم: اهمیت مسئله ....................................................................................... 4
فصل دوم: ادبیات تحقیق............................................................................................ 6
بخش اول: وضعیت ژئوپولتیک خلیج فارس و دریای عمان....................................... 7
بخش دوم: اهمیت تنگه هرمز .................................................................................... 30
بخش سوم: مسئله جزایر ابوموسی- تنب بزرگ و تنب کوچک................................. 33
بخش چهارم: تاریخچه سخت زیردریائی................................................................... 43
بخش پنجم: کاربرد زیردریائی در جنگ اول و دوم جهانی ...................................... 45
بخش ششم: مشخصات فنی زیردریائی..................................................................... 47
بخش هفتم: انواع زیر دریایی و مقدورات آن............................................................. 61
بخش هشتم: اهمیت زیر دریائی................................................................................. 65
بخش نهم: ماموریت نیروی دریائی ارتش و سپاه..................................................... 68
بخش دهم: مشخصات ونوع زیردریائی های ایران.................................................... 70
فصل سوم: روش اجرائی تحقیق................................................................................ 73
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل ..................................................................................... 76
فصل پنجم: خلاصه تحقیق و پیشنهادات و تعاریف و اصطلاحات ............................ 87
منابع و مأخذ.............................................................................................................. 92
بخش دوم: مقدمه
امروزه در جهان گشاده و پهناوری زندگی می کنیم .اندیشه توانا و پیدایشگر بشری اعماق دریاها و آسمانها را تسخیر کرده و به بسیاری از مشکلات اسرار افرینش پی برده است. انسان خاکی توانسته است مقدار زیادی از مبانی علوم را تغییر داده و فرضیه هائی را که سالیان دراز اساس کار دانشمندان بوده از عصری به عصر دیگر متحول سازد واقعیت این است که جهان دائماً در حال تغییر و تحول بوده و آرزوهای دیرینه بشری یکی پس از دیگری تحقق یافته، به نحوی که بشر دیروز امال و آروزهای بر باد رفته خود را بواسطه نبوغ بشری توانسته به آنچه که طبیعت بطور وضوح او را از داشتن آن محروم نموده است دست یابد. امروز پرواز حتی بصورت سفر در فضا انجام میشود و قدرت محرکه اتمی او را قادر نموده که تقریبا بدون وابستگی به اکسیژن اتمسفر به زندگی در زیر آب بپردازد.
لذا به جهت اهمیت ویژه دریا در ابعاد مختلف نظامی - سیاسی- اقتصادی- فرهنگی برای کشور جمهوری اسلامی ایران نیروهای دریائی ارتش و سپاه باید از انعطاف پذیری ویژه ای برخوردار باشند و همواره باید آینده نگر بود که آینده با چه سرعتی تغییر می کند، تا بتواند امادگیهای لازم برای پاسخ گویی قاطع به تهدیدات جواب داد.
با توجه به تغییرات بعمل آمده در توان رزمی کشورهای ساحلی خلیج فارس، نیروهای دریایی ارتش و سپاه باید قادر باشند که از تمامیت ارضی کشور در ابهای جنوبی دفاع نماید.
لذا بر اساس این تفکر و اهداف متعالی انقلاب اسلامی و سابقه چند ساله در فعالیتهای دریایی و تجارب بدست آمده در جنگ تحمیلی (دریایی) و آگاهی از تجهیزات موجود یگانها و لمس مشکلات یگانها و همچنین علاقه مندی پژوهشگر، به موضوع اعلام شده از طرف دانشکده کنترل و فرماندهی، در مورد نقش زیر دریائی های ایران و خلیج فارس و دریای عمان، در حد توان هر چند ناچیز و ناقص جهت اهداف مورد نظر اقدام شود.
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
بخش اول: نوع تحقیق
این تحقیق بصورت تاریخی و توصیفی با استفاده از تجارب بکارگیری زیردریائی جهان از بدو پیدایش تا به امروز و توصیف ماموریتها و شرایط مورد نیاز عملکرد این یگان زیرسطحی جمهوری اسلامی ایران پذیرفته است.
بخش دوم: روشهای جمع آوری اطلاعات
در این پژوهش به روشهای زیر اطلاعات مورد نظر جمع آوری گردیده است.
1- روش کتابخانه ای
الف: کتابخانه دانشکده فرماندهی و ستاد هوائی
ب: کتابخانه مرکزی دانشگاه هوایی شهید ستاری
پ: دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه
2- امارهای منتشر شده از منابع مربوطه.
3- استفاده از اطلاعات موجود در اینترنت در رابطه با موضوع مورد تحقیق
بخش سوم:
با توجه به اینکه نظام پیشین کشور بعنوان یکی از چهره های بلوک غرب در منطقه و متناسب با برنامه های از پیش طرح ریزی شده توسط استراتژ یستهای امریکایی در کلیه مسائل خصوصا نوع امکانات و تجهیزات نظامی عمل می نمود و آنها بودند که سیاست گذار امور نظامی کشور بودند، لذا هیچگونه بررسی و برآوردی در خصوص نوع تجهیزات واقعی مورد نیاز کشورصورت نگرفته است.
پژوهش و تحقیق در مورد نقش زیردریائیهای ایران در امنیت خلیج فارس تا به حال صورت نگرفته است. و تنها پژوهشی که در مورد بکارگیری زیردریائیها در خلیج فارس و دریای عمان انجام شده به سالهای قبل از خریداری زیر دریائی از روسیه برمی گردد که توسط پاسدار محمدعلی احمدی و پاسدار اکبر میرعلی اکبری انجام شده که این حقیر از برخی قسمتهای مفید این پایان نامه در پژوهش خود استفاده نموده ام.
بخش چهارم: حدود و محدودیتهای پژوهش
1- حدود:
در این پژوهش کاربرد و نقش زیردریائی های ایران در خلیج فارس و دریای عمان در امنیت منطقه از نظر وضعیت ژئوپولتیکی منطقه مورد بررسی قرار گرفته و فقط به آن سری از اطلاعات استناد شده که:
الف: در وضعیت منطقه وجود عینی داشته و یا دارد.
ب: در مقدورات و ماهیت زیردریایی تعریف و تجربه شده است.
2- محدودیتها:
محدودیتهایی که در طول پژوهش با آنها رو به رو شدیم:
الف: عدم دسترسی به مدارک اولیه و کافی ترجمه شد.
ب: عدم وجود اطلاعات کافی مورد نیاز محقق در رابطه با مشخصات و مقدورات و محدودیتهای انواع زیردریایی جهان و ایران - سماجا.
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل
سقوط شاه و ظهور انقلاب اسلامی در یکی از حساس ترین نقاط جهان (خلیج فارس) که شاهراه حدود ذخائر نفتی دنیای غیرکمونیست است. بدلیل وابستگی دنیای غرب مخصوصا ژاپن و اروپا به صدور ذخایر فوق و نیز با توجه به موقعیت متزلزل و ضربه پذیری حکومتهای شیوخ در سرزمینهای نفت خیز اطراف خلیج فارس از نظر ژئوپولیتکی بهترین موقعیت را در اختیار انقلاب اسلامی قرار داده بود.
علاوه بر این پیروزی الگوی منحصر بفرد حکومت اسلامی بر قدرت مندترین حاکم وابسته به غرب نیز برای مردم مسلمان منطقه که میتواند پیام آور رهائی آنان از چنگال منحط ترین رژیمهای وابسته باشد و درست به همین علت است که گروهی از تحلیل گران معروف امریکا در جلسه مشاوره کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا به صراحت به نحو زیر اعلام خطر می نماید.
جاذبه فوری نخستین انقلابی که حقیقتا از بطن مردم جوشیده و موفق به سرنگونی یک سلطنت غیرمذهبی شده بود در میان مردم مسلمان جهان عرب بسیار قابل ملاحظه بود چنین بنظر می رسد که انقلاب ایران شاهد زنده وسرمشقی باشد از آنچه مسلمان به انقلاب ایران به عنوان نخستین پیروزی بر غیر مسلمین پس از قرنهای شانزدهم و هفدهم که امپراطوری عثمانی به اوج اقتدار بود می نگرسیتند. از نظر مسلمانان عرب پیروزی حضرت امام خمینی نمایانگر آغاز یک عصر تاریخی جدید مبنی بر حقانیت و قدرت اسلام بود برای مسلمانان از جمله اعراب که قرون متمادی تحت سیطره فکری، فنی و نظامی غرب رنج کشیده بودند از بین رفتن شاه در ایران به سادگی این نکته را مورد تاکید قرار می داد که نه از طریق ملی گرائی و روشهای غیرمذهبی بکله از طریق اسلام است که جهان مسلمان میتواند به پیروزی برسد.
با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از شکست توطئه های داخلی و عدم موفقیت گروههای سیاسی و نظامی با حاکمیت خط امام در خاورمیانه این طبیعی بود که ضربه پذیری حکام مرتجع خلیج فارس از امواج سهمگین انقلاب اسلامی بعنوان یک خطر واقعی و جدی برای امریکا مطرح شود و در چنان وضعی به منظور وارد آوردن فشار خارجی به انقلاب جنگ تمام عیاری را به دست صدام بعثی به جمهوری نوپای اسلامی تحمیل نمود. اگر چه این جنگ نتوانست به اهداف از پیش تعیین شده دست یابد. و خطر حضور انقلاب اسلامی در خلیج فارس را از بین ببرد ولی حداقل امریکا را امیدوار می کرد که با مشغول ساختن انقلاب در یک جنگ دراز مدت زمان لازم جهت ترمیم نقاط ضعف خود را اعم از سیاسی و نظامی در خلیج فارس را بدست آورد.
موارد زیر را میتوان بعنوان نقاط ضعف سیاسی نظامی امریکا در خلیج فارس ذکر نمود:
1. پیروزی انقلاب اسلامی و شکسته شدن ابهت و اقتدار امریکا در منطقه و الگو شدن انقلاب اسلامی درمیان ملتهای اسلامی
قیمت فایل فقط 8,400 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی عناصر داستان در 29 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پژوهش بررسی عناصر داستان در 29 صفحه ورد قابل ویرایش
داستان، امر واقع، و حقیقت
داستان قصهای بر ساخته است. این تعریف حوزههای بسیاری را در بر می گیرد؛ از آن جمله است: دروغهایی که در خانه و خانواده سر هم می کنیم تا خود را از کنجکاوی های آزارنده حفظ کنیم، و لطیفههایی که تصادفاً می شنویم و بعد من باب مکالمة مؤدبانه (یا غیر مؤدبانه) بازگو می کنیم، و نیز آثار ادبی خیالپرورد و بزرگی چون بهشت گمشدة میلتون یا خود کتاب مقدس. بله، می گویم که کتاب مقدس داستان است، اما پیش از آنکه از سر اعتقاد به شکاکیت به رضایت سر بجنبانید، چند کلمة دیگر را هم بخوانید. کتاب مقدس داستان است چون قصة بر ساخته است.
امر واقع و داستان آشنایان قدیماند. هر دو از واژههای لاتین مشتق شدهاند. Fact (امر واقع) از facere – ساختن یا کردن – گرفته شده است. Fiction (داستان) از fingere – ساختن یا شکل دادن. شاید فکر کنید چه کلمات سادهای – چرا که نغمة دیگری از سر تأکید یا عدم تأکید بر آنها بار نشده است. اما اقبال این دو در جهان واژهها به یکسان نبوده است. کار و بار fact (امر واقع) رونق فراوان یافته است. در مکالمات روزمرة ما fact (امر واقع) با ستونهای جامعة زبان یعنی «واقعیت» و «حقیقت» پیوند خورده است. اما fiction (داستان) همنشین موجودات مشکوکی است چون «غیرواقعی بودن» و «دروغ بودن». با این همه، اگر نیک بنگریم. می توانیم ببینیم که نسبت «امر واقع» و «داستان» با «واقعی» و «حقیقی» دقیقاً همانی نیست که به ظاهر می نماید. معنای تحت اللفظی امر واقع هنوز هم در نظر ما «امر رخ داده» است. و داستان هم هرگز معنای «امر ساخته شده» اش را از دست نداده است. اما امور رخ داده یا ساخته شده از چه نظر حقیقت یا واقعیت می یابند؟ امر رخ داده وقتی انجام می گیرد، دیگر وجود واقعی ندارد. ممکن است پیامدهایی داشته باشد، و ممکن است اسنادی وجود داشته باشند دال بر اینکه قبلاً وجود داشته است (مثلاً اسنادی وجود داشته باشند دال بر اینکه قبلاً وجود داشته است (مثلاً جنگ داخلی آمریکا). اما همین که رخ داد، دیگر موجودیتاش پایان می پذیرد. اما چیزی که ساخته می شود، تا زمانی که فساد نپذیرد یا نابود نشود، وجود دارد. همین که پایان می پذیرد، موجودیتاش آغاز می شود.
سرانجام آنکه امر واقع هیچ نوع وجود خارجی ندارد، حال آنکه داستان ممکن است قرنها دوام بیاورد.
برای روشنتر کردن نسبت عجیب امر واقع و داستان، جایی را که این دو در آن با هم جمع می آیند در نظر می گیریم: جایی که آن را تاریخ می نامیم. در کلمة history (تاریخ) معنایی دو گانه نهفته است. این واژه از واژهای یونانی گرفته شده که در اصل به معنای کاوش یا تحقیق بوده است. اما چیزی نگذشت که دو معنا پیدا کرد که در اینجا به کار ما می آیند: واژة تاریخ از سویی می تواند به معنای «چیزهایی که رخ دادهاند» باشد؛ از سوی دیگر می تواند «روایت ثبت شده اموری که فرض شده است رخ دادهاند» معنا دهد. یعنی تاریخ هم می تواند به معنای رخدادهای گذشته باشد و هم قصة (story) این رخدادها: امر واقع – داستان. خود کلمة «story» هم در واژة «history» باقی مانده و اصلاً از این کلمه مشتق شده است. آنچه به عنوان تحقیق آغاز می شود، در خاتمه باید به صورت داستان درآید. امر واقع، اگر می خواهد باقی بماند، باید داستان شود. پس، از این منظر، داستان در تقابل با امر واقع قرار ندارد بلکه مکمل آن است. داستان به اعمال فناپذیر انسانها شکلی می دهد ماندگارتر.
اما حقیقت این است که این تنها یکی از جنبههای داستان است. شک نیست که8 در نظر ما داستان چیزی کلاملاً متفاوت با اسناد تاریخی یا دادههای صرف است. داستان از نظر ما فقط ساخته نمی شود، بر ساخته می شود، یعنی محصول غیر متعارف و غیر واقعی قوة تخیل انسان است. خوب است داستان را به هر دو صورتش که در اینجا ترسیم شد در نظر بگیریم. داستان می تواند مبتنی بر امور واقع باشد و نزدیکترین انطباق ممکن را بین قصهاش و چیزهایی که عملاً در جهان رخ دادهاند حفظ کند. یا بسیار خیالبافانه باشد و درکی را که از ممکنات معمول زندگی داریم زیر پا بگذارد. اگر این دو شکل افراطی را دو سر تمامی طیف امکانات داستانی بدانیم، می توانیم بین مادون قرمز تاب و ماورای بنفش تخیل ناب درجات مختلف رنگ را تشخیص دهیم. اما همة این رنگها اجزائی از پرتو سپید حقیقتاند که هم در کتابهای تاریخ یافت می شود و هم در افسانههای پریان، اما در هر یک از این دو تنها جزئی از آن هست – که به مدد منشور داستان، که اگر نبود اصلاً قادر به دیدن این نور نبودیم، تجزیه شده است. آخر حقیقت چون معمولی است، در همه جا حاضر است اما نامرئی است، و دیدنش مستلزم انکسار [یا تجزیة] آن است. انکسار حقیقت به گونهای هدفمند و خوشایند- کار نویسندة داستان همین است، با هر درجهای از رنگهای طیف که بخواهد کار کند.
داستان: تجزی و تحلیل
هر چند داستان موجودیتی واقعی دارد – کتاب وزن دارد و فضایی را اشغال می کند – تجربه داستان غیر واقعی است. وقتی داریم داستانی می خوانیم، «کار»ی انجام نمی دهیم. جریان عادی زندگیمان را متوقف کردهایم، ارتباطمان را با دوستان و اعضای خانوادة خود قطع کردهیم، تا به طور موقت در جهانی خصوصی و غیر واقعی خانه کنیم. تجربة داستان بیشتر شبیه خواب دیدن است تا فعالیت معمول در بیداری. جسم مان بی حرکت می شود، اما تخیلمان به حرکت در می آید. از آنجا که در تجربة داستان – چه کتاب تاریخ باشد چه داستانی عملی تخیلی – دست به هیچ عملی نمی زنیم، این جهان خاص مطلقاً غیر واقعی است. برای تغییر جنگ واترلو یا جنگ کرات از ما هیچ کاری ساخته نیست. اما در عین حال به نحوی در آنها مشارکت داریم. درگیر و آلوده رخدادهایی می شویم که دربارهشان می خوانیم، هر چند قدرت تغییر دادن آنها را نداریم. ما رخدادهای یک قصه را تجربه می کنیم بی آنکه پیامدهایش را متحمل شویم – از هیروشیمای جان هرسی بیرون می آییم بی آنکه خراشی برداشته باشیم. اما از لحاظ عاطفی و ذهنی تغییر کردهایم. چیزی را تجربه کردهایم.
نقشه: همکناری و تکرار در ساختمان داستان
وقتی از خیلی نزدیک به یک تابلو نقاشی نگاه می کنیم، می توانیم به روشنی جزئیات و بافت ضربه های قلم مو را ببینیم، اما واقعاً نمی توانیم آنرا به صورت یک کل ببینیم. وقتی به عقب می رویم، دیگر نمی توانیم این ویژگی های ریز را ادراک کنیم، اما، از این منظر جدید، به درکی از نقشة آن دست می یابیم. به همین ترتیب، وقتی داستانی می خوانیم، درگیر جزئیاتش می شویم. و در داستان این درگیری بیشتر است چون آن را به صورت جریانی از کلمات در ظرف زمان تجربه می کنیم، که تاثرات و مفاهیم را به سویمان جاری می کند، ما را از لحاظ عاطفی بر می انگیزد و از لحاظ ذهنی تحریک میکند. فاصله گرفتن از یک تابلو نقاشی و دیدن آن به صورت یک کل کاری طبیعی است. اما دست یافتن به چنین منظری در مورد یک کتاب آن قدرها طبیعی نیست- دشوارتر هم هست. هرگز نمی توانیم آن را در آن واحد «ببینیم». با این همه، نقشه کلی بخش مهمی از هنر نویسنده است، و برای آنکه تجربه خواندن کامل شود، درک این نقشه ها اهمیتی اساسی دارد.
نقشه در داستان اشکال مختلف به خود می گیرد، اما میتوان آن را به دو نوع اصلی تقسیم کرد. یکی با همکناری سروکار دارد: یعنی سر و کارش با این مسئله است که در آسایش داستان چه چیز کنار چه چیزی قرار گرفته است. دیگری با تکرار سروکار دارد: با تصاویر، مفاهیم، یا موقعیت هایی که اغلب با واریاسیون های جالب در جریان روایت تکرار میشوند [یعنی متفاوت اند اما مایة اصلی در آنها حفظ شده است]. اهمیت همکناری در برخی از انواع داستان بیش از انواع دیگر است. اگر کنش واحدی در یک آرایش بسیط و به ترتیب زمانی بیاید، بعید است که ترتیب رخدادها دیگر معنا و اهمیت چندانی داشته باشد. اما اگر این کنش از نظر زمانی آرایشی دیگرگونه بیابد، طوری که با رخدادها خارج از توالی زمانی آنها رو به رو شویم- از طریق بازگشت به گذشته یا شگردهایی دیگر- آن وقت باید به ترتیب آنها توجه کرد. باید بگردیم و پیدا کنیم که نویسنده به چه دلایلی در نظم زمانی دخل و تصرف کرده است.
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: فنی و مهندسی
پژوهش بررسی فورچ آلیاژهای آلومینوم در 30 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 9,400 تومان
پژوهش بررسی فورچ آلیاژهای آلومینوم در 30 صفحه ورد قابل ویرایش
(بخش اول)
مقدمه :
با توجه به اینکه تا به حال مقالهای در مورد فورج فلزات غیر آهنی به چاپ نرسیده است سعی گردیده تا با ترجمه متن فوق کمکی به صنعت کشور در زمینه فورج آلومینیم بشود. این سلسله مقالات شامل قستمهای مختلفی از جمله فورج پذیری آلومینیم، تجهیزات فورج آلومینیوم، تکنولوژی طراحی قالب و آلیاژهای مختلف آلومینیوم میباشد. در نخستین بخش در مورد روشهای مختلف شکل دادن آلیاژهای آلومینیوم بحث خواهد شد.
آلیاژهای آلومینیوم در انواع و اشکال مختلف و در طیف وسیعی برای کاربردهای مختلف میتوانند فورج شوند. فورج آلیاژ آلومینیوم، مخصوصاً در فورج Close-die ، شکل نهایی قطعه فورج تولید شده را صافتر و شفافتر از فورج گرم آلیاژ فولاد می گرداند. آلیاژ آلومینیوم بازتاب های مختلفی در حرارتهای زیاد در خلال فورج از خود نشان میدهد. صنعتگرانی که به آلومینیم دسترسی دارند، می توانند از آلیاژهای آلومینیم به جای فولاد اسفتاده کنند چون این دو در خیلی از موارد قابل مقایسه با یکدیگر میباشند. برای شکل دادن قطعات آلیاژ آلومینیم، فشار مورد نیاز در فورج میتواند مختلف باشد که بستگی به ترکیبات شیمیایی آلیاژ، مراحل فورج به کار رفته، نرخ تغییر قطعه در فورج، نوع قطعه فورج، شرایط روانکاری و حرارت قالب دارد.
نمودار 1 تنشهای جاری در فورج آلیاژهای آلومینیم در 350 تا 270 را مقایسه میکند و نرخ تغییرات از 4 تا 10 در فولاد 1025 را با نرخ تغییرات حرارت در آلیاژهای دیگر مشخص میکند. تنشهای جاری سبب پایین بودن فشار مورد نیاز برای فورج هستند، اگر چه، فشار حقیقی قطعه فورج معمولاً بیشتر است زیرا مراحل دیگر فاکتورهایی را به چارچوب بالا اضافه می کنند. برای بعضی از آلیاژها آلومینیوم از ضعیف تا متوسط مانند 1100 و 6061، تنشهای مخصوصاً آلیاژهای سری xxx7 مانند 7075، 7010، 7049،7050 ، تنشهای جاری و در نتیجه فشار فورج در مقایسه با فولاد بیشتر است. بالاخره، آلیاژهای دیگر آلومینیوم، مانند 2219 ، تنشهای جاری کاملاً مشابهت با فولاد دارد.
نمودار1- تنشهای جریان فورج آلیاژهای آلومینیوم و فولاد 1025 در درجه حرارت نمونه فورج و درجات مختلف کرنش کلی
ضمناً باید متذکر شویم که در مقایسه آلیاژهای مورد توجه آلومینیم با فولاد، فورج آلیاژهای آلومینیم مشکلتر می باشد. ترکیبات شیمیایی و خواص مکانیکی آلیاژهای آلومینیوم رابه جلد دوم از چاپ نهم METALS HANDBOOK ارجاع می دهیم.
فورج پذیری Forgeability
در مقایسه آلیاژهای نیکل، کبالت و تیتانیوم، آلیاژهای آلومینیم توانایی فورج قابل توجهی دارند، مخصوصاً در مراحل تکنولوژی فورج که قالبها یا کمتر، باید گرم شوند.
تغییرات دمای فورج بکار برده شده برای آلیاژها توانایی تغییر شکل هر کدام را تغییر میدهد. همچنین مطلب قابل توجه در این قسمت این است که تغییر شکلی که در آن ترک ایجاد نگردد مشکل است. آلیاژهای آلومینیم مانند 1100 و 3003 توانایی فورج را با توجه به موارد بالا دارند، اگر چه این آلیاژها کاربرد محدودی در فورج به خاطر نداشتن مقاومت کافی در حرارت دارند.
نمودار 2- فورج پذیری و درجه حرارت فورج آلیاژهای مختلف آلومینیوم
تأثیر حرارت: توانایی فورج کلیه آلیاژهای آلومینیوم با افزایش دما زیاد میشود. برای مثال آلیاژ حاوی سیلیکون (4032) بیشترین تاثیر را نشان میدهد، در حالیکه آلیاژهای حاوی Cu,Mg,Zn.Al سری XXX7 تاثیر کمی را نشان میدهند. نمودار 3 اثر حرارت را بر حسب تنشهای جاری با نرخ تغییر 10 برای آلیاژ 6061 نشان می دهد که توانایی فورج خوبی در آلیاژهای آلومینیم دارد. نزدیک به 5% افزایش در تنشهای جاری بین بیشترین دما (480 یا 900 بیشترین دمای پیشنهادی برای 6061) و ( 370 و 700 کمترین دمای پیشنهادی برای 6061) میباشد. برای موارد دیگر مثل آلیاژهای xxx2 و xxx7 مشکلات بیشتری در فورج وجود دارد، چون تغییرات دما در فلز کم است. (تغییرات تنشهای جاری با دما بیشتر است). 15 نوع آلیاژ آلومینیم که شبیه به هم فورج می شوند، تغییرات دمای پیشنهادی آنها در جدول 1 لیست شده است. تمام این آلیاژها معمولاً با یک فشار فورج میشوند، اگر چه بعضی از آلیاژها معمولاً بایک فشار فورج میشوند، اگر چه بعضی از آلیاژها احتیاج به قدرت بیشتری دارند و با عملیات فورج بیشتری نسبت به بقیه دارند، تغییرات دمای فورج برای بیشتر آلیاژها معمولاً کوچک است ( به طور معمول کمتر از 55 یا 100) و برای هیچ آلیاژی بیشتر از 85 (155) نیست. بدست آوردن خواص مورد نظر در فورج آلومینیم یک موفقیت چشمگیر در مراحل فورج میباشند. دمای قالب و نرخ تغییر شکل کلید به دست آوردن حرارت فورج واقعی می باشد.
فورج آلیاژهای آلومینیوم
(قسمت دوم )
قطعات آلومینیومی با تجهیزات مخصوص به خود فورج میشوند که پتکها، پرسها و ماشینهای مخصوص فورج میباشد. انتخاب تجهیزات فورج بستگی به شکل و نوع قطعه فورج دارد.
Hammers: Hammer با قدرت ضربهای خوب هم در فورج آلیاژ آلومینیوم open-die و هم close-die استفاده می شود ونسبتاً هزینه کمتری نسبت به تجهیزات متشابه دارد، اگر چه قدرت مورد نیاز برای فورج آلومینیوم معمولاً بیشتر از فولاد است. Hammer ها قطعه را با سرعت زیادی تغییر شکل میدهند، بنابراین کنترل کورس پرس، نیرو و سرعت در فورج آلیاژ آلومینیوم مفید است، چون حساسیت آنها نسبت به نرخ کشش بستگی به مراحل تغییر شکل سریع دارد. اگر زاویه طرح به کار رفته در قالب در حدود 5 تا 7 درجه باشد میتوان از Hammer در close-die استفاده کرد. Hammer ها معمولاً برای عملیات مقدماتی در فورج استفاده میشوند.
Mechnaical and screw presses: پرسهای مکانیکی و پیچی در همه جا برای فورج close- die آلیاژ آلومینیوم استفاده می شود. این نوع پرس مناسبترین دستگاه برای فورج آلیاژ آلومینیوم با سایزهای متوسط، حجم زیادی میباشد.
پرسهای مکانیکی و پیچی با ترکیب عمل ضربه و فشار برای آلیاژهای آلومینیوم خاصیت جریان یافتن آنرا بهتر از Hammer میکند. پرسهای پیچی با پرسهای مکانیکی در کنترل نرخ فشار اختلاف دارند که میتواند در تغییر شکل زیاد آلیاژهای آلومینیوم استفاده شود. حالت پیشرفته تری که در این نوع پرسها می توان استفاده کرد، سیستمهای کنترل پرس می باشد.
دوربری، شکل دهی و اصلاح
دوربری مرحله ای از کار میباشد که برای بدست آوردن شکل نهایی استفاده میشود. پرت تولید شده در بیشتر مراحل فورج آلومینیوم بوسیله دوربری سرد یا گرم ماشینکاری برداشته میشود. روشهای ذکر شده بستگی به شکل، نوع و حجم قطعه تولید شده دارد. قالبهای دوربری سرد یا گرم معمولاً برای دوربری قطعات بزرگ، مخصوصاً برای قطعاتی که پیچیدگی متوسطی دارند استفاده میشود. انتخاب دوربری سرد یا گرم بستگی زیادی به پیچیدگی قطعه و هزینه آن دارد. پرسهای به کار رفته در دوربری، مکانیکی یا هیدرولیکی می باشند. قالبهای دوربری معمولاً از فولادهای با جنس 6G یا 6F2 با سختی در حدود 444 HB تا 477 HB ساخته میشوند. فولاد این قالبها دارای هزینه پایینی می باشند، چون آنها اغلب از قطعات شکسته یا فرسوده قالبهای فورج ساخته میشوند. لبه ها و اطراف قالب با درجه D1 یا D2 با سختی بین 58 HRC تا 60 HRC برای دوربری آلیاژ آلومینیوم استفاده میشود. دوربری گرم آلیاژ آلومینیوم معمولاً بلافاصله بعد از فورج انجام میگیرد.
شکل دادن Forming : برای بدست آوردن شکل بعضی از قطعات آلومینیومی باید ترکیبی از فورج و تغییر شکل داغ، گرم یا سرد انجام داد. شکل دادن معمولاً با پرسهای مکانیکی یا هیدرولیکی یا تجهیزات مخصوص در حین عملیات فورج انجام میشود.
اصلاح Repair : یک حالت میانی در فورج آلومینیوم میباشد. معمولاً لازم است که سطوح قطعات از ناپیوستگیهایی که در فورج بوجود میآید اصلاح شود. بنابراین ناپیوستگیها نباید در فورج نهایی تأثیر بگذارد. نیاز به اصلاح معمولاً بستگی به پیچیدگی قطعه و قالبهای ساخته شده برای قطعه دارد. اصلاح آلیاژهای آلومینیوم معمولاً با سوهان دستی، سنگ، ماشینکاری و غیره … انجام میشود.
قیمت فایل فقط 9,400 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی شناخت خداوند و فلسفه وجود خدا از دیدگاه علامه طبابائی در 47 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پژوهش بررسی شناخت خداوند و فلسفه وجود خدا از دیدگاه علامه طبابائی در 47 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه:
درد امروز بشر فقط مولود فقر صنعت و تکنولوژی نیست بلکه بیشتر نتیجه کمبود معنویت و اخلاق و فرهنگ است. انسانی که سالهاست بر کره ماه قدم نهاده هنوز یک بار در قلب مهتابی و کرانه باورهای فطری خویش خیمه نزده است. انسان روزگار ما با ابزارهای پیشرفته و پیچیده اوج کهکشان ها و اقیانوس ها را رصد میکند ولی در میان امواج متراکم ظلمت برخاسته از کردار و رفتار ظالمانه خویشتن خویش را گم کرده است. بشر هر روز کف دریاها و دل آسمان ها را با ابزارهای قوی می بیند و درمینوردد اما برای یک ساعت به عمق روح پهناور خویش نپرداخته و از خویش بیگانه شده است. نیاز انسان فقط خوراک و پوشاک و تفریح و مسائل مادی نیست، عطش این روح ناآرام و ماجراجو در تشنگی آب و جستجوی غذا و گشت و گذار زمین و آسمان خلاصه نمیشود. آدمی زاد قرن حاضر «حیات طیبه» را با رفاه و «توسعه اقتصادی و صنعتی» اشتباه گرفته و در پی اقتصاد و لذت و رفاه بدون توجه به فرهنگ و عقیده و اخلاق، دویدن در پی سراب را تکرار میکند ولی هر چه بیشتر می دود دورتر، خسته تر و مأیوس تر و ناکام تر می گردد. در این ظلمت آباد که مدعیان هدایت انسان، وی را در میان گرد و غبار کویر جهل و نفاق و فقر و بیداد، سرگردان کرده اند، تشخیص آب از سراب و راه از بیراهه بسیار دشوار است. در این «حیرت آباد اندیشه ها» نسل جوان چگونه راه را پیدا کند و صراط سعادت را از جاده های منتهی به سوی پرتگاه و گردنههای دزدادن فضیلت، باز شناسد؟ معرفت درست و نادرست را با کدام میزان بسنجد و اخلاق و ادب را در کدام مکتب بیاموزد؟ بدون شک بسیاری از مذاهب و فلسفه ها و برنامه ها و سیاست های فرهنگی، اجتماعی با پوشش واژه های «بین المللی» و «آزادی» و «حقوق بشر» و «دموکراسی» شکارگاه شیطان است و دامگاه طاغوت و کویر خشک و خشن و تاریک زندگی جوانان. اندیشمندان فرزانه بسان خورشیدی فروزان گستره هستی را روشنی می بخشند و از دریای بصیرت خویش جرعه های معرفت در کام دانش پژوهان می ریزند.
«سپیده سیادت»
احرام سپید
روزهای ماه «ذیحجة» 1321 قمری یکی پس از دیگری می گذشت. و قلوب عشاق و ارادتمندان در هوای بیت الله الحرام «لبیک شوق» سر می داد. یاد احرام و طواف، شوق عرفات و منی و شور مشعر و صفا عطش دیدار به دل ها داده بود. «ناگاه کعبة کرامت الهی زیبا چهره ای پریروی را در احرام سپید نور در آغوش پدر و مادری مهربان و الهی نهاد. طفلی که نور سیادت و بزرگواری بر سیمای بلورینش آینده ای روشن را خبر می داد و نگاه زیبای او گاه رفیع و والایی را بیان می کرد. نام او را «محمدحسین» نهادند و آن را به تبرک نام «جد و فرزند» مایة برکت و جاودانگی شمردند تا بار دیگر ستاره ای از این خاندان در پهنه تاریخ درخشیده، تاریکی ضلالت را به روشنی هدایت مبدل سازد. چرا که خاندان محمدحسین، خانواده ای اصیل و افتخار آفرین بوده که هماره بیرق «بزرگی» در دست داشته و شهر تبریز از نام آنان لبریز از شادی و شعف بوده است. «سراج الدین عبدالوهاب حسن حسین» جد معروف ایشان است که در سمرقند پای میلاد بر هستی گذارده و چندی بعد به تبریز سفر کرد. وی قبل از ظهور دولت صفویه «شیخ الاسلام» آذربایجان بوده است. در سال 920 قمری که نبرد خونین میان دولت ایران و عثمانی درگرفت وی به عنوان وساطت و خاموش کردن آتش جنگ، راهی دربار سلطان سلیم گردید و رسالت خود را انجام داد ولی به دستور سلطان سلیم زندانی گردید و پس از مرگ وی به دستور فرزندش سلطان سلیمان با کمال عزت و احترام از زندان آزاد گردید. ایشان پس از مدتی کوتاه در سال 937 قمری در آنجا درگذشت و در جوار قبر ابو ایوب انصاری به خاک سپرده شد. از آن زمان تاکنون پیوسته این خانواده به علم و تقوا، فضیلت و بزرگواری معروف بوده و در هر عصری شخصیت های علمی بزرگی از آن برخاسته است. یکی از شخصیت های گران قدر و برجسته «مرحوم میرزا محمدتقی قاضی طباطبایی» است که شاگرد گران قدر مرحوم استاد وحید بهبهانی و آیت الله سید مهدی بحرالعلوم است. نسب سید محمدحسین با سه واسطه به این شخصیت الهی و ربانی می رسد که عبارتند از: «سید محمد حسین بن محمدحسین بن علی اصغر شیخ الاسلام بن میرزا محمدتقی قاضی طباطبایی». مرحوم میرزا محمدتقی خود به ده واسطه به جد اعلای این خانواده، مرحوم میرعبدالوهاب می پیوندد. استاد خود از روزگار تحصیل چنین بازگو میکند: «در اوایل تحصیل که به صرف و نحو اشتغال داشتم علاقه زیادی به ادامه تحصیل نداشتم و از این روی هر چه می خواندم نمی فهمیدم. چهار سال را به همین نحو گذراندم پس از آن یک باره عنایت خدایی دامن گیرم شده عوضم کرد و در خود یک نوع شیفتگی و بی تابی نسبت به تحصیل کمال حس نمودم به طوری که از همان روز تا پایان تحصیل که تقریباً هجده سال کشید هرگز نسبت به تعلیم و تفکر درک خستگی و دل سردی نکردم و زشت و زیبای جهان را فراموش کردم. بساط معاشرت با غیر اهل علم را به کلی برچیدم و در خورد و خواب و لوازم دیگر زندگی به حداقل ضروری قناعت نموده باقی را به مطالعه می پرداختم. بسیار می شد به ویژه در بهار و تابستان- که شب را تا طلوع آفتاب با مطالعه می گذراندم و همیشه درس فردا شب را پیش مطالعه می کردم. اگر اشکالی پیش می آمد با هر خودکشی بود حل می نمودم. وقتی که به درس حضور می یافتم از آن چه استاد می گفت قبلا روشن بودم هرگز اشکال و اشتباه درس را پیش استاد نبردم».
فرق بین احد و صمد:
سؤال: معنای «احد» چیست؟
جواب: خداوند متعال «احد» است یعنی اجزا ندارد نه خارجاً نه ذهناً و نه عقلاً. چنان که در روایتی آمده است که حضرت امیرالمومنین علی (ع) در جنگ حمل در تفسیر معنای «احد» فرمود: «خداوند احد است یعنی یگانه ای است که قسمت برنمی دارد نه عقلاً نه خارجاً و نه خیالاً.
فرق و احدیت و احدیت:
سؤال: فرق واحدیت و احدیت چیست؟
جواب: «احدیت» صرافت ذات است از هر حیث ولی «واحدیت» این است که هر صفت از صفات حق تعالی در عین حال که با صفات دیگر مفهوماً مغایر است ولی مصداقاً یک واحد است یعنی ذات مستجمع جمیع کمالات از حیث مصداق یک واحد است ولی در احدیت این را نداریم بلکه ذات بذاته قطع نظر از هر کمال مورد توجه قرار میگیرد و از هر حدی اطلاق دارد حتی از همین اطلاق لذا در شان مقام احدی گفته اند: لایتناهی است، و با تناهی این کلمه هم نامتناهی است.
معنای رحمت حضرت حق
سؤال: منظور از رحمت در جملهی «وَسِعَتْ رَحْمَتُهُ کُلَّ شَیء» چیست؟
جواب: رحمت عبارتست از رفع احتیاج وجودی هر موجود که غایت وجود اوست و خداوند متعال احتیاجات وجودی نظام موجوداتی را که خلق نموده برآورده می سازد و آنها را به احتیاجات وجودی شان هدایت و راهنمایی و نیازهای وجودی شان را تأمین می نماید تا به کمال مطلوب و سعادت خود فائز آیند. بنابراین بیان، روشن می گردد که همه موجودات غرق در رحمت او می باشند.
سؤال: آیا اصل وجود شیء نیز رحمت است؟ و رحمت شامل آن نیز میشود؟
جواب: اصل وجود نیز رحمت است و اساساً وجود و لوازم وجود هر موجودی نحوه ای از کمال است که رحمت شامل همه می گردد.
سؤال: آیا خداوند متعال دارای ماده است؟
جواب: ماده، ترکیب پیش می رود و ترکیب احتیاج را در پی دارد و این با ساحت ربوبی سازگار نیست.
فضای نامتناهی ماورای زمین و آسمان
سؤال: پس مکانی که آسمان ها و زمین در آن قرار دارند کجاست؟
جواب: مکان تابع جسم است و جا دایر مدار خود جسم است نه این که باید جایی باشد که جسمی در آن حلول کند.
اختیاری بودن اراده
سؤال: آیا خود اختیار تقدیر خداوند سبحان است؟
جواب: خدا خواسته که انسان کارهایش را با اختیار «عَنْ اِخْتِیارٍ» انجام دهد پس اختیاری بودن فعل، تقدیر خداوند متعال است.
سؤال: آیا اراده اختیاری است؟
جواب: خیر- افعال انسان اختیاری است اختیار شرط فعل و از اجزای علت آن است و لازم نیست اراده نیز اختیاری باشد بلکه در انجام هر کار ، تحت تأثیر یک سلسله احساسات و عوامل نخست علم و تصور مصلحت آن عمل به وجود میآید بعد شوق، بعد اراده و بعد از این مقدمات اختیار خود به خود حاصل میشود.
معجزه و خرق عادت
سؤال: آیا بین خرق عادت و امر محال فرقی وجود دارد؟
جواب: خرق عادت غیر از محال و ممتنع عقلی است و از نظر علم هم خرق عادت نفی نشده است.
سؤال: پس فرق میان رسول و نبی چیست؟
جواب: مشهور میان علمای عامه آن است که نسبت بین آنها عموم و خصوص مطلق است یعنی «رسول» شخصیتی است که مبعوث شده و مأمور به دعوت و تبلیغ باشد اما «نبی» کسی است که مبعوث شده باشد خواه مأمور به تبلیغ باشد یا خیر.
سؤال: این دو چه فرقی با یکدیگر دارند؟
جواب: «رسول» شخصیتی است که به واسطه ملک [جبرئیل] به او وحی میشود ملک را می بیند و با او تکلم میکند ولی «نبی» کسی است که خواب ببیند و در خواب به او وحی شود. این دو معنی از روایات اهل بیت (ع) نیز استفاده میشود.
امامت از اصول مذهب
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه..................................................................................................................... 1
سپیده سیادت (احرام سپید)................................................................................... 2
طلوع عشق و اندیشه (در محضر اساتید).............................................................. 4
یادگارهای ماندگار................................................................................................ 5
بوی گل را از که جوییم از گلاب........................................................................... 6
راه های بشر به سوی خدا.................................................................................... 26
ما خدا را چگونه تصور می کنیم........................................................................... 30
خدای هستی همه کمالات هستی را دارد............................................................... 35
پرسش و پاسخ ها................................................................................................. 37
ارجعی الی ربک..................................................................................................... 42
منابع...................................................................................................................... 44
|
سخنی با استاد....................................................................................................... 45
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: علوم پزشکی
پژوهش بررسی شناسائی، درمان،کنترل و پیشگیری بیماری آنفلوانزای مرغی در 71 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پژوهش بررسی شناسائی، درمان،کنترل و پیشگیری بیماری آنفلوانزای مرغی در 71 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه
بخش اول
تاریخچه و گزارشات بیماری
اپیدمیولوژی
بخش دوم
مورفولوژی ویروس
تزاید ویروسی
تنوع آنتی ژنی
تغییر آنتی ژنی
بخش سوم
بیماریزایی ویروس آنفلوانزا
علائم بیماری
یافته های کالبد گشایی
هیستوپاتولوژی
بخش چهارم
تشخیص آزمایشگاهی
آزمایشهای شناسایی تیپ
طبقه بندی تحت تیپها
تشخیص مولکولی و شناسایی آنها
جدول تشخیص افتراقی با ویروس نیوکاسل
بخش پنجم
درمان- کنترل- پیشگیری
منابع
بیماری آنفلوانزای طیور یکی از بیماریهای واگیردار تنفسی ویروسی طیور است که دارای قدرت انتشار سریعی می باشد و خسارات اقتصادی سنگینی را به بسیاری از کشورها وارد نموده.
نام آنفلوانزا در حقیقت از تلاش اولیه ای که برای تعریف این ویروس صورت گرفته مشتق شده. چون در قرن چهاردهم میلادی در شهر فلورنس ایتالیا در یک گردهمایی تاثیر ستارگان بر بیماری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و معنای کلمة Influence به تاثیر برتر می باشد. این بیماری به همین نام اسم گذاری شد که در قرن حاضر هم به تلفظ ایتالیایی به آن آنفلوانزا می گویند.
این ویروس از خانوادة اورتومیکسو ویریده و واجد 3 تیپ A- B- C می باشد که تیپ B,C فقط در انسان بیماری زا و تیپ A این ویروس در انسان، خوک و اسب و بسیاری از گونه های پرندگان بسیار الزامی می باشد. از آنجایی که مادة ژنتیکی (RAN) این ویروس دارای 8 قطعه جداگانه می باشد لذا خیلی سریع خاصیت پادگنی خود را تغییر می دهد و موجب می شود جوجه یا گله ای که به تازگی از بیماری آنفلوانزا بهبود یافته مجدداً به نوع جدیدی از ویروس آنفلوانزا مبتلا گردد. دو نوع پروتئین H و N روی سطح این ویروس وجود دارد. پروتئین H دارای 15 تحت سروتیپ مختلف و پروتئین N دارای 9 تحت سروتیپ متفاوت می باشد. پروتئین H در خاصیت پادگنی و قدرت بیماریزایی ویروس آنفلوانزا نقش اصلی را ایفا می کند.
بخش اول
تاریخچه و گزارشات بیماری
تاریخچه بیماری در طیور از سال 1878 در ایتالیا توسط پرونسیتو بعنوان یک بیماری جدید و شدید شرح داده شد و سپس در سال 1901 توسط Centanni و Savunozzi ویروس پالایش شده ایجاد بیماری کرد. سابقاً تصور می شد که تحت گروه H5 و H7 از سویه های بسیار حاد و شدید می باشند، که این فرضیه زیاد مورد قبول نمی باشد. برای مثال در سال 1971 یک ویروس غیر حاد از بوقلمونها در ایالت ارگون بدست آمد که تحت گروه H7 بود.
از آن زمان به بعد، ویروسها دیگری، با تحت گروه H5 و H7 از پرندگان اهلی و وحشی از نقاط مختلف دنیا جدا شدند و تعدادی از آنها برای گونه هائی از پرندگان غیرحاد می باشند، قابل ذکر است که در تاریخچه بیماری آنفلوانزا دقت شود اکثر موارد بیماریزای حاد و شدید از نوع H5 و H7بوده است (10).
درسال 1955 مشخص گردید که طاعون مرغی اصولاً توسط تیپ A آنفلوانزا ایجاد میشود ویروسهای مربوط به سویه های اصلی طاعون مرغی (H7N7 , H7N1) تلفات بالائی در مرغ، بوقلمون و گونه های دیگر ایجاد نمود.
خوشبختانه گزارشات مربوط به همه گیریهای شدید ناشی از سویه های (بسیار بیماریزا) آنفلوانزا در 20 سال گذشته انگشت شمار میباشد. (6)
اپیدمی بیماری (Avian Influenza) در پنسیلوانیا در آوریل 1983 شروع شد و در سپتامبر 1984 با کشتار 5/15 میلیون پرنده از 390 گله با ضرر اقتصادی معادل 60 میلیون دلار که این خسارت هزینه (ریشه کنی، تشخیص، برنامه های قرنطینه سازی، از بین بردن گله های آلوده، رفع آلودگی و پاکسازی، مطالعات اپیدمیولوژی و پرداخت خسارت به صاحبان گله ها بود) و تخمین زده شد که 349 میلیون دلار خسارت ناشی از افت تولید بوده است (6).
از 81-1979 در بلژیک پنج سویه از ویروس آنفلوانزا جدا شد. در سال 1978 سروتیپ (H11N6) Hav3Nav1 از یک گله اردک با علائم عصبی و تنفسی و از یک گله مرغ تخمگذار با مرگ و میر 5/2% در دو هفته و یک مورد افت تولید تخم مرغ در سال 1979 سروتیپ (Hav6.N2) = (H6.N2) از یک گله مرغ تخمگذار با علایم آنتریت و افت تولید گزارش شد. در سال 1980 سروتیپ H7N7 از یک گله مرغ تخمگذار با یک افت تولید و در یک گله گوشتی با علائم تنفسی دیده شد. (1)
شیوع بیماری در طیور فرانسه مشاهده نشده است. در یک بررسی سرولوژیکی در سال 81-1980 بر روی مادرهای گوشتی، بوقلمونهای مادر و گوشتی انجام گرفت تنها تعداد کمی واکنش مثبت در بوقلمونهای مادر مشخص شد. وجود (Hav6.N2) = H6.N2A.I.V در گله های مادر گوشتی در شمال فرانسه در سال 1980 مشخص شد. A.I.V. در سوابهای مقعدی پرندگان وحشی بین سالهای 79-1976 جدا شد.
بین سالهای 80-1975 بررسی مداوم روی اردکها- غازها، مرغها و اردکهای محلی در چین انجام گرفت و نتایج مطالعات نشان داد که 41 ترکیب آنتی ژنیک متفاوت A.I از طیور چینی وارداتی و 21 طیور در هنگ کنگ بدست آمد. در 96% موارد A.I.V جدا شده از اردکها بوده است.
بخش پنجم
درمان ، کنترل، پیشگیری
مهمترین راه مبارزه با آنفلوانزا بکار بردن مدیریت صحیح و تصمیم گیری مناسب میباشد. در صورتی که اولین مورد مثبت بیماری مشاهده گردد و بسیاری در مناطق وسیع انتشار نیافته باشد، بهترین راه مبارزه کشتار جمعی طیور در محل مرغداری و دفع آنها است . باید توجه داشت انتقال پرندگان آلوده به نقاط دیگر جهت کشتار (به عبارت دیگر کشتارگاه) به هیچ وجه صحیح نمی باشد و آلودگی را در منطقه پخش میکند. بعد از حذف مرغها باید کلیه لوازم و تجهیزات سالنها و دیوارها را با مواد پاک کننده (دترجنت) شستشو داد. در مرحلة بعد ضد عفونی کامل مرغداری و خالی نگه داشتن آن به مدت 3 تا 4 هفته الزامی می باشد . در طی این مدت باید شرایط قرنطینه در اطراف مرغداری و رفت و آمد به داخل آن رعایت شود. میتوان جهت اطمینان بیشتر از پاک شدن مرغداری چند جوجة حساس SPF را در داخل سالن رها نمود و پس از گذشت 3 تا 4 هفته چنانچه آنها از نظر سرمی و دفع ویروس منفی بودند از پاک بودن مرغداری اطمینان حاصل کرد.
در صورتیکه سیاست واکسیناسیون وجود داشته باشد و واکسن از سویه های موجود در منطقه تهیه شده باشد باید برای دورة پرورش بعدی جوجه ها آنها را واکسینه کرد. در برخی از واگیری های آنفلوانزا در جهان واکسن کشته شده تهیه گردیده و با موفقیت استفاده شده به هیچ وجه استفاده از واکسن زنده یا آلوده کردن کنترل شده جوجه ها با ویروس بیماری زای آنفلوانزا در سنین دارای حساسیت کمتر (دوران پرورش گلة مادر یا تخمگذار) توصیه نمیشود. علت اصلی این محدودیت امکان به وجود آمدن سویه های جدید آنفلوانزا از ویروس زندة آن میباشد. همچنین در اغلب مواد بیماریزایی ویروس آنفلوانزا در آزمایشگاه کمتر از شرایط مرغداری می باشد و نمی توان از تخفیف مدت یافتن واکسن زنده اطمینان داشت و نیز احتمال انتقال به سایر طیور غیر واکسینه یا سایر حیوانات و انسان و بروز بیماری در آنها نیز وجود دارد.
از آنجائیکه به هنگام واگیری با سویه های فوق حاد آنفلوانزا هدف ریشه کنی بیماری میباشد استفاده از واکسن توصیه نمیشود. زیرا با مصرف واکسن میزان تلفات و خسارات ناشی از بیماری آنفلوانزا کاهش می یابد ولی پرنده های ایمن شده در هنگام آلودگی با ویروس بیماری زای آنفلوانزا دچار عفونت شده و بدون بروز عوارض درمانگاهی ویروس بیماری زا را در محیط پخش می کنند . واکسیناسیون با واکسن کشته موجب کاهش شدت بیماری و قدرت انتشار ویروس در گله می گردد ولی در عین حال در گلة واکسینه نمی توان ویروس بیماری زا را از میان پرندگان حذف نمود. ساختن واکسن روغنی مستلزم صرف هزینة زیاد بوده و در صورتی که سویة ویروس آنفلوانزا دچار تغییرات پادگنی شود باید بلافاصله واکسن کشته جدید تولید شود. برای درمان یا به عبارتی پیشگیری از سرایت بیماری به جوجه های غیرمبتلا و کاهش ضایعات در جوجه های مبتلا داروهای انسانی ضد آنفلوانزا وجود دارد. از این داروها به طور تجربی در گله های پرورش بوقلمون، بلدرچین و مرغ استفاده شده و نتایج خوبی مشاهده گردیده است. اثرات این داروها شامل کاهش تلفات و میزان واگیری میباشد. اما باید توجه داشت که دو نکته مهم مصرف این داروها را در طیور محدود میکند. در درجة اول گزارشاتی مبنی بر به وجود آمدن سویه های جدید آنفلوانزا که به داروهای یاد شده مقاوم می باشند و به عنوان خطر جدی در کنترل آنفلوانزا مطرح است. در درجه بعد مدت زمانی است که دارو در محصولات غذایی حاصل از طیور باقی می ماند. البته در جوجه های گوشتی بعد از گذشت 24 ساعت از قطع مصرف دارو میتوان گوشت پرنده را به مصرف انسان رسانید ولی در ارتباط با تخم مرغ وضع فرق میکند و تا 3 روز بعد از درمان با دارو بقایای آن در تخم مرغ وجود خواهد داشت لذا مصرف خوراکی تخم مرغ برای انسان ممنوع میباشد.
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی فرهنگها و واژههای عربی به عربی در 18 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پژوهش بررسی فرهنگها و واژههای عربی به عربی در 18 صفحه ورد قابل ویرایش
چکیده:
این مقاله، نگاهی اجمالی دارد به سیر تدوین معاجم و واژهنامههای عربی به عربی از قبل از اسلام تاکنون. قبل از اسلام در بین اعراب، فرهنگهای شفاهی رایج بود ولی کمکم با ظهور و گسترش اسلام، لزوم تدوین فرهنگها و معاجم لغوی به صورت مکتوب احساس گردید. لذا پایههای تدوین واژهنامهها با اتخاذ یکی از چهار شیوة معجمنویسی بنا نهاده شد. معاجم و کتب لغت فراوانی در این رابطه تالیف شدند وبا گذشت زمان بر غنای مجموعه افزوده شد.
از جمله این کتب لغات، کتابهای «العین»، «التهذیب اللغه»، «المحیط»، «البارع فی اللغه»، «المحکم»، «الجمهره اللغه»، «المقاییس»، «مجملاللغه»، «الصحاح»، «العباب»، «لسانالعرب»، «قاموسالمحیط»، «تاجالعروس»، «اساس البلاغه»، «محیطالمحیط»، «اقرب الموارد»، «المنجد فیاللغه»، «معجمالوسیط» میباشند.
کلید واژهها:
لغت، معجم، واژهنامههای عربی، حروف الفباء، نظام الفبائی، تبویب.
مقدمه:
قبل از اسلام، اعراب توجه چندانی به تحصیل علم از جمله علم صرف و نحو نداشته و تحصیل آن را جزو صنایع و حرف میدانستند و سرودن اشعارشان صرفاً براساس شرایط آب و هوائی و نژاد و فطرتشان بود. ولی به دلیل رفت و آمد عربها با بیگانگان و انحراف تدریجی در لغت زبان عربی و از طرفی گسترش اسلام در بین مردم غیرعرب، فراگیری زبان عربی به عنوان زبان دین لازم شناخته شد تا مردم تازه مسلمان در فهم معانی قرآن و احادیث دچار اشتباه نشوند و یا قرآن دستخوش تحریف نگردد. در نتیجه کمکم لغتشناسی و فرهنگنویسی و تدوین لغتنامهها مورد توجه قرار گرفت.(1)
روشهای تدوین معاجم:
تنظیم کلمات و مفردات برحسب معانی و موضوعات وتدوین رسالههای کوچک فراوان در این رابطه، به تدریج راه را برای ظهور معاجم هموار کرد و بعدها برای تدوین معاجم نیز طرق مختلفی بکار گرفته شد. از جمله:
1) روش اول:
نخستین روش معجمنویسی، از آن خلیل بن احمد فراهیدی پیشگام در علم نحو و واضع علم عروض میباشد. وی صاحب کتاب «العین» اولین کتاب لغت در زبان عربی میباشد.(2)
در این روش، لغات بر مبنای مخارج حروف (مواضع تلفظ حروف در حلق و دهان) مرتب میشوند. این حروف عبارتند از: «ع ح هـ غ خ، ق ک، ج ش ض، ص س ز، ط د ت، ظ ذ ث، ر ل ن، ف ب م، و ی ا» و خلیل معجم خود را با حروف عین یعنی «کتاب العین» آغاز کرد.(3)
معجم وی از «کتب» مختلفی تشکیل میشود و هر کتاب براساس ساختمان کلمه تبویت میگردد.
او هر حرف را یک کتاب نامید که در برگیرنده لغات زیادی بود و واژگان عربی اعم از مستعمل و مهمل را دارای چهار حالت ثنائی (دو حرفی) و ثلاثی (سه حرفی) و رباعی (چهار حرفی) و خماسی (پنج حرفی)دانست.
خلیل در تألیف معجمش دو نکته را لحاظ کرد: اول تنظیم کتاب براساس مخارج حروف و دوم، مسئله تقالیب.
احتمالاً ابتکار خلیل بن احمد در تنظیم معجم براساس مخارج حروف که برگرفته از هنر موسیقی و آشنائی او با دستگاه صوتی میباشد، به خاطر آن است که حروف از طریق صوت راحتتر از کتابت و نوشته، تشخیص داده میشوند. وی در تألیف کتاب «العین»، موضوع «تقالیب» را مد نظر قرار داد. به این معنی که تمامی کلمات قابل تصور بعد از جابجا کردن حروف یک کلمه، در یک جایگاه واحدی قرار میگیرند. مثلاً وی با قلب ودگرگونی کلمه «ضرم» که در کتاب ضاد قرار گرفته، کلمات دیگری چون ضمر، مرض، مضر، رضم، رمض را به دست آورد. و آنها را هم در همان کتاب قرار داد. و از تکرار این کلمات در سایر کتب معجمالعین از جمله کتاب م، ر، ... هم خودداری کرد. چرا که در کتاب «ضاد» از آنها یاد کرده بود. (4)
از جمله کتب دیگری که مشابه روش خلیل تألیف شده، کتاب «التهذیب اللغه» تألیف ابومنصور محمدبن احمدبن از هر بن طلحه معروف به ازهری هروی میباشد.
او به تبعیت از خلیل، معجم خود را براساس مخارج حروف تدوین کرد و هدفش از تألیف آن، پاکسازی و پیرایش لغات از موارد خطا و اشتباه بود و به همین علت هم کتابش را «التهذیب» نامید.
وی کتابش را با حروف حلقی آغاز کرد و اول آن را حرف عین قرار داد و به حروف شفهی (یعنی فاء و باء و میم) ختم کرد. او همچنین روش خلیل در قلب کردن کلمات یعنی نظام تقالیب را در معجمش اعمال کرد. (5)
اما در بعضی جاها با او اختلاف نظر داشت از جمله اینکه برخلاف خلیل که هر کلمهای که یک یا دو حرفش از حروف علّه (واو- الف- یاء) بود و آنها را به همراه مهموزها (کلمات دارای همزه) در باب لفیف (کلمات دارای دو حرف علّه) قرار میداد، او مهموزها را از معتل جدا کرد. (6)
ابن منظور در لسان العرب، تهذیب اللغه را از مختصرترین کتب لغت بر میشمارد. (7)
کتاب دیگری که به شیوة خلیل تألیف شده کتاب «المحیط» تألیف ابوالقاسم اسماعیل بن عبّاد (326 هـ - 385 م) معروف به صاحب بن عباد است او در تألیف کتابش از نظر رعایت ترتیب حروف ونظام تقالیب، پیرو خلیل بن احمد بوده و در تقسیم ابواب ازهری پیروی کرده است. و هدفش گردآوری لغاتی بوده که دیگران آن را جمعآوری نکرده بودند.
کتاب دیگر، «البارع فی اللغه» تألیف اسماعیل بن قاسم بن هارون ابوعلی قالی بغدادی (288-356هـ) است. با اینکه وی اساس معجم خود را براساس روش خلیل تنظیم و در بیان کلمات و قلب کردن آنها از او پیروی کرد اما، در برخی جاها از جمله تبویب و تقسیمبندی بابها، نحوة کار او با خلیل تفاوت داشت.
«البارع»، اولین معجمی بود که در اندلس تألیف شد و نسخة کامل آن تاکنون یافت نشده است. (8)
است.
وی در کتابش، شصت هزار مادة لغت عربی را جمعآوری کره است. در صورتی که جوهری در کتاب صحاح فقط چهل هزار ماده را جمع کرده است. و پس از انتشار این کتاب، اکثر طلاب علوم عربی به آن روی آوردند و دیگر به کتبی که سابقاً مورد مراجعة آنها بود، حتی کتاب صحاح جوهری هم مراجعه نکردند. قاموس، یگانه کتاب لغت عربی است که در باب آن کتب و رسائل بسیاری تألیف شده است. (24)
این کتاب مشتمل بر 28 باب به ترتیب حروف الفباء میباشد بجز اینکه باب «هاء» بر باب «واء» و «یاء» مقدم است. و ابواب آن به ترتیب حرف آخر از حروف اصلی کلمات میباشد. آیات قرآن و احادیث و شعر و خطابه نیز در آن به چشم میخورد.
کتاب دیگری که مطابق روش سوم تدوین شده است «تاجالعروس» تألیف محمدبنعبدالرزاق حسینی مشهور به مرتضی زبیدی مکنّی به ابوالفیض میباشد. (25)
این کتاب در واقع شرحی بر کتاب «قاموسالمحیط» فیروزآبادی و مبسوطترین شرح بر آن نیز محسوب میشود. (26)
دامنة «تاجالعروس» بسیار گسترده بوده و قاموس و افزون بر آن را دربر میگیرد و ترکیبی از دائرهالمعارفها و معاجم لغوی است. (27)
در این کتاب، لغات در چندین ابواب و فصول قرار گرفتهاند به طوری که حرف آخر کلمه باب و حرف اول آن فصل را معین میکند.
4) روش چهارم
چهارمین روش تدوین معاجم عربی، شامل کتبی چون «اساس البلاغه»، «محیط المحیط»، «اقرب الموارد»، «المنجد» و «معجمالوسیط» میباشد. در این روش، تبویب و تفصیل و ترتیب کتاب مبتنی بر حروف الفباء است به اعتبار حرف اول و دوم و سوم ریشة اصلی کلمات. این روش که اساس تدوین و تبویب معاجم و فرهنگهای روزگار ما است به نظر گروهی ازدانشمندان، از ابتکارات و ابداعات محمود بن عمر بن محمدبن احمد زمخشری در کتاب اساس البلاغه است. ولی به نظر میرسد که مبتکر واقعی آن ابوالمعالی محمدبن تمیم برمکی باشد که در سال 397 هـ زنده بود و تقریباً بیش از یک قرن و نیم زودتر از وفات زمخشری (538هـ) زندگی میکرده است. (28)
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی طاوس آبی هندی در 38 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,700 تومان
پژوهش بررسی طاوس آبی هندی در 38 صفحه ورد قابل ویرایش
طاووس آبی هندی
طاووس من با یک نر مشکلی درشت اندام با 3 مرغ آبی هندی، یک جوجه نر سفید و یک مرغ در سال 1963، طاووس بدلیل افسانهای بودن و تقدس بیش از اندازهای که در آداب و سنن هندی داشت، به عنوان« پرنده ملی هند» اعلام شد. (آیا این مسئله، طاووس را متمایزترین نژاد پرندگان میکند؟ طاووس ماده چطور؟). توانایی طاووس ماده، در تخمگذاری، 3 تا 12 تخم است، با این وجود 4 تا 6 تخم، متوسط تخمگذاری است. معمولاً، طاووس ماده دو روز روی تخمها به طور جداگانه می خوابد. تخمهای طاووس پس از 28 روز شکسته میشود و جوجه سر از آن بیرون میآورد. جوجهها به عنوان Peachicks (جوجه طاووس) نامگذاری میشود. جهت اطلاعات بیشتر راجع به
Raising Chicks, Peachicks را ببینید. جهت آگاهی راجع به ایدههایی در مورد سازگاری اقلیمی طاووسهای نر و ماده به بخش Acclimating Guineos مراجعه کنید.
جهت پرورش طاووسیان شما باید حداقل 400 فوت مربع (37 مترمربع) فضا داشته باشید. مرغهای بزرگتر، بهترند. سقف حداقل باید 2/61 فوت ارتفاع داشته باشد با نشستگاهی، حداقل 40 اینچ زیرزمین. طاووس تا سه سالگی پرهای بلندشان را گسترده نمیکنند و سپس سال به سال پرهایشان میریزد. در نیویورک آنها در اواخر جولای یا اوایل آگوست به پرریزی میکنند و تا سپتامبر آنرا به پایان میرسانند. این پرها دم واقعی طاووس نیستند خود این دسته دم، شامل 150-100 پوشش دم است که با 20 Rectric (شاهپر) ساپورت میشوند.
بدن طاووسیان
طاووسیان کم سن و جوان، دارای جثههای یکسان نیستند. اگر شما گروهی از طاووسیان هم سن داشته باشید، پس از چند ماه، معمولاً نرها دارای پاهای بلندتری خواهند بود. نکته دیگر، رنگ تازه از تخم بیرون آمدگان است. این رنگ از همان اول، مشخص و نمایان است در زیر، چند تصویر از پرهای اولیه طاووسیان نر و ماده آمده است.
دستهبندی علمی طاووسیان.
شاخه: Chorlata
زیرشاخه: مهرهداران.
دسته: پرندگان
گونه: Galliforms
خانواده: Phasianina (قرقاولیان)
زیرخانواده: Phasianinae (قرقاول)
سرده: Pavo (طاووس رنگینکمانی)
گونههای: Pavo Cristatus (آبیها) و Pavo Muticus (سبزها)
زیرمجموعهها برای p. m. spicifer, p.m. muticus: p.muticus و p.m. imperator
سرده دیگری برای طاووسیان کنگو وجود دارد (Afropavo). گونه تک شناخته شده، Afropavo Congenisis میباشد. در حال حاضر، اطلاعات کمی راجع به طاووسیان کنگویی در دسترس و شناخته شده است که اولین بار در سال 1936 به ثبت رسید.
نژاد طاووسیان، متعلق به هند، برمه، جاوا، سیلون، شبهجزیره مالایا، و کنگو میباشد. طاووسیان از خانواده قرقاول است. تفاوت عمده میان طاووس و قرقاول، در بال و پرهاست. طاووسیان، پرندگان بسیار پرتوان و پرطاقتی هستند و با مراقبت کافی، بین چهل تا پنجاه سال عمر میکنند. واژه "Peafowl" (طاووسیان) برمیگردد به نام این گونه پرنده. نر آن، "Peacock" و ماده آن، "Peahen" نام دارد. نوزادان زیر یکسال، "Peachicks" نام دارند.
طاووسیان در رنگهای بسیار گوناگونی، شامل آبی، سبز، سفید، قهوهای روشن، و بنفش هستند. این رنگها و بسیاری از رنگهیای دیگر که ذکر نشدند زائیده فکری بشر در تمام جهان است. طاووس هندی آبی و طاووس سبز، متداولترین رنگهای طاووسیان یافته شده در جهان هستند. طاووسیان هندی آبی تاکنون متداولترین طاووس در به دام افتادن هستند و همان دسته از طاووسیهانی هستند که مردم با بازدید از باغوحشها و پارکها، با آنها آشنا هستند.
جفتگیری
معمولاً طاووسیان در سن 2 سالگی، جفتگیری میکنند. گاهی طاووسهای ماده یکساله هم روی تخمهای بارور میخوابند. آنها در اواخر تابستان، پس از رسیدن به سن یکسالگی تخمگذاری میکنند. بهترین شانس برای یک مرغ یکساله، جهت تخمگذاری کردن زمانی است که در همان مرغدانی که طاووس بالغ نر است، باشد. یک طاووس نر بالغ، طاووس نری است که حداقل 3 ساله است. یک طاووس نر، تا زمانی که 3 ساله نشود، کاملاً بالغ نشده است. دنباله دم، دراز خواهد شد و طی 2 تا 3 سال، پرتر میشود. پس از اینکه طاووس پنج یا شش ساله میشود، طول دم ثابت میماند و تا زمانیکه پرنده سالم باشد کیفیت آن همچنان تا آخر عمر ثابت باقی میماند. دنباله دم در چرخه جفتگیری طاووس نر بسیاری مهم است. طاووس نر، در اواخر تابستان خواهد ریخت و این، زمانی است که فصل جفتگیری خواهد رسید. یک طاووس نر 2 ساله که دارای یک دم 1 تا 2 فوتی است در این سن، برای جفتگیری مناسبتر از یک طاووس نر 2 ساله که هیچ دنباله دمی ندارد، میباشد. یک طاووس نر بالغ، در شرایط اولیه، میتواند با پنج طاووس ماده جفتگیری کند. زایایی و لقاحپذیری برای هر طاووس نر، باید دقیقتاً سنجیده شود تا مشخص شود که هر طاووس نر با چند طاووس ماده میتواند جفتگیری موفقیتآمیز داشته باشد. هنگام انتخاب طاووسیان به منظور جفتگیری باید طاووسهای نر و ماده بینسبیت با هم (از یک خانواده نباشند)، انتخاب شوند. جفتگیری نسبی میتواند منجر به مشکلاتی برای تخمها و جوجهها شود. مهم نیست که طاووس با چه سنی جهت جفتگیری، انتخاب یا خریداری میشود، مهم این است که پرندهها سالم باشند. یک پرنده سالم، دارای پرهای با کیفیت، پاها و سرپنجههای مستقیم و چشمان شفاف و پر فعالیت است. طاووسهای ماده، در آوریل، مورد لحاق قرار میگیرند و در هر روز یک تخم میگذارد تا اینکه یکدسته هفت تا ده تخمی بدست میآید. تخمها، قهوهای روشن هستند و از لحاظ اندازه، مانند تخمهای بوقلمون است. اگر تخمها جهت جوجهکشی از آشیانه جمعآوری شوند، یک طاووس ماده قادر است روی 30 تخم هم بخوابد. طاووسهای مادهای که آزادانه در زمین کشاورزی و اطراف مزارع، آزادانه پرسه میزنند، آشیانههای خود را در غلفهای بلند، اطراف درختچهها و پای بوتهها پنهان میکنند. آشیانه، حفرهای است که روی زمین گسترده میشود و با علف مشخص و سجاف میشود. آشیانهها در چنین مکانهایی، در بسیاری از مواقع توسط صاریخ (اپاسم)، راکونها، و راسوها از بین میرود که این حیوانات تخمها را میخورند. طاووسهای مادهای که در این آشیانهها مینشینند، نسبت به حمله کایوتها، روباهها، و سگهای ولگرد که طاووسهای ماده را میکشند، حساس هستند. طاووسهای مادهای که در مرغدانیهای گروهی نگهداری میشوند، جهت جای آشیانه، از لاستیکها و تایرهای قدیمی، جعبههای چوبی، و بشکههای خالی استفاده میکنند. این بخشها باید با علوفه خشک یا کاه پر شوند تا آشیانه را مهیا سازند.
جوجهکشی
طاووس
طاووس های نر که روی چمن جولان می دهند تصویری از خانه های آبا و اجدادی بریتانیایی را به انسان منتقل میکند و من تصور میکنم که این برای یکی از همسایگان من که طاووس را به دامنة wiatotah آورده بود، یک رویا و آرزو بود آن طاووس مایة دردسر شده بود. صداهای بلند، غیرقابل کنترل و عجیب و غریب او باعث شد که چند سال پیش همسایگان من تلاش کنند تا از شرش خلاص شوند و نهایتاً باعث شدند که یک مرغ به بوقلمون های من که هر صبح به آنها غذا می دادم، اضافه شود. آن مرغ بسیار ترسو بود اما من با تلاش زیاد سعی کردم که آنرا تا بهار، یعنی همان زمانی که ناپدید شد نگهدارم. خوشبختانه این مرغ با دو نوزاد نیمه رشد کرده، در اوایل پاییز بازگشت. آنها همگی در زمستان، در زمین کشاورزی ماندند اما او دوباره در بهار ناپدید شد. مجدداً در پاییز با چند نوزاد بازگشت. او در زمستان گذشته که نزد من برگشته بود مرد و من یک روز صبح، مردة آن را یافتم. اما سه پرنده ای که او از خود به جای گذاشته بود رشد کردند و تبدیل به بزرگترین طاووس های نر شدند و سالهای بسیاری باعث شادی مداوم من بودند، من نزدیک حصار می نشستم و از باز کردن و بادبزنی کردن دم های رنگی آنها لذت می بردم. آنها بسیار زیبا هستند و من گاهی ساعتها محو تابندگی رنگهای آنها می شدم. هر بهار در پاسخ ناله های بلند طاووس های نر، مرغ ها به آن طرف بوته ها می روند و طاووس های نر هم به بالای تپه می خواهند تا به آنها ملحق شوند. هر بهار بیش از 100 طاووس از تنگدرة گابریل به بالای تپه می آیند و و واضح است که آنها در اینجا حیات وحش خوبی دارند.
باقی سال، طاووس های نر در فضایی بسیار دورتر از کامدانی و خانه پرسه می زدند اما باز هم عده ای سعی کردند که آنها را شکار کنند. بی شک آنها را به خاطر پرهایشان شکار می کردند چقدر این کار احمقانه بود چون در هر پاییز پرهای آنها می ریخت و هر کسی می توانست آنها را از زمین جمع آوری کند.
قیمت فایل فقط 4,700 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی بیمههای آتش سوزی و دلایل عدم گرایش افراد به آن در 78 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
پژوهش بررسی بیمههای آتش سوزی و دلایل عدم گرایش افراد به آن در 78 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
فصل یک- کلیات تحقیق..........................................................................................
مقدمه......................................................................................................................
اهداف تحقیق و علت انتخاب موضوع........................................................................
فرضیه های تحقیق....................................................................................................
قلمرو تحقیق............................................................................................................
روش تحقیق............................................................................................................
تعریف واژه های بکار رفته در تحقیق.........................................................................
فصل دو- کلیات بیمه...............................................................................................
تاریخچه بیمه در جهان و ایران..................................................................................
مبانی تئوریک بیمه....................................................................................................
بررسی فقهی مساله بیمه............................................................................................
تقسیم بندی انواع بیمه...............................................................................................
فصل سه- کلیات بیمه های آتش سوزی......................................................................
تاریخچه بیمه آتش سوزی.........................................................................................
فهرست مطالب
بیمه آتش سوزی در ایران..........................................................................................
مفاهیم آتش سوزی...................................................................................................
طریقه بوجود آمدن آتش سوزی.................................................................................
طبقه بندی آتش سوزیها.............................................................................................
عوامل گسترش آتش سوزی.......................................................................................
قدرت توسعه و گسترش آتش سوزی.........................................................................
قرارداد بیمه آتش سوزی...........................................................................................
مراحل صدور بیمه نامه آتش سوزی............................................................................
کارشناسی و بازدید اولیه...........................................................................................
نحوه تعیین نرخ و محاسبه حق بیمه............................................................................
قیمت تمام شده در بیمه آتش سوزی..........................................................................
خطرات تحت پوشش در بیمه آتش سوزی.................................................................
- انفجار..................................................................................................................
- صاعقه..................................................................................................................
خطرات اضافی بیمه نامه های آتش سوزی..................................................................
- بیمه شکست شیشه................................................................................................
فهرست مطالب
- بیمه سرقت با شکست حرز....................................................................................
- بیمه طوفان............................................................................................................
- بیمه ضایعات........................................................................................................
- بیمه سیل..............................................................................................................
- بیمه زلزله.............................................................................................................
- بیمه سقوط هواپیما.................................................................................................
انواع بیمه های آتش سوزی........................................................................................
- بیمه منازل مسکونی................................................................................................
- بیمه تمام خطر......................................................................................................
- بیمه نامه آتش سوزی بر مبنای اولین خسارت..........................................................
- بیمه مشترک..........................................................................................................
- بیمه نامه اظهارنامه ای.............................................................................................
خسارت آتش سوزی................................................................................................
پرداخت خسارت.....................................................................................................
حدود تعهدات بیمه گر در صورت وقوع حادثه و ارزیابی خسارت...............................
فهرست مطالب
فصل چهار- نتیجه گیری و پیشنهادات........................................................................
عوامل مؤثر بر بیمه های آتش سوزی .........................................................................
- عوامل اجتماعی.....................................................................................................
- عوامل مربوط به برنامه ریزی...................................................................................
- عوامل آموزشی......................................................................................................
- عوامل بازاریابی.....................................................................................................
- عوامل اقتصادی.....................................................................................................
- عوامل مذهبی........................................................................................................
- عوامل ساختاری....................................................................................................
بررسی آمار و عملکرد شرکتهای بیمه ایران از سال 1379 الی 1382...........................
نتیجه بررسیهای بعمل آمده در آمار شرکتها تا سال 82.................................................
پیشنهادات...............................................................................................................
منابع........................................................................................................................
مقدمه
داشتن زندگی عاری از خطر همواره آرزو و هدف مردم بوده است زیر میل به ایمنی و امنیت، بخش تفکیک ناپذیری از ماهیت همه انسانها راتشکیل داده و آنها همواره درتلاش برای بهبود شرایط زندگی و آسایش بیشتر سعی کرده اند با ایجاد تغییر درطبیعت، آن را به خدمت خود درآورند. بشر دراین راه همزمان با دستیابی به مواد، تجهیزات، دستگاه ها و به عبارتی به خدمت گرفتن فن آوری نوین، به همان اندازه با خطرات و مخاطرات بیشتر و جدیدتر و پیچیده تری مواجه گردیده است.
با ظهور انقلاب صنعتی درقرن هیجدهم که تحول عظیمی درپیشرفت و تبدیل کارگاههای کوچک خانگی و منطقه ای به کارخانجات بزرگ وعظیم به شمار می رود. مخاطرات ازحالت ساده و سنتی به مخاطرات پیچیده خاص صنایع و فرایند های پیچیده تبدیل گردید.
درهمین راستا درفرایند پیشرفت و تکامل، انسان ناچار ازبه کارگیری برخی مواد و ابزار خطرناک و ایجاد تغییر درآنها شده است. علاوه بر مخاطرات خاص و پیچیده عصر فوق تکنولوژیک قرن بیست و یکم، تجمع و تراکم سرمایه بالاخص درمناطق کلان شهرها خود برشدت گرفتن مخاطرات و ریسک های پیرامون زندگی بشر که بقاء مهم ترین هدف آن است می افزاید. براساس همین نگرش، رویکرد جدیدی درمباحث ریسک علی الخصوص مدیریت ریسک حریق در ادبیات بیمه ای جهان متولد شد.
بیمه آتش سوزی سابقه ای بیش از 300 سال درجهان دارد و پیشینه آن درایران به حدود یک قرن می رسد. دراین تحقیق پس از ذکر کلیاتی درمورد آتش سوزی و بیمه نامه های مربوط به آن و نحوه محاسبه و ارزیابی خسارت و تعیین نرخ و حق بیمه پرداخته و درپایان با بررسی فرضیه های تحقیق سعی می شود با توجه به مطالعات و بررسیهای آماری عوامل موثر بربیمه های آتش سوزی درایران را شناخته و ضمن معرفی آنها پیشنهاداتی جهت توسعه مطلوب این بیمه نامه ها درایران ارائه داد.
اهداف تحقیق و علت انتخاب موضوع:
همه روزه بعلت وقوع آتش سوزی های کوچک و بزرگ درگوشه و کنار این کشور و عدم وجود استطاعت مالی کافی ازسوی افراد و یا سازمانها بمنظور جبران این خسارتها، متاسفانه شاهد نابودی بسیاری از خانواده ها (بعلت عدم وجود تمکین مالی) و یا سازمانها (علیرغم مفید بودنشان برای جامعه) می باشیم، درحالیکه که باهزینه نمودن مبلغ نسبتاً اندکی این افراد و سازمانها قادر به تحت پوشش قرار دادن اموال خود می باشند.
هدف از انجام این تحقیق شناسایی علت و یا عللی می باشند که با وجود ارائه پوششهای نسبتاً کافی بیمه ای توسط شرکتهای بیمه، افراد و سازمانها استقبال مناسب را از این پوششها نمی نمایند ازآن پس نه تنها عنصر فعالی درجامعه به شمار نمی روند بلکه خود محتاج کمک دیگران میشوندو این موضوع چه بسا می تواند منشاء ایجاد مشکلات و نابسامانی های زیاد شوند.
جهت تببین عوامل موثر درتوسعه مطلوب بیمه های آتش سوزی فرضیه های زیر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
فرضیه یک: رابطه مستقیمی بین میزان درآمد مردم و میزان خرید بیمه نامه های آتش سوزی وجود دارد.
فرضیه دوم: رابطه مستقیمی بین میزان شناخت مردم و میزان خرید بیمه نامه های آتش سوزی وجوددارد .
فرضیه سوم: رابطه مستقیمی بین میزان تبلیغات موثر توسط بیمه گران و خرید بیمه نامه های آتش سوزی توسط اقشار مختلف جامعه وجود دارد.
فرضیه چهارم: رابطه مستقیمی بین اعتقادات مذهبی مردم درزمینه قضا و قدر و میزان استقبال آنان از بیمه های آتش سوزی وجود دارد.
فرضیه پنجم: میزان حق بیمه صادره شرکتهای بیمه نسبت به سالهای قبل افزایش پیدا کرده و به همان نسبت میزان ضریب خسارت کاهش یافته است.
قلمروتحقیق:
شرکتهی بیمه ایران و همچنین استفاده از کتابخانه بیمه مرکزی ایران و کتب و نشریات بیمه ای موجود درآن و پژوهشهای مرتبط با موضوع و گزارشهای آماری.
روش تحقیق:
مطالعه و بررسی کتب و نشریات بیمه ای و استفاده ازپایان نامه ها و پژوهشهای بعمل آمده دراین زمینه و استفاده از پرسشنامه و آمار موجود دربیمه مرکزی ایران.
محدودیتهای تحقیق:
کمبود مقالات علمی و تحقیقات انجام شده درزمینه بیمه (به خصوص بیمه آتش سوزی) و همچنین همکاری نکردن شرکتهای بیمه در زمینه ارائه آمار و گزارشهای آماری مورد نیاز.
تعریف واژه های بکار رفته درتحقیق :
بیمه:
«بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف تعهد میکند درازای پرداخت وجه یا وجوهی ازطرف دیگر در صورت یا بروز حادثه خسارت وارده بر او جبران نموده و یا وجه معینی بپردازد. متعهد رابیمه گر و طرف تعهد را بیمه گذار و وجهی که بیمه گذار به بیمه گر می پردازد حق بیمه و آنچه را که بیمه می شود موضوع بیمه مینامند».
بیمه آتش سوزی :
دربیمه آتش سوزی بیمه گر درچارچوب شرایط بیمه نامه تعهد میکند خسارت هایی راکه علت وقوع آتش سوزی، انفجار و صاعقه به اموال بیمه شده بیمه گذار وارد می شود، جبران کند. دراین بیمه نامه می توان خطرهای دیگری مثل زمین لرزه، سیل، طوفان، نشست و ترکیدگی لوله، شکست شیشه و سقوط هواپیما برروی اموال و اماکن رانیز با پرداخت بیمه اضافی تحت پوشش قرار داد.
تاریخچه بیمه درجهان و ایران
نخستین نوع بیمه که قبل از سده نوزدهم مود عمل قرارگفته، بیمه باربری دریایی است. بقیه رشته ها کم و بیش بعد از انقلاب صنعتی به تدریج از این زمان به بعد شروع شده است. دومین رشته، بیمه آتش سوزی است که بعد از آتش سوزی مهیب لندن به فکر اندیشه گران رسید. عموماً با پیشرفت تکونولوژی و ورود فراورده های صنعتی، با وجود رفاهی که برای بشر به ارمغان می آورند، بالقوه خطرهای جانبی و مالی نیز درپی دارند.
بیمه گران مدام درفکر ارائه تأمین بیمه ای برای این دسته ازخطرها هستند. اینکه کدامین قوم یا ملت، نخستین بار با بیمه آشناشد معلوم نیست. برخی دریانوردان فینیقی را مبتکر بیمه دریایی می دانند. بدین صورت که دریانوردان ازبازرگانان وام دریافت می کردند و هرگاه دریانورد بدهکار با موفقیت سفر خود را به پایا می برد، موظف بود که اصل و بهره وام دریافتی را ظرف مدت معین به بازرگانان طلب کار بپردازند. درطی این مدت کالای دریانورد درگرو بازرگانان بود و اگر به موقع موفق به پرداخت طلب خود نمی شد می توانست کالا را حراج کند ولی اگر کشتی دریا با حوادث دریا مواجه می شد یا دزدان دریایی حمله ور می شدند و کالا به غارت میرفت وام دهنده حقی در مورد اصل و بهره وام پرداختی نداشت. این نوع وامها را در تاریخ و پیدایش بیمه، بیمه وامهایی دریایی نامیده اند. که درسده های پنجم و ششم قبل ازمیلاد مسیح درمدیترانه شرقی که مرکز تجارت اروپایی آن زمان بود رواج داشت. برخی معقتدند که تقسیم ریسک را که امروزه یکی از ویژگیهای مهم حرفه بیمه گری محسوب می شود، چینها درسه هزار سال قبل ازمیلاد رعایت میکرده اند. به نظر بسیاری از مولفان، بیمه به مفهوم واقعی و امروزی آن درسده چهاردهم به وجود آمده است. ازسده پانزدهم، شماری ازبازرگانان فعالیت خود را به صدور بیمه نامه منحصر کردند و حرفه بیمه گری اهمیتی خاص یافت.
درسال 1310 خورشیدی فعالیت جدی ایران درزمینه بیمه آغاز شد. دراین سال بود که قانون و نظامنامه ثبت شرکتها درایران به تصویب رسید و متعاقب آن بسیاری از شرکتهای بیمه خارجی ازجمله اینگستراخ، آلیانس، ایگل استار، یورکشایر، رویال ، ویکتوریا، ناسیونال سویس، فنیکس، اتحاد الوطنی و … به تاسیس شعبه یا نمایندگی درایران پرداختند.
گسترش فعالیت شرکتهای بیمه خارجی، مسئولان کشور رامتوجه ضرورت تاسیس یک شرکت بیمه ایرانی کرد و دولت درشانزدهم شهریور 1314 شرکت سهامی بیمه ایران را سرمایه 20 میلیون ریال تاسیس نمود. فعالیت رسمی شرکت بیمه ایران، نقطه عطفی درتاریخ فعالیت بیمه ای کشور به شمار می رود زیرا ازآن پس دولت با دراختیار داشتن تشکیلات اجرای مناسب، قادر به کنترل بازار و نظارت برفلعالیت موسسات بیمه خارجی شد. دوسال پس از تاسیس شرکت سهامی بیمه ایران یعنی درسال 1316،«قانون بیمه» در36 ماده تدوین شد و به تصویب مجلس رسید.
حق بیمه صادره
در سال 1381 حق بیمههای صادره در رشته آتشسوزی 4/859 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال قبل 7/52 درصد افزایش داشته است و 5/9 درصد از مجموع حق بیمههای صنعت بیمه را تشکیل میدهد. از لحاظ نقش شرکتهای بیمه در تولید حق بیمه آتشسوزی، بیمه ایران با 4/54 درصد سهم، بیش از نیمی از بازار این رشته را دراختیار دارد. به دنبال آن، شرکتهای بیمه آسیا، البرز و دانا به ترتیب با 7/4، 27/10 و 4/7 درصد سهم قرار دارند. شرکت بیمه صادرات و سرمایهگذاری در چهارمین سال فعالیت خود در این رشته 4/1 میلیارد ریال حق بیمه تولید کرده و فقط 2/01 درصد از حق بیمههای این رشته را در اختیار دارد. در مقایسه با سال قبل حدود 9/2 واحد به سهم شرکتهای بیمه آسیا و دانا در حق بیمههای دریافتی رشته آتشسوزی افزوده شده و به همین میزان از سهم شرکتهای بیمه ایران، البرز و صادرات و سرمایهگذاری کاسته شده است.
در سال 1381 سهم شرکتهای بیمه آسیا و دانا از حق بیمههای صادره رشته آتشسوزی به بالاترین مقدار خود طی پنج سال اخیر رسیده است. این وضعیت در شرکت بیمه البرز معکوس است و سهم این شرکت با کاهش اندکی در مقایسه با سال قبل به پایینترین میزان خود طی پنج سال اخیر رسیده است. سهم شرکت بیمه ایران از حق بیمههای صادره رشته آتشسوزی طی پنج سال اخیر در نوسان بوده است. فعالیت شرکت بیمه صادرات و سرمایهگذاری در این رشته برخلاف روند سالهای پیش نزولی داشته است.
از لحاظ رشد حق بیمه صادره، شرکتهای بیمه دانا و آسیا به ترتیب با 2/105 و 5/58 درصد، رشدی بیش از رشد بازار این رشته (7/52 درصد) دارند. رشد حق بیمه آتشسوزی در شرکتهای بیمه ایران و البرز به ترتیب 8/45 و 9/49 درصد است.
خسارت پرداختی
در سال 1381 خسارت پرداختی رشته آتشسوزی در مقایسه با سال قبل 8/73 درصد افزایش به 189 میلیارد ریال رسیده است. 4/3 درصد از مجموع خسارتهای پرداختی صنعت مربوط به این رشته است که بسیار کمتر از سهم این رشته از حق بیمههای بازار (5/9 درصد) است. سهم رشته آتشسوزی از حق بیمههای صادره بازار بیمه در پنج سال اخیر به مراتب از سهم این رشته از خسارتهای پرداختی بازار بیمه بوده است. در این میان، شرکتهای بیمه آسیا و ایران به ترتیب 1/51 و 5/41 درصد در خسارتهای پرداختی رشته آتشسوزی را بر عهده دارند. سهم شرکتهای بیمه آسیا و صادرات و سرمایهگذاری از خسارتهای پرداختی رشته آتشسوزی بیشتر از سهم آنها از حق بیمههای دریافتی این رشته است. در مقابل سهم شرکتهای بیمه ایران، البرز و دانا از خسارتهای پرداختی این رشته (به ترتیب 5/8، 41/4 و 4/2 درصد) است. در این سال رشد چشمگیر خسارتهای پرداختی شرکت بیمه آسیا (1/198 درصد) در رشته آتش سوزی، باعث افزایش در مجموع خسارت پرداختی بازار این رشته (8/73 درصد) شده است.
در سال 1381، شرکت بیمه آسیا در رشته آتشسوزی حدود سه برابر سال قبل خسارت پرداخت کرده است که این امر باعث افزایش سهم این شرکت از 8/29 درصد به 1/51 درصد خسارتهای پرداختی بازار بیمه در این رشته شده است. در مقابل شرکت بیمه دانا با کاهش 4/29 درصدی خسارتهای پرداختی سهم خود را از خسارتهای پرداخت شده در این رشته حدود 5/3 واحد کاهش داده و به 4/2 درصد رسانده است.
شرکت بیمه صادرات و سرمایهگذاری در چهارمین سال فعالیت خود در این رشته حدود 4/0 میلیارد ریال خسارت پرداخت کرده که در مقایسه با سال گذشته حدود 18 برابر شده است.
در سال 1381 سهم رشته آتشسوزی از حق بیمههای دریافتی بازار بیمه کاهش یافته و در مقابل، سهم آن از خسارتهای پرداختی بازار بیمه افزایش یافته است. در این میان شرکتهای بیمه ایران والبرز وضعیتی متفاوت را بازار بیمه داشتهاند.
بدین ترتیب که با کاهش 6/2 و 2/0 واحد سهم از حق بیمههای دریافتی رشته آتشسوزی، سهم آنها از خسارتهای پرداختی این رشته نیز به ترتیب 2/16 و 8/1 واحد کاهش یافته است. در مقابل، سهم شرکت بیمه آسیا از حق بیمه های صادره و خسارتهای پرداختی بازار بیمه در مقایسه با سال قبل افزایش یافته است. در شرکت بیمه دانا با وجود 9/1 واحد افزایش سهم از حق بیمه بازار، 5/3 واحد کاهش سهم از خسارت این رشته مشاهده میشود. این وضعیت در شرکت بیمه صادرات و سرمایه گذاری معکوس است. این شرکت در 16/0 از حق بیمههای صادره و 24/0 از خسارتهای پرداختی بازار بیمه سهیم است.
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
دسته: فنی و مهندسی
پروژه طرح و محاسبه سیستم لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان در 54 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش شناسایی و اجرای احکام و داوری خارجی در ایران در 59 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
قیمت فایل فقط 6,400 تومان