دسته: سایر گروه ها
تبلیغاتی
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
مقدمه.......................................................................................................1
تاریخچه عکاسی تبلیغاتی ...............................................................................4
عکاسی تبلیغاتی ....................................................................................5
عکاسی تبلیغاتی صنعتی ................................................................................7
دانش و تمرینات ضروری در عکاسی تبلیغاتی............................................................10
عکاسی تبلیغاتی در ایران ......................................................................................10
ترفندها و روش ها در عکاسی تبلیغاتی ..............................................................12
راه پیشرفت در عکاسی................................................................................13
نتیجه گیری..............................................................................................16
منابع .....................................................................................................19
مقدمه
ماهیت کار عکاسان تصویرهایی را تولید و حفظ می کنند که منظره ای را به تصویر می کشند، داستانی را بازگو می کنند یا حادثه ای را ثبت می کنند. برای خلق عکسهایی با کیفیت تجاری، عکاسان باید تخصص فنی و خلاقیت را با هم داشته باشند. ایجاد یک تصویر موفق نیاز به انتخاب و ارائه سوژه ای با توانایی تاثیر گذاری خاص و انتخاب تجهیزات مناسب دارد. به عنوان مثال، عکاسان ممکن است با نورپردازی ظاهر یک سوژه را تقویت کنند و یا با تار کردن پس زمینه توجه بیننده را به جنبه خاصی از تصویر معطوف کنند. امروزه، بسیاری از دوربین های عکاسی شرایطی مانند سرعت دیافراگم و بازی دریچه نور را خود بخود تنظیم می کنند. آنها همچنین به عکاس اجازه می دهند تا این تنظیم ها را به صورت دستی انجام دهد تا بتواند به خلاقیت و کنترل فنی بالاتری برروی فرایند تصویر برداری دست یابد. علاوه بردوربین های خودکار و دستی، عکاسان از مجموعه ای از فیلم ها، عدسی ها و تجهیزات ـ از فیلترها، سه پایه ها و فلاش ها گرفته تا وسائل نورپردازی خاص استفاده می کنند. عکاسان یا از دوربین های معمولی رایج و یا از دوربین های جدید دیجیتال که تصاویر را به صورت الکترونیکی ثبت می کنند استفاده می کنند. یک دوربین عکاسی معمولی تصاویر را بر روی یک فیلم هالید نقره ثبت می کند که باید چاپ شود. بعضی عکاسان فیلم خود را برای پردازش به لابراتوار می فرستند. فیلم های رنگی برای پردازش و چاپ نیاز به تجهیزات گرانقیمت و شرایط ایده آل دارند. دیگر عکاسان، بخصوص آنهایی که از فیلم های سیاه و سفید استفاده می کنند یا نیاز به جلوه های ویژه دارند، ترجیح می دهند که عکس هایشان را خودشان پردازش و چاپ کنند. این عکاسان باید برای کار کردن با یک تاریکخانه مجهز یا نرم افزار مناسب برای پردازش و چاپ دیجیتالی مهارت فنی لازم را داشته باشند. امروزه، پیشرفتهای اخیر در فن آوری الکترونیکی، ایجاد و اسکن کردن فیلم های استاندارد 35میلی متری و دیگر انواع فیلم و استفاده از اسکنرهای مسطح رومیزی و لابراتوارهای فتو فینیش برای ایجاد تصویرهای دیجیتالی قابل خواندن توسط رایانه را برای عکاسان میسر ساخته است. پس از تبدیل فیلم به تصویر دیجیتالی، عکاسان می توانند تصاویر را ویرایش کرده و به جاهای دیگر بفرستند که این کار تهیه و انتقال تصویر را از مکانهای دورراحت تر و سریعتر می کند.
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
دسته: پژوهش
گزارشی از یک نمایشگاه لباس در دبی و چگونگی بر پایی آن
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
دانلود گزارش برپایی نمایشگاه لباس در دبی
چکیده :
بر پایی نمایشگاه
گزارشی از یک نمایشگاه لباس در دبی و چگونگی بر پایی آن:
خبر این است: یک شوی لباس ایرانی به زودی با شرکت مانکن های خارجی ، در دبی برگزار خواهد شد. طراح این لباسها امسال چند شوی لباس ایرانی در اروپا برگزار کرده و در ماه آینده نیز یک شوی لباس در تهران و در حاشیه المپیک بانوان کشورهای اسلامی برپا خواهد کرد. با او در گفتگوئی از مشخصات کارش گفته ایم.
افسانه ریحانه فرد فارغ التحصیل رشته تکنولوژی و طراحی دوخت از دانشگاه سوره است. پوشیدگی، ویژگی لباسهایی است که او به تن مانکن های اروپایی می کند، اما می گوید: به دلیل مذهبی نیست، پوشیدگی رمز و راز خاصی به زن می دهد و او را جذابتر می کند.او را درتهران درحالی یافتیم که تازه موفق شده "مجوزهای لازم" برای برپایی شوی لباسی را که بنا بود دو ماه پیش در دوبی برگزارشود ، برای مهرماه بگیرد.
شوی لباس شما خیلی سروصدای راه انداخته اما از خودش خبری نیست، کی قرار است برگزار کنید؟این مراسم قرار بود بیستم جولای برگزارشود، ما اطلاع رسانی هم کردیم ، پوسترها را هم چاپ کردیم اما متاسفانه باید مجوزهایی می گرفتیم که به موقع به دست مان نرسید و کار عقب افتاد.
از کجا باید برای این کار مجوز می گرفتید؟اجازه بدهید مسکوت بماند، اما به زودی در مهرماه برگزار می شود.
مانکن ها را چگونه انتخاب می کنید؟ ایرانی هستند؟با شرکتهای جهانی که در این زمینه کار می کنند، قرارداد می بندم. آنها مانکن معرفی می کنند و من از بین آنها انتخاب می کنم. در میان مانکن های معرفی شده، چند ایرانی هم بودند، اما این کار به هر حال به من مربوط نیست، آنان با یک کمپانی کار می کنند و من با آن شرکت قرارداد می بندم. کار بسیار هزینه بری است.
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
دسته: فلسفه
تحقیق درمورد مارکسیسم
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
تحقیق درمورد مارکسیسم
عناوین:
تاریخچه مارکس
مارکس واساس دین
مارکسیسم ، خشونت وعدم خشونت
انقلاب اسلامی – نظریه مارکسیستی
منابع
..........................................................
چکیده ای از متن:
تاریخچه مارکس :
مارکس در خانواده ای پرورش یافت که تعصبات مذهبی چندانی نداشت خانواده وی در اصل از روحانیان یهودی، اما پدرش مسیحی و حقوقدان و مادرش هلندی بود و در محیطی متولد و بزرگ شد که احساسات میهنی نداشت.
کارل مارکس در ترو در ایالت پروس به دنیا آمد، تحصیلاتش را در دانشگاه بن و دانشگاه برلن به پایان رسانید. مدتی نویسنئگی روزنامه رینیش زیتونگ را در کولونی به عهده داشت چون در 1843 از طرف حکومت توقیف گردید،این شهر را ترک کرد و مدتی در پاریس و بروکسل زیست. در 1848 در آغاز عملیات انقلابی به کولونی بازگشت و به نوشتن روزنامه رینیش زیتونگ نوین پرداخت.
در 1849 از پروس اخراج گردید. از آنجا به لندن رفت و در این شهر مقیم گشت و تا پایان عمر در تکامل فلسفی فرضیه سوسیالیسم پرداخت و احساسات مردم اروپا را برای انجام اصلاحات اجتماعی با انتشار عقاید سوسیالیسم تحریک و تحریض نمود. در 28 سپتامبر 1835 در یک میتینگ لندن، تشکیل مجمع بین المللی کارگران را پیشنهاد کرد. در 1869 به لیب نخت و معاونان او در تاًسیس حزب سوسیال دموکرات کارگران آلمان کمک نمود.
اثر مهم مارکس کتاب سرمایه در 3 جلد می باشد که در سالهای 1867 و 1885 و 1895 منتشر گردید، که البته انگلس همکار و دوست وی به تکمیل این کتاب مهم پرداخت و این کتاب به انجیل کمونیسم معروف میباشد. اعلامیه حزب کمونیست " کمونیست مانیفستو" را در 1847 منتشر ساخت که به این اثر اعلامیه استقلال کارگران نیز گفته میشود. برخی کارل مارکس را موجد و موسس سوسیلیسم جدید میپندارند.
کارل مارکس 30 سال آخر عمر خود را در نهایت تهی دستی گذرانید و سه فرزندش از شدت گرسنگی در گذشتند بی آنکه پدر فیلسوف آنها بتواند کودکان معصوم خردسال را از مرگ برهاند. گویند گول کفن و دفن یکی از بجهها را یک نفر فرانسوی مقیم لندن پرداخت.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
دسته: پژوهش
تحقیق بررسی لیبرالیسم
قیمت فایل فقط 4,500 تومان
تحقیق بررسی لیبرالیسم
چکیده ی از قسمتهایی از متن:
اصطلاح لیبرالیسم برگرفته از ریشه لاتینی Liber به معنای آزادی است. لیبرالیسم در قاموس سیاسی نظریهای است که خواهان حفظ درجاتی از آزادی در برابر هر نهادی است که تهدید کننده آزادی بشر باشد. لیبرالیسم در زمینه اندیشههای اقتصادی، به معنای مقاومت در برابر تسلط دولت بر حیات اقتصادی در برابر هر نوع انحصار و مداخله دولت در تولید و توزیع ثروت است. اصطلاح دیگری که در این رابطه وجود دارد، لیبرالیسم مذهبی است که به معنای اعتقاد به حق هر کس در انتخاب راه پرستش خداوند یا بی ایمانی است . لیبرالیسم از سویی به یک جریان سیاسی بورژوازی اطلاق می شد که در عصر مترقی بودن آن یعنی در زمانی که سرمایهداری صنعتی علیه اشرافیت فئودالی مبارزه می کرد و درصدد گرفتن قدرت بود، به وجود آمد و رشد کرد .
لیبرالها در آن زمان بیانگر منافع و مدافع طبقهای در حال رشد و بالنده بودند. آزادی از قید و بندهای اقتصادی و اجتماعی دوران فئودالیسم را طلب می کردند، می خواستند که قدرت مطلقه سلطنت محدود شود، در مجلس عناصر لیبرال راه یابند و حق رأی آزاد و سایر حقوق سیاسی در محدوده خاص آن دوران و به مفهوم بورژوایی آن به رسمیت شناخته شود.
...
• ایده هاى پیشینى عقل عملى
از سپیده دم تاریخ اندیشه سیاسى تا روزگار ما اندیشه وران و فیلسوفان هر دوره اى از اصل هایى سخن به میان آورده اند که هر چند در بنیاد داراى اشتراک و همسانى بوده اند، اما بحث ها و تفسیر هاى گوناگون و متفاوتى را برانگیخته اند. این اصل ها اندک و انگشت شمارند، اما مباحثه و مشاجره بر سر آنها تا آن مایه ژرف و پردامنه است که کاوش در اقیانوسى مواج، کف آلود و بیکران را همانند تواند بود. در درازناى تاریخ انسان به عنوان موجودى خردورز هیچ گاه از اندیشه آزادى، برابرى، استقلال، عدالت و امنیت فارغ نبوده است.
...
قیمت فایل فقط 4,500 تومان
دسته: علوم سیاسی
مقاله لیبرالیسم
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
مقاله لیبرالیسم
عنوان:
تعریف لیبرالیسم
لیبرالیسم از نظر سیاسی
لیبرالیسم-زمینه ها و عوامل پیداش آن
اصالت فرد وجامعه از دیدگاه لیبرالیسم
لیبرالیسم در مذهب
لیبرالیسم در قرن بیستم
انسان شناسی لیبرالیسم
منابع
......................................................
چکیده ای از متن:
از نظر مفهوم می توان لیبرالیسم را آزاد منشی معنا کرد که از واژه «لیبر» به معنای آزاد مشتق شده است.
لیبرالیسم از نظر سیاسی دارای دو مفهوم جداگانه است:
1- در یک مفهوم سیاسی لیبرالیسم به یک جریان سیاسی بورژوازی اطلاق می شد که در عصر مترقی بودن آن، در زمانی که سرمایه داری صنعتی علیه آریستوکراسی فئودالی مبارزه می کرد و در صدد گرفتن قدرت بود، بوجود آمد و رشد کرد. لیبرال ها یا آزاد منشان در آن زمان بیانگر منافع و مدافع طبقه ای در حال رشد و بالنده بودند، آزادی از قید و بندهای اقتصادی و اجتماعی دوران فئودالیسم را طلب می کردند، می خواستند که قدرت مطلقه سلطنت محدود شود، در پارلمان عناصر لیبرال راه یابند و حق رای آزاد و سایر حقوق سیاسی در محدوده خاص آن دوران به مفهوم بورژوایی آن به رسمیت شناخته شود.
2- در مفهوم سیاسی دیگر لیبرالیسم به یک روش لاقیدانه و درویش مسلکانه در داخل حزب طبقه کارگر نسبت به دشمن طبقاتی اطلاق می شود. در این مفهوم لیبرالیسم به معنای آشتی طلبی غیر اصولی به ضرر اساس اندیشه های مارکسیسم ـ لنینیسم، نرمش بیجا در مقابل خطا و نادیده گرفتن نقض اصول به علل مشخصی بکار می رود. لیبرالیسم در این مفهوم از تظاهرات اپورتونیسم و اندیویدوالیسم است. احزاب مارکسیستی با این جریان که مخالف با پیگیری در اجرای خط مشی و مبارزه اصولی و هشیاری انقلابی است مبارزه می کنند.
....
در بینش لیبرالیسم مذهب به عنوان یک نظام اجتماعی که برای خود اصول و موازین خاص داشته باشد، و چهارچوبی برای فعالیت انسان ارائه دهد، مورد قبول نیست.
لیبرالیسم، مذهبی را میپذیرد که ماهیتش مسخ شده باشد، یعنی تنها در مشتی توصیههای اخلاقی و عبادی خلاصه شود و به عنوان یک چهارچوب سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی پا در عرصه اجتماعی نگذارد و از دامن زندگی خصوصی فرد تجاوز نکند.
اصطلاح لیبرالیسم مذهبی نیز به همین معنی است که هر کس در انتخاب مذهب و یا لامذهبی آزاد است. البته مذهبی با خصوصیات فوق که دین را از سیاست جدا بداند.
...
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
دسته: حسابداری
مقاله هدف حسابداری و مفهوم ارزیابی بازار به بازار
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
مقاله هدف حسابداری و مفهوم ارزیابی بازار به بازار
مقاله ترجمه شده میباشد همراه متن اصلی
هدف حسابداری و مفهوم ارزیابی بازار به بازار
حالا به رابطه بین مفهوم سود تحقق یافته با سود و زیان ارزیابی در داراییهای مالی توجه می کنیم.قبل از ادامه بحث بهتر است سود تحقق یافته و سود اقتصادی را با هم مقایسه کنیم و دوباره رابطه آنها را با هم مورد بررسی قرار دهیم .با توجه به معنی درست داراییهای مالی ،نتایج سرمایه گذاریها به میزان یکسان طبق هر دو مفهوم سود اندازه گیری می شوند. در مواردی که داراییهای مالی صرفاً پول اضافی هستند و می توانند بتدریج فروخته شوند ،ارزششان برابر با قیمتهای بازار است ومهم نیست چه کسی دارنده آن است و یک تغییر در قیمتهای بازار آنها در اصل با تحقق جریان نقد یکسان است.در مقابل ،در مورد داراییهای مشهود تجاری، با توجه به اینکه تغییرات در ارزش بازار و ارزش سرقفلی بر سود اقبصادی تاثیر گذار است ،آنها تا زمانی که به صورت وجوه نقد در نیامده اند بر سود تحقق یافته تاثیر گذار نیستند.در این پروسه ، سرقفلی به صورت پیش بینی نتایج آتی سرمایه گذاری تجاری است که تمام یا بخشی از آن در طی زمان مستهلک شده یا به داراییهای مادی تبدیل شده است.این پروسه با سود تحقق یافته مرتبط نیست ولی برای سود اقتصادی مهم می باشد.نتایج سرمایه گذاری زمانی تحقق یافته است که از ریسک تجاری خارج شده باشد. اندازه گیری سود تحقق یافته تمام تغییرات ارزش دارایی را شناسایی نمی کند اما بخشی را که به عنوان ارزش داراییهای مالی ،تحقق یافته را شناسایی می کند .
The objective of accounting and the meaning of mark-to-market valuation
Now, let us consider about relationship between the concept of realized income and valuation gains or losses on financial assets. Before going on to the discussion of this issue, it would be helpful to compare the realized income and economic income and reconfirm the relationship between them. As already discussed in detail, with regard to financial assets in the proper sense of the word, the results of investments would be measured at the same amount under both of the two income concepts. In cases of financial assets that are mere investments of surplus money and can always be freely sold by the piece, their values are equal to the market prices no matter who holds them and a change in their market prices is in substance same as realization of cash flow. On the contrary, in cases of physical assets used in business, whereas changes in the market value and the value of goodwill affect the economic income, they will not affect the realized income until they are realized as cash flows. In this process, goodwill is generated as an expectation of future results of business investments and while it disappears as time passes all or part of it is transformed into the value of tangible assets. This process is irrelevant to realized income, although important to the economic income. Result of investment is realized when it has been released from the business risk, and measurement of realized income does not recognize all value changes of assets, but recognizes a portion that is realized as value of financial assets. Of course, when summing up the entire period of a real investment, there would be no difference between the economic income and the realized income.
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بیوگرافی فروغ فرخ زاد در 28 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
پژوهش بیوگرافی فروغ فرخ زاد در 28 صفحه ورد قابل ویرایش
………… فروغ، زنی از تبار خورشید
فروغ فرخزاد در پانزدهم دی ماه 1313 به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانیاش در خانوادهای متوسط گذشت. تحصیلات ابتدایی و دوره اول دبیرستان را که به پایان رساند، در هنرستان کمالالملک به آموختن نقاشی پرداخت. خیلی زود ازدواج کرد و خیلی زود از همسرش جدا شد. از ازدواج خود پسری به نام کامیار داشت که او را از دیدار مادرش محروم کرده بودند و مادر را از دیدار وی. بعد از این دیگر فروغ تا پایان عمر کوتاه (33 ساله) خود ازدواج نکرد. سیزده- چهارده ساله بود که شعر گفتن آغاز کرد. غزل میگفت. خودش در مصاحبهای گفته است:
«وقتی سیزده یا چهارده ساله بود، خیلی غزل میساختم و هیچ وقت آنها را چاپ نکردم. وقتی غزل را نگاه میکنم، با وجود این که از حالات کلی آن خوشم میآید، به خودم میگویم: خوب خانم، کمپلکس غزلسرایی آخر تو را هم گرفت.»
در سال 1334، هفده ساله بود که نخستین اشعار خویش را به نام اسیر چاپ کرد. این کتاب سه سال بعد، دوباره چاپ شد. بیست و سه ساله بود (1336) که دومین مجموعه اشعارش با نام دیوار چاپ شد. این دو مجموعه، خشم عدهای را برانگیخت، زیرا در اشعار این دو مجموعه، فروغ، بیپردهپوشی، احساسات زنانه خود را بیان میکند:
آن داغ ننگ خورده که میخندید
بر طعنههای بیهده من بودم
گفتم که بانگ هستی خود باشم
اما دریغ و درد که زن بودم
و در جایی دیگر میگوید:
شاید این را شنیدهای که زنان
در دل آری و «نه» بر لب دارند
ضعف خود را عیان نمیسازند
رازدار و خموش و مکارند
او در شهریور 1336، سومین مجموعه اشعارش را به نام عصیان منتشر کرد. عصیان در حقیقت کتاب سرگستگی اوست و کتابی است که میتواند مقدمات یک جهش را داشته باشد.
فروغ در 1337، در بیست و سه سالگی، به کارهای سینمایی نزدیک شد و هنر سینما در زندگی او جایگاهی یافت.
در سال 1338، برای نخستین بار به انگلستان سفر کرد، تا در امور تشکیلاتی تهیه فیلم بررسی و مطالعه کند. وقتی از سفر بازگشت، نخستین کوششهای خود را برای فیلمبرداری آغاز کرد. در سال 1339، مؤسسه فیلم ملی کانادا از گلستان فیلم خواست که درباره مراسم خواستگاری در ایران فیلم کوتاهی بسازد. فروغ در این فیلم بازی کرد و خود در تهیه آن همکاری داشت.
در سال 1340، قسمت سوم فیلم آب و گرما را در گلستان فیلم تهیه کرد و در این قسمت فیلم، گرمای گیجکننده محیط انسانی صنعتی آبادان تصویر شده است. و در همین سالها، چند فیلم دیگر تهیه کرد تا بالاخره، در پاییز سال 1341، همراه سه تن دیگر به تبریز رفت. دوازده روز در آنجا ماند و فیلم خانه سیاه است را از زندگی جذامیها ساخت. برای ساختن این فیلم، از هیچ کوششی دریغ نکرد. خودش در مصاحبهای گفته است:
«خوشحالم که توانستم اعتماد جذامیها را جلب کنم. با آنها خوب رفتار نکرده بودند. هرکس به دیدارشان رفته بود، فقط عیبشان را نگاه کرده بود. اما من به خدا مینشستم سر سفرهشان، دست به زخمهایشان میزدم، دست به پاهایشان میزدم که جذام انگشتان آن را خورده بود،این طوری بود که جذامیها به من اعتماد کردند. وقتی از آنها خداحافظی میکردم، مرا دعا میکردند. حالا هم که یک سال از آن روزها میگذرد، عدهای از آنها هنوز برای من نامه مینویسند و از من میخواهند که عریضهشان را به وزیر بهداری به هم … مرا حامی خودشان میدانند…»
در پائیز 1342، به تئاتر روی میآورد و در نمایشنامه شش شخصیت در جستجوی نویسنده، اثر پیراندللو، نویسنده مشهور ایتالیایی، بازی کرد. و در زمستان 1343، خانه سیاه است از فستیوال اوبرهاوزن جایزه بهترین فیلم مستند را به دست آورد.
فروغ زبان ایتالیایی و آلمانی را در اولین سفرش به این دو کشور (1336) فرا گرفته بود و میتوانست به این دو زبان صحبت کند. زبان فرانسه را هم به قدر احتیاج حرف میزد، اما زبان انگلیسی را در چهار سال اخیر فراگرفته بود و حتی میتوانست ترجمه کند. او نمایشنامه ژان مقدس اثر برناردشاو و سیاحت نامه هنری میلر را به فارسی ترجمه کرده بود. ترجمه ژان مقدس که شرح زندگی ژاندارک است، به این منظور ترجمه شده بود که سال بعد به روی صحنه برود.
بعد از سالهای اول که مجموعه اسیر، دیوار و عصیان را منتشر کرد، با ابراهیم گلستان آشنا شد. صادق چوبک معتقد بود که نفوذ و دانش گلستان، در تکوین شخصیت هنری فروغ تأثیری به سزا داشت. در این دوره است که فروغ با شاعران غرب آشنا میشود. او با دوستانی دیگر نیز آشنا میشود که برای او شعرهای پردهور را که به صورت ترانه خوانده شده بود و همینطور، اشعار الوار و دیگران را میخواندند و از آنجا که فروغ، زنی حساس و با استعداد بود، از هر شاعری بهرهای میگرفت. پلالوار شاعر نوگرای فرانسوی پیرو مکتب دادائیسم بود و سپس به سور رئالیسم روی آورد. بعید نیست که فروغ در شعرهای سور رئالیستی خود تحت تأثیر این شاعر بوده باشد.
البته، خود فروغ در مصاحبهای میگوید: «من برای خودم فکر دارم، از دیگران متأثر نمیشوم و تلاش میکنم که صاحب یک فکر مستقل باشم. شاعرهای فرنگی روی من اثر زیادی نگذاشتهاند.» سپس ادامه میدهد که شعرای متفکری چون الیوت، سن ژانپرس و نیما فقط به او راه را نشان دادهاند و معتقد است که بعد از خواندن آثار آنها بوده که دانسته است، چیزی به نام شعر متفکرانه وجود دارد.
سن ژان پرس شاعر و دیپلماتی فرانسوی است. اشعار زیادی از او به جای مانده است که اغلب دارای آهنگی حماسیاند. او در اشعار اولیهاش تحت شعر سمبلیکی بوده است، اما بعدها به اشعار حماسی توجه پیدا کرد. درونمایه اغلب اشعار او درباره جستجوی بشر برای شناخت وجود خودش و جهان است. او در اشعارش اشیاء طبیعی را مانند یک گیاهشناس، جانورشناس و یا زمینشناس کاملاً توصیف میکند. اشعار سن ژانپرس را یدالله رؤیایی در «دریایی»های خود به صورت ترجمه مانندی آورده است که فروغ بیشتر از این طریق تحت تأثیر اوست.
ک.ب.: شما از رفتار و کردار ظاهری فروغ، حالت درونی او را چه گونه میدیدید؟
م.ا.ث: یک حالت چه جوری بگویم. یک حالت پا روی زمین نگذاشته، یک حالت مثل فراری داشت، یک حالت که هی میخواست به زندگی برگردد، یعنی به زمین، انگار مثل این که فنری زیر پایش هست، یا یک بالی دارد. یا یک سبکی دارد. یک حالتی دارد که پروازش میدهد. یک حالت بیوزنی دارد که از زمین جدایش میکند. این انقطاعها را داشت. اصلاً روحیهاش یک روحیه منقطع و گسستهای بود که نمیشد هیچ نوع تعبیر دیگر برایش پیدا کرد. گاه بود که میدیدی دو رزو است رفته توی اتاق نشسته است. اصلاً در را بسته، نه گلستان، نه هیچکس (را نمیبیند)، کارش مثلاً هم، ممکن بود مانده باشد، و گاه هم میدیدی نه، شنگ وشاد و اینها (بود). خب، یک دلیلش هم میدانم، آن هم سدی بود که در راه این محبتی که به وجود آمده بود، وجود داشت. و این خب، سد اجتماعی بود، و به حق هم بود یا به ناحق، من نمیدانم. به هر حال این مسائلی است که در زندگی ما و اجتماع ما هنوزهم هست. و همه طرفین حق داشتند، هم فروغ، هم گلستان، هم دیگری و آن دیگری، اینها همه حق داشتند. هر کدام در نوع خودشان حق داشتند. من قصدم این نیست که از یک چیزی دفاع کنم، یا به یک چیزی حمله کنم. ولی به هر حال این طوری بود. و شاید یکی از دلایلی که این حالت انقطاعی را داشت،قضیه بچهاش بود، که شاید او را دوست میداشت و نمیتوانست او را ببیند و به او دسترسی نداشت. و بعد از این که این فیلم این خانه سیاه است را، خانه تاریک است، یا سیاه است را ساخت، فیلم جذام خانه را، آنجا یک بچهای شبیه بچه خودش، توی آن بچههای سالم جدامیها پیدا کرده بود، آورده بود، این یک خورده، یک کم به او تسکین داده بود، ولی نه، دیگر آن فروغ نبود. به هر حال، حالتی بود که نمیشد گفت که آدم این دنیاست. و همین طور هم شد، در یک لحظهای، این آدم در حال انفجار بود. و من معتقدم این تصادف یک حالت لحظه انفجار بود که او را تمام کرد، یعنی فرستاد به ابدیت.
……………… طرح ناتمام
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
1- فروغ، زنی از تبار خورشید - فریدن رهنما....................................................
2- دریغ و درد/ گفت و گو با مهدی اخوان ثالث درباره فروغ فرخزاد
کیخسرو و بهروز..................................................................................................
3- طرح ناتمام فریدون رهنما..........................................................................
4- وزن ظلمت یاسمین ملکنصر......................................................................
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی فلسطین و منطقه خاورمیانه در 27 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
پژوهش بررسی فلسطین و منطقه خاورمیانه در 27 صفحه ورد قابل ویرایش
سخن ما
منطقه خاور میانه سالهاست که بازیچه دست استعمارگران اروپایی و آمریکایی بوده است. اساسا نام این منطقه به تقسیم بندی استعماری استعمار پیر انگلیس باز می گردد که کشور خود را مرکز عالم دانسته و سایر کشورها به تناسب دوری و نزدیکی خود مناطق خاصی نام گذاری می کردند. منطقه خاورمیانه درنظر استعمارگران همواره از اهمیتی فوق العاده برخوردار بوده است. موقعیت ژئوپلیتیک آن و واقع شدن در کنار اقیانوس اطس و پنج دریای مهم جهان (احمر- سیاه- مدیترانه- خزر- خلیج فارس) که مرکزیت ارتباطات و تجارت جهانی بوده است 2- خصوصیت فرهنگی این کشورها که از جنوب غرب آسیا تا شمال شرق آفریقا امتداد یافته اند عرب و مسلمان بودن تمامی این 18 کشور میباشد 3- وضعیت انرژی و منابع عظیم نفتی و گاز دنیا که در این منطقه بوده است از این رو استعمار پیر انگلیس همواره چشم طمع به منابع عظیم آن داشته است اما از طرفی این منابع عظیم در قلب دنیای اسلام جای گرفته بود لذا با نامیدن این منطقه به عبارت استعماری خاورمیانه اولین توجهات خود را بدان معطوف کرد. استعمارگران که بدنبال غارت این منابع و تسلط بر مسلمانان همواره باشد محکم اما پر اشتباه امپراطوری عثمانی مواجه بودند با ترفندهای گوناگون موجبات تجزیه آن را فراهم کرده و سرانجام پس از جنگ جهانی اول که تمامی کشورهای جهان بین دول متحدین و متفقین تقسیم بدنی شد انگلیس یا زیرکی هر چه تمام تر ابتکار عمل را در تفسیم سرزمینهای امپراطوری عثمانی بدست گرفته و با نوع تقسیم بندی این مناطق و دادن سهم هر یک از این مناطق به یک دولت استعمارگر مقدمات شکل گیری خاورمیانه فعلی را فراهم کرد انگلیس کشور بین النهرین را مستعمره خود ساخت و فرانسه سرزمین سوریه و اطراف آن را و وضع به گونه است شد که کشور عثمانی که در سال 1912 در مقابل پیشنهادات وسوسه انگیز از برخی متصرفات خود چشم پوشی کرده عملا در سال 1220 سه چهارم آنها ر ا از دست داد و کشور جدید ترکیه بر خرابه های امپراطوری عظیم عثمانی که همواره نقش مزاحم برای فزودن خود استعمارگران اروپایی برداشت شکل گرفت. بدنبال آن کشورهای عراق و سوریه و اردن و لبنان و فلسطین از این تجزیه شکل گرفتند.
سرزمین فلسطین تحت قیمومیت انگلستان قرار گرفت. از این زمان به بعد شاهد ظهور استراتژی جدید استعمارگران می باشیم بدین ترتیب که آنها بتمرین راه برای تسلط برای منابع عظیم نفت و انرژی در خاورمیانه و از طرفی مقابله با توده های مسلمان را در آن دیدند که در قلب خاورمینه و در سرزمین فلسطین که از نظر جغرافیایی نیز قلب پیکره است جهانی اسالم بود رژیمی کاملاً در جهت منافع خود را روی کارآوردند. بدین ترتیب بود که مقدمات تحریک یهودیان وشکل گیری پدیده صهیونیسم آغاز شد و یهودیان راسالهای سال در اروپا تحت تحقیر و سرکوب اروپاییان بودند و بدنبال سرزمینی خاص یهودیان بودند یافتن آن اقدام کردند. اما باعث جریان صهیونیسم به آنها این سرزمین حتی در اغاز از آرژانتین و دیگر نقاط جهان سخن گفته می شد به ناگهان درقلب است اسلام جای پیدا کرد. سیر مهاجرت غاصبان صهیونیست از سرتاسر جهان و سالها پیش از شکل گیری رژیم صهیونیستی در فلسطین آغاز شد و پس از کشتار ویرانی اکثرنقاط سرزمین فلسطین بود که سرانجام این رژیم جعلی در کنار بی تفاوتی جامعه جهانی و خصوصا حمایت دولتهای استعماری و طبقه سرمایه داران صهیونیست آنها شکل گرفت. از این لحظه به بعد و با شکل گیری این رژیم که دقیقا به مثابه خنجری در قلب امت اسلام بود سرنوشت منطقه دستخوش تغییراتی شد و نزاع خونین و بی پایان در آن شکل گرفت.
پی نوشتها:
2- عرفات بلافاصله پس از بازگشت از کمپ دیوید سفر دوره ای به کشورهای عرب به اضافه ایران را آغاز کرد. هدف مخصوص او در فراخوانی بر پای نشست سران عرب و سازمان کنفرانس اسلامی به منظور تحکیم موضع خود با قطعنامه های درتاکید بر واگذاری قدس شرقی به حکومت فلسطینی ناکام ماند. بعنوان نمونه محمد پنجم پادشاه مراکش درفراخوانی نشست کمیته قدس سازمان کنفرانس اسلامی که ریاستش را بر عهده داشت ناکام ماند و در عوض اظهار داشت که او مشتاقانه هر درخواست فلسطینی ها برای برپایی این نشست را پیگیری خواهد کرد.
4- درگیریهای سپتامبر 1996 پرخشونت بارترین حوادث ازسال 1967 درسرزمینهای اشغالی بود که توانایی نیروهای امنیتی حکومت فلسطینی آنهم سلاحهای سبک در اختیار خودرا دربه چالش طلبیدن همتایان اسرائیلی خود را حتی در صورتیکه به قیمت پرداخت هزینه بالا باشد نشان داد. انتفاضه همچنین ظرفیت بالقوه رهبری فلسطینی در سرازیر کردن مردم به خیابناها و شعله ور کردن یک بحران هنگامیکه راه حل سیاسی وجود نداشته باشد و اقدام از طریق نیروهای امنیتی خود در فرونشاندن سریع ناآرامیها و هدایت آنها به فرایند صلح را ناشن می داد یعنی تایید مجدد ترتیبات سیاسی که تظاهر کنندگان ظاهرا علیه آن به مخالفت میپرداختند. درگیریهای می 2000 که تظاهرات سراسری در حمایت از حق بازگشت آوارگان فلسطینی بدنبال داشت که از خشم شدید در مورد وخامت مساله زندانیان سیاسی ناشی شده بود (که در آن زمان در اعتصاب غذا بودند) نیزی به طریق مشابه بعنوان یک محصول زمان بندی شده سوی حکومت فلسطینی برای ملاحظات داخلی وسیاسی بین المللی تفسیرشد. گزارشهایی مبنی بر حملات مسلحانه فلسطینی ها بر علیه مواضع اسرائیل - هر چند که دستورات دقیقی از طرف اسرائیلها برای حملات بر ضد فلسطینی ها صادر می شد- و انتقاد فزاینده از جنبش فتح نتوانست نظر آن دسته از اسرائیلی ها ، فلسطینی ها ودیگرانی که مدام برایند کلی اوضاع سیاسی فلسطین را به ذهن محاسبه گر عرفات محدود می کردند تغییر دهد.
5- من در این خصوص کاملاً مدیون اورتل حامی عضو دفتر سیاسی جبهه مردمی آزادی بخش فلسطین می باشم.
6- فراگیر ترین و مداوم ترین نظرسنجی ها از افکار عمومی در کرانه باختری و نوار غزه ازسال 1993 تا به حال از سوی مرکز رسانه ایی قدس و مرکز ارتباطات انجام شده است.
- دراین خصوص اسرائیل و ساف همواره بر تفاسیر مناقشه آمیز و سازش ناپذیر خود به تنها ابزار معرفی شده در اسلو بعنوان مبنای یک توافقنامه دائمی یعنی قطعنامه 242 (قطعنامه 338 نیز اساسا دوباره آن را تایید میکند) تکیه کرده اند، ساف با توجه به پذیرش رسمی قطعنامه 242 در سال 1988 اصرار میروزد که جمله شرطی مربوط به عقب نشینی این قطعنامه کامل به سرزمینهای اشغالی 1967 ناظر است. اسرائیل به مقابله با این موضع پرداخته و ادعا میکند که قبلا تعهدات خود طبق قطعنامه 242 را در آوریل 1982 و هنگامی اجرا کرده است که عقب نشینی خود از صحرای سینا (که 90 درصد سرزمینهای اشغالی 1967 را تشکیل میدهد) بصورت کامل انجام داده است و نیز ساف بدلیل آنکه یک دولت نیست نمی تواند طرف اجرای قطعنامه تلقی شود. اما با توجه به متن اسلو، مطلب صحیح و تفسیر درست از قطعنامه 242 اقدامی بی فایده است چرا که این توافقنامه هیچ تلاشی برای معین کردن قطعنامه انجام نمی دهد و هیچ ماه ای در خصوص مکانیسم داوری معین و مستقل ار در بر نمی گیرد به هر حال به پی نوشت 22 مراجعه کنید.
26- در این زمینه به مقاله هگن رابینسون در همین کتاب مراجعه کنید.
29- پدیده تبعیض نژادی یا آپارتاید غالباً به طور نادرست تنها با قوانین مصوب مخرب نژادی به مانند آفریقای جنوبی ویا جداسازی شدید که در آمریکای جنوبی اعمال شد ارائه می شود. این در حالی است که طبق تعاریف مربوط سازمان ملل که تبعیض نژادی را بعنوان جنایت علیه بشریت تلقی میکند این پدیده (همچنانکه خود وارد آن تصریح دارد) دارای این خصوصیت است که دولتهای مجزا در یک سرزمینی واحد بر مبنای نژاد یا قومیت. به طور واضح قوانین نژاد پرستانه ای که این نوع سیاستها را تایید کند واشکال نهادینه شده ایی از تبعیض که از این نوع جداسازی حکومتی ناشی شود پیامدهای تبعیض فردی است . از این رو ادعاهای مداوم اسرائیل از 1967 تا کنون این که جداسازی شهروندان فلسطینی و یهودیان شهرک نشین در سرزمینهای اشغالی 1967 طبق رژیم حقوقی مجزا و اختصاص کارتهای هویت، گواهی نامه ها رانندگی و دیگر موارد همگی فقط بدلایل اجرایی انجام میشود تایید رسمی اعمال تبعیض نژادی اسرائیل است. و در حالیکه تبعیض آفریقای جنوبی دون بودن اکثریت را قانونی کرد نسخه اسرائیلی آن برتری اقلیت را رسما اعلام کرد و به انحاء مختلف آن را انجام میدهد. از این نظر تاسیس حکومت فلسطینی بعنوان یک حکومت نژادی محدود شده از نظر سرزمینی و با حیطه قدرت محدود شده که از کنترل اسرائیل ناشی می شود (که آن را از هر طرف محاصره کرده است) کاملاً از سیاست اسکان آفریقای جنوبی متمایز است و سیاست جداسازی اسرائیل که مبنای اقدامات آن است نهادینه شدن تبعیض نژادی را در پی دارد.
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی فنون روابط عمومی و ارتباط با رسانهها در 50 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پژوهش بررسی فنون روابط عمومی و ارتباط با رسانهها در 50 صفحه ورد قابل ویرایش
عنوان:
مقدمه..................................................................................................................... 2
تاریخچه روابط عمومی در ایران (قرن حاضر) قبل از پیروزی انقلاب اسلامی . 6
روابط عمومی در ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ...................... 7
آموزش روابط عمومی در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ....................... 7
تعاریف روابط عمومی از نظر رکس ماریو .......................................................... 9
ویژگی های یک مدیر روابط عمومی .................................................................... 9
سازماندهی در روابط عمومی .............................................................................. 10
افکار عمومی ......................................................................................................... 10
وظایف روابط عمومی در سازمان ....................................................................... 24
نمایشگاه ............................................................................................................... 24
سخنرانی ............................................................................................................... 28
سفر مطبوعاتی ..................................................................................................... 28
معاشرت مطبوعاتی .............................................................................................. 30
راه اندازی دسته های مشورتی ........................................................................... 30
نشریه داخلی ........................................................................................................ 31
قفسه های اطلاعات................................................................................................ 32
راه اندازی یا تک اطلاعات .................................................................................... 32
آرشیو تخصصی .................................................................................................. 34
نظام پیشنهاد ها .................................................................................................... 34
گزارش اداری ...................................................................................................... 36
تریبون آزاد کارکنان ............................................................................................ 37
برنامه ریزی برای رهبران فکری ......................................................................... 39
انتشار کتاب و کتابچه ........................................................................................... 40
راه اندازی روزنامه دیواری کارکنان .................................................................. 40
برگزاری مراسم ................................................................................................... 40
برگزاری همایش .................................................................................................. 41
انتشار بولتن ......................................................................................................... 42
مجله ویدئویی ....................................................................................................... 42
راهنمایی ارباب رجوع و تابلو راهنما ................................................................... 43
سفر تبلیغاتی ......................................................................................................... 44
انتشار بروشور .................................................................................................... 45
نتایج ...................................................................................................................... 45
مقدمه :
یکی از مشکلات روابط عمومی ها درکشورما فقدان منابع علمی و مکتوب دراین حوزه می باشد از دیرباز و از زمانی که روابط عمومی بعنوان یک رشته و حرفه در کشور ما متولد شد، به دلیل آن که تولد این حرفه جدید براساس نیازها و زیر ساخت های موجود در کشور ما جوابگوی این نهاد اجتماعی نبود، سازوکارهای مناسب هم برای توسعه و ارتقاء روابط عمومی ایجاد نشد ولی با گذشت زمان و ایجاد نیازهای جدید درجامعه در حال گذار ایران نیاز به داشتن روابط عمومی های کارآمد بیش از پیش احساس شد. با سواد شدن در صد بیشتری ازمردم، ایجاد تمایلات تساوی طلبانه، بالا رفتن توقعات مردم از حکومت، گسترش وسایل ارتباط جمعی، اهمیت یافتن هرچه بیشتر افکار عمومی، رشد صنایع و شرکتهای سهامی و … ازجمله این عوامل به شمار می روند.
اداره کل تبلغیات معاونت امور مطبوعاتی و تبلیغاتی به عنوان متولی روابط عمومی های کشور همواره کوشیده است باهمکاری و هماهنگی روابط عمومی ها، ساز و کارهای لازم را جهت پیشرفت و توسعه روابط عمومی های کشور را فراهم سازد.
تاریخچه
روابط عمومی در ایران (قرن حاضر) قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1322 شمسی با تصویب هیأت وزیران، اداره پی به نام «اداره کل انتشارات و تبلیغات» تشکیل شد که وظیفه اصلی آن بیشتر در جهت انتشارات و تبلیغات در آن زمان بود. با تشکیل این اداره به مرور تبلیغات و ارتباطات در دستگاه های دولتی مورد توجه قرار گرفت.
روابط عمومی به صورت امروزی آن حدود 37 سال در ایران قدمت دارد. اولین روابط عمومی در سال 1327 شمسی از طرف شرکت نفت ایران و انگلیس در ایران به وجود آمد که مرکز مهم ترین تشکیلات و فعالیت های آن در آبادان بود و در تهران فقط یک دفتر داشت این شرکت در توسعه فعالیت های خود به تدریج در سایر نقاط ایران از جمله اهواز، مسجد سلیمان، کرمانشاه و دیگر مناطق نفت خیز اقدام به ایجاد دفاتر نمایندگی کرد. این روابط عمومی مطابق با سلیقه و فکر موسسین انگلیسی خود به نام «اطلاعات» انتخاب شده بود از سال 1323 که همزمان با ایجاد کنسرسیوم و تأثیر و دخالت فکر و ایده آمریکایی در فعالیت های مختلف شرکت نفت بود. این بخش به نام روابط عمومی تغییر نام داد و شامل اداره ارتباط با کارکنان و روابط عمومی شد.
سفر تبلیغاتی
«سفرتبلیغاتی» یا برنامه بازدید از طرحها، اقدامات، تولیدات و دستاوردهای یک سازمان ازجمله فنونی است که در صدد است تا «مخاطبان مطلوب» را از نزدیک با دستاوردها و اقدامات سازمان آشنا سازد و در آنان باور عینی نسبت به پیشرفتهای سازمان ایجاد کند. در برنامه ریزی سفرهای بازدید از طرحها واقدامات، روابط عمومی باید افزون بر فهرست کردن طرحهایی که قابلیت بازدید رادارند، فهرست افراد و گروههایی که بازدید آنان از طرحها می تواند اثر بخشی بیشتری رادر پی داشته باشد، تهیه کند. دعوت از رهبران فکری، خبرنگاران رسانه ها و جمعی از هریک از قشرهای جامعه مثل قشر کارمندی، کارگری، دانش آموزی، دانشجویی و … ارایه تعهدات برای بازدید آنان از طرحها ودستاوردهای سازمان، میتواند سازمان و پیشرفتهای آنرا به خوبی به مردم معرفی کند.
دربرنامه های بازدید، پذیرایی از بازدیدکنندگان، اطلاع رسانی دقیق به آنان، توضیح کامل جزئیات موارد قابل بازدید و توزیع نشریات سازمان دربین آنان حایز اهمیت است. روابط عمومی یک سازمان باید تقویم سفرهای تبلیغاتی خود را با مشخصاتی شامل عناوین پروژه های قابل بازدید، زمان بازدید، ترکیب بازدیدکنندگان، برنامه های جنبی بازدید و اهداف هر یک تهیه و به عنوان یک جزء از « برنامه عمل سالانه» منظور کند.
انتشار بروشور
انتشار بروشور یکی دیگر از فنون روابط عمومی در بخش انتشارات است. بروشور یا دفترچه راهنما، وسیله ای ارتباطی است که توضیحاتی درباره ی موضوعهای مشخص ارایه می کند و به طور رایگان به مخاطبان عرضه می شود.
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: علوم انسانی
پژوهش بررسی عوامل انحطاط و شکاف طبقاتی مسلمانان بعد از پیامبر و حرکت اصلاحانه علی (ع) در این مورد در 67 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 7,400 تومان
پژوهش بررسی عوامل انحطاط و شکاف طبقاتی مسلمانان بعد از پیامبر و حرکت اصلاحانه علی (ع) در این مورد در 67 صفحه ورد قابل ویرایش
فرازهای سخنان علی (ع) که میفرماید: ما برای احیاء دین و غلبة صلاح بر فساد قیام کردیم تا بندگان مظلومان تو ای خدا، احساس امنیت نموده و حدود به تعظیل کشیدة تو به اجرا در آید، حاکی از مراحلی عظیم از انحرافات و انحطاط اجتماعی است که در فاصلة زمانی کوتاهی بعد از وفات پیامبر (ص) رخ داده بود. چه اینکه در این خطبه علی (ع) در توجیه ضرورت انقلاب اصلاحی خویش میخواهد بگوید که پیش از قیام او چهرة دین دگرگون شده و فساد بر صلاح غلبة یافته و امنیت از مردم مستضعف سلب و قوانین الهی از اجراء باز مانده بود. و او بود که بعنوان اولین مسلمان بایستی باصلاح این انحرافات میپرداخت. بنابراین سؤالی که برای هر خواننده این سخن میتواند مطرح گردد،این است که چه عواملی دست به دست هم داده بود که با این سرعت پس از وفات پیامبر (ص) تنها در فاصلة بیست و پنج سال این همه انحراف اجتماعی در جامعه در جامعه اسلامی مطرح گردید که علی (ع) برای نابودی این انحرافات خود را ملزم به قیام همه جانبه و حرکت اصلاحی بنیادین میبیند؟
و بالطبع سؤال دومی که میتواند برای خوانندگان مطرح باشد، آن است که علی (ع) چه روشی را برای مبارزه یا مقایسة عظیم اجتماعی بکار گرفت و سیاست حکومتی آن بزرگوار چه بوده است؟
در پاسخ به سؤال اول میتوان به دو عامل اصلی و مهم اشاره کرد که یکی انحراف خلاقت از محدوده و مسیری بود که پیامبر اکرم (ص) برای اداره جامعه پس از خویش مطرح ساخته بود. بدین معنی که فردی را که پیامبر لایق جانشینی خویش میدانست که او علیبن ابیطالب علیه اسلام بود. عملاً کنار گذاشته شد و قدرت در اختیار کسانی قرار گرفت که حداقل واجد اوصاف و شرائط لازم برای جانشینی پیامبر (ص) نبودند. با این انحراف ضمان اجرا از احکام و قوانین اسلام سلب شد و زمینه برای پیدایش انحرافات بعدی فراهم آمد. و عامل دوم به نظر ما همان تبعیض و ایجاد شکاف طبقاتی در اثر سیاست غلط خلیفه دوم در توزیع بیتالمال بود.
انحراف دوم یعنی سیاست توزیع غیرعادلانه ثروث در دوران خلیفه دوم، همة زحمات تربیتی و اخلاقی پیامبر اکرم (ص) را تحت الشعاع قرار داد و زمینه را برای تکاثر در ثروت و رقابت در قدیت برای تودة مردم فراهم آورد و طولی نکشید که بجای معنویت و اخلاق حسنه امتیازهای اجتماعی همان زو و زو گردید و افتخارات قبیلگی و برتری جوئیهای قومی متداول شد و بالطبع تودههای ضعیف امنیت اجتماعی و اقتصادی را از دست داده و قوانین الهی نیز جر در مورد ضعیفان بمعنای جدی قابل اجراء نبود.
بعد از وفات پیامبر اکرم (ص) اهلبیت گرامی آن حضرت و صحابة بزرگواری مانند سلمان و اباذر و مقداد مدعی بودند که پیامبر اسلام در زمینة مسائل حکومتی و مسئلة جانشینی وخلافیت بعد از خودش توصیههای لازم را داشته و بلکه شخص علی (ع) را بعنوان امام و پیشوای جامعه اسلامی بعد از خودش معرفی نموده است. ولی رجال قریش که خود را با پیامبر اکرم (ص) فامیل میدیدند و برای خویش از سلطان حضرتش سهمی قائل بودند مدعی شدند که پیامبر اکرم(ص) برای ادارة حکومت و مقام جانشینی بعد از خودش فردی را معرفی نکرده و تنها دو توصیة کلی داشته است، یکی اینکه امامت و رهبری جامعة اسلامی مخصوص قریش است «اِن الائمه من قریش» و دیگر این که در خانوادهای که پیامبر (ص) عضو آن است خلافت نبایستی با پیامبری جمع گردد. «ابی الله این یجمع الخلافه النبوه فی بیت واحد» از این جهت مدعی شدند که اولاً امام و خلیفه و بعد از پیامبر (ص) بایستی از قریش برگزیده شود و ثانیاً این منصب در بنی هاشم که فامیل پیامبر (ص) هستند نمیتوانند قرار گیرد. و به این ترتیب همة قبائل عرب فاقد صلاحیت رهبری و خلافت بعد از پیامبر (ص) معرفی شدند و مهم اینکه بنیهاشم و درصد همه آنها علی (ع) نیز از منصب خلافت کنار گذاشته شدند.
در این اختلاف نظر، حق با کدام گروه بود؟
برای اثبات حقانیت ادعای اهلیت پیامبر (ص) و اینکه ادعای مخالفین آنها ناحق بوده است راههای متعدی وجود دارد
از این جهت بعنوان راه غیرمستقیم تنها به مقایسة جایگاه اهلبیت و مخالفان آنها در قرآن کریم میپردازیم.
و به دیگر سخن پیامبر گرامی اسامی خود میفرمود:
«هر گاه که فتنهها امور را بر شما مشبه ساخت و همانند شب تا، افق دید شما را تیره ساخت، بر شما باد که برای کشف حقیقت به سراغ قرآن شوید چه اینکه قرآن شفیع و واسطهای که شفاعتش پذیرفته شده است» بنابراین بهترین راه برای حل این مسئله که در این اختلاف نظر بین اهلبیت اطهار و رجال قریش، کدامین بر حق بودهاند کافی است که به قرآن مراجعه کنیم و مشخص نمائیم که قرآن کدامین یک از دو گروه را تأیید مینماید.
خوشبختانه موقعی به قرآن مینگریم بضوح مشاهده میکنیم که آیات فراوانی در فضیلت اهل بیت نازل گردیده و در پارهای از آیات گذشته از اینکه آنها را بعنوان راهی بسوی خدا و دوستی و محبت آنها را برهمگان لازم دانسته است بلکه تا سر حد عصمت آنها را میستاید. بعنوان نمونه در سورة احزاب آمده است:
نمایم.
و نیز واقدی در خبر دیگری آورد: نگاهی که ابوذر بر عثمان وارد شد عثمان به او گفت: تو آن کسی هستی که چنین و چنان کردی ابوذر گفت: تو را نصیحت کردن با من دو روئی کردی و به رفیقت نیز نصحیت کردم او نیز چنین کرد. عثمان گفت دروغ میگوئی تو نصیحت نمیکنی بلکه در صد فتنه هستی و شام را بر ما شوریدی و فاصد ساختی. ابوذر گفت به روش دو بار پیشینت عمل کن تا هیچ کسی به تو اعتراض نکند. عثمان گفت : به تو چه مربوط است ای بی مادر! ابوذر گفت به خدا قسم که از امر به معروف و نهی از منکر نمیتوانم دست بردارم و عذری در پیشگاه خدا ندارم.
عثمان از علی (ع) نظر خواست که با ابوذر چه کند؟ علی (ع) فرمود من سخن مؤمن آل فرعون را به شما متذکر میشوم که گفت:
« اگر موسی (ع) دروغ میگوید گناهش را خود باید در پیشگاه خدا پاسخ دهد ولی اگر صادق باشد خطر آن شما را تهدید میکند وخداوند مسرقان دروغگویان را هدایت نخواهد کرد. ابن ابی الحدید معتزل مینویسد: در اینجا بود که عثمان به علی (ع) پرخاش کرد و علی (ع) نیز به او پاسخ داد که از باب ادب نسبت به آن دو از ذکر آن صرف نظر میکنیم.
فساد اجتماعی و گسترش انحرافها سرانجام اوضاع را بر ضد عثمان بسیج کرد و سرانجام مسلمانان از او خواستند از خلافت که بهیچ وجه توانائی اداره آن را نداشت کناره گیری نماید و او نپذیرفت و از معاویه تقاضای ارسال نیز برای سرکوب مخالفت داشت و موقعی مخالفین عثمان بر جان خویش ترسیدند اقدام به قتل عثمان نمودند. پس از مرگ عثمان جامعه اسلامی به هواداری علی (ع) برخاستند و او را باجبار از خانه بمسجد آورند و با میل و رغبت بی نظیری با او بیعت نمودند و بگونهای احساسات مردمی به نفع علی (ع) شکل گرفته بود که مدعیان خلافت نیز چارهای جزء بیعت با علی (ع) نداشتد و تنها چند تن مانند عبدالله بن عمر و سعد بن وقاص مهلت خواستند و علی (ع) آنها را معاف داشت و مهلت داد و پرواضح است که علی (ع) هدف جز اصلاحات اجتماعی و باز گرداندن آب اسلام به سرچشمههای زلال خویش نداشت و از نظر شرعی نیز خویش را مسئول میدانست و جز همراهی با مردم برای احقاق حق و نابودی باطل وظیفهای احساس نمیکرد و لذا علی (ع) در خطبة 3 نهج البلاغه معروف به خطبه شقشقیه پس از اشارهای نسبتاً تفضیلی درباره انحرافهای پدید آمده بعد از وفات پیامبر (ص) در بیان رنج روحی شدید خویش از این اوضاع میفرماید:
قیمت فایل فقط 7,400 تومان