دسته: علوم سیاسی
مقاله زوایای تاریکی از تا سیس و تثبیت اسرائیل
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
مقاله زوایای تاریکی از تا سیس و تثبیت اسرائیل
چکیده
در قرن هیجدهم وقتی که پذیرش یهودیان در کشورهای جدید ملی اروپا دچار اشکال شد، ناپلئون از یهودیان خواست زیر پرچم او جمع شوند و اورشلیم قدیم را بدست آورند. این بیان به اندیشه "بازگشت به فلسطین" فرصت تولد داد. در سال 1865 جوزف سالوادور گفت: «دولت جدید در سواحل شهرستان جلیل(1) و در کنعان قدیم تأسیس خواهد یافت. یهودیان در اثر ترکیب کششهای خاطرات تاریخی، تعقیب شدن در کشورهای مختلف و احساس بوریتانیسم انجیلی انگلستان به فلسطین بر خواهند گشت»(2) .
در این راستا «تئودور هرتسل»(3) (1904-1860) بنیانگذار کنگره بال سوئیس می نویسد:
ما همچنین باید بخشی از یک دیوار دفاعی برای تمدن قدیمی اروپا در مقابل بربریت آسیا را تشکیل دهیم. ما باید در ارتباط نزدیک با تمام اروپا باشیم که تداوم وجود ما را تضمین خواهد کرد. (4)
در ضمن جنگ 8- 1947 یهودیان و اعراب، هنگهای داوطلب اسرائیل و ایالات متحده نیز به آنها پیوستند و سلاحهای تهیه شده در اروپا را در اختیار آنها قراردادند و دولت بریتانیا نیز در فلسطین به آنها کمک میکرد و مهاجرت غیرقانونی آنها را نادیده گرفت.
در این زمان چرچیل به به وایزمن گفت که او حامی صهیونیستها برای کسب تمام فلسطین است و در صورت ناکامی، با سرعت بخشیدن به مهاجرت یهودیان به فلسطین (100 تا 150 هزار نفر در سال و در ضمن ده سال 1.150.000 نفر توازن جمعیت را از 1.200.000 نفر عرب در مقابل 600 هزار یهودی تغییر خواهد داد) این امر عملی خواهد شد.
قوانین بازگشت تابعیت
در سال 1950 اسراییل قانون بازگشت یهودیان را به تصویب رساند. مطابق این قانون تمامی یهودیان جهان از حق مهاجرت به اسراییل، اقامت، اشتغال و مالکیت در این کشور برخوردار گردیدند. همچنین بر اساس این قانون تسهیلات تازه و امتیازات منحصر به فرد برای کمک به مهاجرین تازه وارد در جهت تسهیل اقامت، اشتغال به کار و عادت به محیط جدید در نظر گرفته شده است . با تصویب قانون تابعیت در سال 1952 به کلیه یهودیان به ترتیب زیر تابعیت اسراییلی داده شد:
1-کسانی که پیش از اعلام استقلال وارد اسراییل یا در آن متولد شدند؛ از ابتدای روزی که دولت اسراییل اعلام موجودیت کرد.
2-کسانی که پس از اعلام استقلال به اسراییل وارد شدند؛ از بدو تاریخ ورود به اسراییل .
3-کسانی که پس از استقلال در اسراییل متولد شدند ؛ از بدو تولد .
4-تازه واردان به اسراییل ؛ از تاریخ صدور گواهی مربوطه .
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
دسته: عمران
پایان نامه توسعه الگوی ارزیابی جانمایی سیست مهای هوشمند حمل و نقل شهری
قیمت فایل فقط 13,500 تومان
پایان نامه توسعه الگوی ارزیابی جانمایی سیست مهای هوشمند حمل و نقل شهری
چکیده :
امروزه ، افزایش کاربرد وسایل نقلیه و تقاضا در شـهرها و همچنـین محـدود بـودن منـابع لازم بـرای توسـعه شبکه حمل و نقل شهری ، ازدحـام در بزرگـراه هـا را بـه همـراه داشـته اسـت . مـدیریت بزرگراهـی یکـی از روش های بهبود عملکرد بزرگراه برای کاهش این مشکلات می باشد. استفاده از زیر سیسـتم هـای مـدیریت بزرگراهی در یک شبکه و یا قطعه ، نیاز به ارزیابی پیش از اجرا، برای پیش بینی چگونگی عملکرد شـبکه و یا قطعه دارد. ارزیابی پیش از اجرا می تواند به تصمیم گیران و کارشناسان در مورد اسـتفاده از یـک سیسـتم جدید کمک نماید. روش های تصمیم گیری چند معیاره ، می توانند به عنوان ابزاری برای ارزیابی اسـتفاده از یک سیستم جدید در یک شبکه و جانمایی مناسب در جهـت بهبـود عملکـرد شـبکه ، مـورد اسـتفاده قـرار گیرند. در این پایان نامه ، ابتدا با استفاده از نرم افزار AIMSUN وضـعیت موجـود قطعـه انتخـابی در بزرگـراه شهید همت غرب مشخص می شود. 16 راهکار مختلف (در ضمن بررسی وضعیت موجود) با توجه به قطعه مورد نظر و رمپ های ورودی به آن تعیین می شود. برای تعیین وضعیت قطعه شاخص هایی تعیین گردیدنـد.
این شاخص ها مربوط به وضعیت کل شبکه و عملکرد بزرگراه و رمپ ها تعیین گردیدند. در ادامه وضـعیت شبکه و مقادیر شاخص ها پس از شبیه سازی سیستم رمپ میترینگ در ترکیبات گزینـه هـای مختلـف تعیـین مــی شــود. در ادامــه بــا اســتفاده از روشTOPSIS ، نتیجــه حاصــل از ترکیبــات مختلــف بررســی شــده و نزدیک ترین گزینه به گزینه ایده آل ، تعیین می شود. در نهایـت تحلیـل حساسـیت بـرای اطمینـان از درسـت بودن نتایج انجام می گیرد.
مقدمه
امروزه ، به دلیل محدود بودن منابع ، توسعه زیر ساخت های حمل و نقلی با میزان روبه افزایش تقاضا همگام نمی باشد. سیستم های حمل و نقل هوشمند، می توانند به افزایش ظرفیت این زیر ساخت ها با هزینه و منابع کمتر، کمک نمایند. مدیریت بزرگراهی ، یکی از راهکارهای بهبود عملکرد شبکه حمل ونقلی با توجه به عملکرد بزرگراه می باشد. سیستم رمپ میترینگ ، یکی از زیر خدمت های مدیریت بزرگراهی می باشد که چندین سال است در کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته است . برای استفاده از چنین سیستم هایی ، لازم است که پیش از جانمایی ، تاثیر این سیستم ها بر روی عملکرد شبکه مورد مطالعه قرار گیرد.
کاربردها و مزایای سیستم های حمل ونقل هوشمند
با استفاده از سیستم های حمل ونقل هوشمند، مسافران از ایمنی و آسایش بیشتر، اطلاعات بهتر و زمان سفرکوتاه تر، بهره مند خواهند شد. سیستم های حمل ونقل هوشمند به شبکه و اپراتورهای ناوگان ها برای ارائه بهتر و مؤثرتر خدمات کمک نموده و مسئولین شهری را در تعیین سیاستگذاری و اجرای اقدامات لازم برای حصول اطمینان از سیستم های حمل و نقل پایدار در آینده کمک خواهد کرد. منافعی که از این
سیستم ها و در موارد مختلف بدست می آید عبارتند از :
- کاهش تصادفات : این سیستم ها می توانند در کنترل سرعت وسایل نقلیه در معابر شهری و بزرگراه ها کمک کننده باشند.
- کمک به کاهش تراکم ترافیک : افزایش کارایی سیستم های حمل ونقل موجود، هدف اصلی برنامه های سیستم های حمل ونقل در تمام دنیاست . تراکم را می توان با مدیریت تقاضا، از طریق بهبود کارایی شبکه حمل ونقل و با تغییر عادت سفر با اتومبیل شخصی به سفر با وسایل نقلیه عمومی کاهش داد. روش هایی که برای کاهش تراکم مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از کنترل تقاضا با پرداخت الکترونیکی یا کنترل دسترسی ، افزایش کارایی شبکه با کنترل سرعت یا کنترل رمپ یا تشخیص حادثه و مدیریت آن ، تغییر مد وسیله نقلیه با اطلاع رسانی پیش از سفر و اطلاع رسانی در حین سفر یا اولولیت دهی به وسایل حمل ونقل عمومی .
- حفاظت از محیط زیست : آلودگی هوا در ترافیک سنگین تشدید می شود، لذا هر پارامتر ITS که در بهبود رفت و آمد مؤثر باشد، سبب کاهش آلودگی هوا می گردد. فعالیت هایی که در این زمینه انجام می گیرد، شامل نظارت بر آلودگی هوا، اطلاعات کیفیت هوا، استراتژی های مدیریت تقاضا و کنترل دسترسی به نواحی بسیار آلوده می باشد.
- کارایی عملیات و بهره وری : استفاده از سیستم های حمـل ونقـل هوشـمند هزینـه هـای عملیـاتی را کاهش داده و بهره وری بهتر را میسر می سازد. مزایایی که این سیستم هـا در اختیـار قـرار مـی دهنـد، عبارتند از موقعیت یابی خودکار وسیله نقلیه ، ردیابی خودکار محموله ها، مدیریت ناوگان ، نظارت دقیق بر راننده ها (کاهش خسارات ) و اخذ الکترونیکی عوارض می باشد.
- عوامل راحتی : احساس امنیت ، آسایش واطمینان برای کاربران شبکه حمل ونقل بسیار مهم است .
مسافران با استفاده از خدمات سیستم های حمل ونقل هوشمند (مانند اطلاعات لحظه ای شرایط جوی وتراکم ترافیک ) می توانند پیش ازحرکت از شرایط مسیر آگاه شوند که این امر به نوبه خود باعث کاهش فشارعصبی آنان می شود. سیستم های حمل ونقل هوشمند قادر است به کاربران وسایل نقلیه عمومی در خصوص تأخیرات ، پیش آگاهی داده و هم زمان اطلاعات مربوط به خدمات جایگزین را اعلام کند تا مسافران بتوانند با کمترین اختلال و ناراحتی به سفر خود ادامه دهند. مزایایی که این سیستم ها ارائه می دهند شامل اطلاعات ترافیکی لحظه ای ، هدایت دینامیکی مسیر، ردیابی وسایط نقلیه (مثلاً برای حفظ امنیت وعملیات امداد و نجات )، اطلاعات لحظه ای حمل و نقل عمومی و استفاده ازکارت های هوشمند در پرداخت کرایه درسیستم حمل ونقل عمومی می باشد.
دسته: عمران
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9771 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 214
پایان نامه تحلیل رفتار لرزه ای سدهای خاکی تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک گسل
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
پایان نامه تحلیل رفتار لرزه ای سدهای خاکی تحت اثر زلزله های حوزه نزدیک گسل
چکیده :
با توجه به خطر لرزه خیزی بالا در ایران و وقوع متناوب زلزله های مخرب و ویرانگر در آن،بررسـی رفتـار لرزه ای سدهای خاکی از اهمیت بسیاری برخوردار است . زیرا که آسیب و تخریب یک سد تلفات مـالی و جانی هنگفتی را به دنبال خواهد داشت .به طور کلی نگاشت زلزله های ثب ت شده در یک سایت بـا توجـه به شرایط متفاوت از قبیل بزرگی زلزله ،نوع گسلش ،جهت انتشار گسیختگی و موقعیـت قرارگیـری سـایت نسبت به گسل و چشمه مولد زلزله و در نهایت مشخصات ساختگاه،تفاوتهای زیادی در ویژگی هایی مانند شدت،مدت دوام و محتوای فرکانسی دارند .که این تفاوتها م نجر به طبقه بندی زلزله های مختلف بـه دو گروه حوزه نزدیک گسل (پالس -مانند ) و حوزه دور از گسل (معمولی)گردیده است .شناخت زلزلـه هـای حوزه نزدیک و بررسی ویژگی های اینگونه زلزله ها و اثرات آنها بر روی سدهای خاکی از جمله مطالعات نوین محسوب می شود .از طرف دیگر با تو جه به گسترش ساخت سدهای نـوین خـاکی .سـنگریزه ای بـا هسته بتن آسفالتی به دلیل برخوردار بودن مزایای بالاتر نسبت به سدهای متعارف، .تحلیل رفتار لـرزه ای سدهای خاکی .سنگریزه ای با هسته بتن آسفالتی تحت اثر زلزله های حـوزه نزدیـک از اهمیـت بـسزایی برخوردار است .در تحقیق مذکو ر جهت مطالعه موردی، سد خاکی .سنگریزه ای هسته آسفالتی البرز (یکـی از گزینه های انتخابی ) به ارتفاع 78 متر و به عرض تاج 12متر انتخاب گشته است .و جهت مطالعه رفتـار لرزه ای این سد چند نوع شتاب نگاشت از حوزه نزدیک با چند نوع شتابنگاشت از حوزه دور،با ملاک قرار دادن م عیارهای خاص مورد نظر در انتخاب شتابنگاشت ها، به سد مذکور اعمال می گردد .در این تحقیـق رفتار دینامیکی سد مورد نظر با استفاده از تحلیل عددی دو بعدی و غیر خطی و همچنین انتخـاب مـدل رفتاری سخت شوندگی برای مصالح خاکی سد توسط نرم افزار 8.2.plaxis V مبتنی بر اجزای محـ دود وبا اعمال شتابنگاشتهای حوزه نزدیک و حوزه دور انجام می گردد،و سپس نتایج حاصله با یکدیگر مقایسه و مورد تحلیل قرار خواهد گرفت .
اهداف طراحی و ساخت سدها شامل :
آبیاری زمین های زراعی،تأمین آب آشامیدنی ،تولید برق،کنترل سیلابها ، حفاظت خاک و...می باشد.
سد می تواند از نوع مخزنی یا انحرافی باشد.
سد مخزنی،آبهای موجود در فصلهای پر آب را جهت فصلهای کم آب ذخیره می سازد.
سد انحرافی، تنها سطح آب را به اندازه کافی با لا می آورد تـا آب بـه مـسیرهای مـورد نظـر (کانـال آب و...)هدایت گردد.
سدها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
1)سدهای بتنی (و یا در گذشته با مصالح غیر بتن )که به صورت وزنی یا قوسی ساخته می شدند
2)سدهای خاکی و سنگریزه ای .[5]
تاریخچه احداث سدها
یکی از تمدنهای قدیم کـه در دوران باسـتان کارهـای هیـدرولیکی عظیمـی انجـام داده بودنـد ،رومیـان بودند.آنها در طی قرون قبل از میلاد به این امر اشتغ ال داشتند .سدها ی خاکی بـزرگ از جملـ ه سـدهای احداثی توسط رومیان بود .رومیان ابداع کننده سدهای پشت بند دار و احداث کننده سدها ی مخت لفـی از نوع قوسی و خاکی و...بوده اند .
فن سدسازی در ایران از زمان شاپور اول (پادشاه ساسـانی )(242تـا 272 مـیلادی )،پـس از پیـروزی بـر امپراطور روم ،سازه هایی را درنزدیکی شهر شوش پایتخت قدیمی ایران،به کمک کارگران رومـی کـه بـر روی پروژه های آبیاری در حال ساخت احداث گردید،آغاز گردید.[6]
ویژگی های بتن آسفالتی از دیدگاه سد سازی
خصوصیات و ویژگی های ذیل ، کاربرد بتن آسفالتی را به عنوان عضو آب بند در سدهای خاکی و سنگریزه
ای مورد توجه قرار داده است :
-نفوذ پذیری کم
-مقاومت خوب در برابر بارهای وارده
-انعطاف پذیری کافی جهت هماهنگی با تغییر شکل خاکریزها بدون ترک خوردگی .
-توانایی خود ترمیمی (healing Self)به علت خواص ویـسکوالاستوپلاستیک (بطوریکـه ترکهـای ایجـاد شده در هسته ، در اثر خیزش تدریجی آسفالت و انتقال مصالح ریز به داخل ترکها ترمیم می شود.)
-مقاومت در برابر فرسایش ناشی از تراوش آب .
-حفظ مقاومت در برابر کهولت ( Aging) یا حفظ مشخصات در طول زمان .
-اتصال خوب بین لایه بتن آسفالتی و خاکریزهای اطراف .
-حساسیت کم به تغییرات آب وهوا و رطوبت (ظرفیت گرمایی بالای بتن آسفالتی امکـان اجـرای آنـرا در شرایط بد آب و هوایی نیز فراهم می سازد وبه این ترتیب زمان بیشتری برای اجـرای پـروژه در دسـترس خواهد بود.
-کارایی و تراکم پذیری خوب
- مقاومت کششی خوب
-امکان ساخت هسته های نازک (صرفه جویی در مصالح ومقرون به صرفه بودن )..............
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
دسته: عمران
پایان نامه تاثیر مکان زهکش بال دست بر پایداری شیب بالا دست سد خاکی در حالت تخلیه سریع مخزن
قیمت فایل فقط 8,500 تومان
پایان نامه تاثیر مکان زهکش بال دست بر پایداری شیب بالا دست سد خاکی در حالت تخلیه سریع مخزن
مورد مطالعه سد خاکی البرز
نرم افزار slop.w
چکیده :
بررسی پایداری شیب های سدخاکی در حالت تخلیه سریع مخزن حائز اهمیت می باشد.در حین تخلیـه سـریع مخزن ،افت ترازآب داخل پوسته بالادست همزمان با پایین رفتن تراز آب مخزن صـور ت نمـی گیـرد و محبـو س ماندن آب در بدنه بالا دست سبب می گردد تا تنش های موثر کاهش یابد. وجود زهکش در بدنه سد سبب مـی گردد که آب محبو س مانده در ارتفاع سد زهکشی گردد و از بوجود آمدن فشار آب حفره ای ممـا نعـت بعمـل آید. فشارهای آب حفره ای ناشی از تخلیه سریع برای خاکریز های تـراکم ناپـذیر بااسـتفاده از معادلـه لاپـلا س و رسم خط فراتیک ، شبکه جریان و اعمال شرایط مرزی وبـرای خـاکریز هـای تـراکم پـذیر ازرو ش بیـشاپ قابـل محاسبه است .
مقدمه :
ازگذشته بسیار دور،آب از تقد س خاصی برخوردار بوده ودرمیان تمامی فرهنگ ها وجوامع حائز اهمیت وتوجه می باشد.آب برای تداوم وبقاء حیا ت لازم وضروری می باشد بطوریکه حتی لحظه ای زیستن بدون آنرا نمی توان تصور نمود.درمناطق مختلف دنیا برحسب شرایط جغرافیایی و زمین ساختی از طرق مختلف ازآب بهره برداری می گردد.
در نقاطی ،با ایجاد سد اعم از خاکی یا بتنی برروی جریان سطحی آب آنرا مهار وکنترل وسپس مورد استفاده قرار می دهند ویا در نقاطی دیگر از طریق حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق از ذخیره آبهای زیر سطحی برای امور مختلف استفاده می نمایند.
تعمیم قانون دارسی
قانون دارسی بیان شده در بند قبل برای جریان های یک بعدی صادق است . جریان هایی که در یک امتداد در حال جریان اند، در عمل وضع به این گونه نیست و لازم است جریان های دوبعدی و سه بعدی مد نظر قرار گیرند. لزوم بررسی نظری این نوع جریان ها به تعمیم دادن قانون دارسی ، انجامیده است . به عبار ت دیگر قانون به گونه ای که در فوق به آن اشاره شد، رابطه ای میان مقادیر شیب آبی و سرعت است و امتدادها در آن تأثیری ندارند. لذا این قانون به تنهایی برای بررسی جریان های چند بعدی کفایت نمی کند.
خطای وارده به رو ش شبکه جریان ثقلی در خاک های تراکم پذیر و اصلاح آن
چناچه گفته شد در حالت تخلیه مخزن در خاکریزهای تراکم پـذیر توزیـع فـشارهای آب حفـره ای از رابطـه لاپلا س تبعیت نمی کند. معادله لاپلا س تلفیقی از رابطه دارسی وقانون بقای جـرم مـی باشـد. قـانون جـرم در هـر حال صادق است بنابراین تنها اشتباه در قانون دارسی و به تبـع آن مقـدار ضـریب نفوذپـذیری (K) مـی باشـد کـه باعث عدم اعتبار معادله پلا س در این خاکریزها شده است . دلیل این امر را می تـوان اینگونـه بیـان کـرد کـه در حالت تخلیه مخزن تغییرات تنش ناشی از افت تراز آب باعث ایجاد کرنش در پوسته سد خـاکی خواهـد شـد. و چنانچه نفوذپذیری پوسته سد بیشتر باشد وفشارهای آب حفره ای در بالا دسـت نیـز بـه سـرعت زایـل گـردد در اینصور ت مقدار تنش موثر در پوسته بالادست افزایش پیدا خواهد کرد. افـرایش تـنش مـوثر باعـث فـشردگی و متراکم شدن مصالح پوسته می گرددو، در نتیجه مصالح بالادست تغییر ماهیت داده و مقـدار نفوذپـذیری مـصالح پوسته بالادست و مقدار ضریب ذخیره تغییر خواهد کرد. بنابراین اگر مقدار Ss,k در معادله لاپلا س به صـور ت متغیر اعمال گردد نتایج حاصل از شبکه جریان در مورد خا کهای قابل تراکم نیز درست خواهد بود[ 1] .
قیمت فایل فقط 8,500 تومان
دسته: عمران
پایان نامه تهیه طیف های پاسخ غیر ارتجاعی زلزله های ایران بر اساس نوع خاک
قیمت فایل فقط 20,000 تومان
پایان نامه تهیه طیف های پاسخ غیر ارتجاعی زلزله های ایران بر اساس نوع خاک
چکیده
کشور ایران به لحاظ موقعیت جغرافیائی و قرار گرفتن در کمر بند آلپ – هیمالیا ، کشوری زلزله خیز است و وقوع زلزله های مخرب ، منجر به بروز خسارت مالی و جانی فراوانی گردیـده ، و در نتیجه باعث اتلاف منابع و سرمایه های هنگفت اقتصادی و انسانی شده است . بنـابر ایـن بـا مشاهده خرابیها و خسارات بر جای مانده از پی آمد زلزله های رخ داده در دهه هـای گذشـته ، موضوع طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله اهمیـت دو چنـدانی پیـدا کـرده اسـت .و بـرای رسیدن به نقطه مطلوب یعنی طراحی و سـاخت سـازه هـای ایمـن در برابـر زمـین لـرزه هـا ، تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته و ضرورت انجام پژوهش های وسیع تری در حوزه طراحی سازه های مقاوم انتظار می رود. در این پایان نامه به تهیه طیف پاسخ شتاب و جابجـائی در مقابل زلزله های رخ داده در کشور ایران در یک بازه زمانی 30ساله از سـال 1975 تـا 2005 میلادی پرداخته شده است . و مولفه قوی افقی زمین لرزه ها ، که بیشینه شتاب آنهـا g 0.1 و بـه بالا را داشته است مورد بررسی واقع شده اند .و این مولفـه رکوردهـا پـس از فیلتـر و تـصحیح محور شدن بوسیله نرم افزار Pitsa ، طیف های پاسخ شتاب و جابجائی آنها تحت نـرم افـزار
Nonspec در حالت ارتجاعی و غیر ارتجاعی در دو مدل بدون کـاهش سـختی و بـا کـاهش سختی و به دو روش میانگین و فوق میانگین بر حسب نوع خـاک تهیـه شـده اسـت . و نتـایج حاصله با طیف طرح استاندارد 2800 ایران مقایسه گردید.
مقدمه :
پایان نامه حاضر در شش فصل تهیه و تدوین شده است . فصل اول آن به بیان مـسئله و ضرورت توجه به این مقوله می باشد . فـصل دوم ، شـامل شـناختی از زلزلـه و دسـتگاهای شتابنگاشت و طیف می باشد. در فصل سوم ، روشهای اصلاح رکودهـای زمـین لـرزه مـورد بحث و بررسی قرار گرفته ودر فصل چهارم روشهای تهیه طیف پاسـخ بـه صـورت تحلیلـی ارایه می شوند .درفصل پنجم نحوه تهیه طیف های پاسخ ارتجاعی و غیر ارتجاعی زلزله هـای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفته اسـت . و در فـصل شـشم نتیجـه گیـری و پیـشنهادات بیان می گردد. و در پایان نیز منابع و مأخذ مورد استفاده ، آورده شده است .
دستگاه لرزه نگار PS2 :
دستگاه لرزه نگار 2-Ps که در حال حاضر در شبکة شتابنگاری ایران مورد استفاده قرار مـی گیـرد یک لرزه نگار قابل حمل است که می توان براحتی آن را در فضا ی آزاد بکار انداخت . این دسـتگاه دارای یک سنسور تک مولفه ای 1-SS می باشد که توسط کابل به دستگاه اصلی وصل می گردد.
دستگاه حرکت زمین را بر روی کاغذ ثبت می کند. این دستگاه می تواند بصورت منفرد یا گروهـی مورد استفاده قرار گرفته و یکی از مناسبترین انتخابها برای مطالعه پسلرزه ها می باشد. منبـع اصـلی تغذیه دستگاه باطری قابل شارژ هست که دستگاه را قادر می سازد تا هشت روز بدون شارژ مجـدد فعالیت نماید. ساعتی با دقت بالا در دستگاه قرار دارد که از آن می توان بـرای ثبـت زمـان رویـداد زمینلرزه استفاده نمود. این دستگاه می تواند بر حسب نیاز در دوره های یکـروزه تـا 8 روز تنظـیم شود.[ 19 ]
طیف زلزله
طیف های پاسخ نمودارهائی هستند که حداکثر پاسخ یک سیستم یـک درجـه آزاد را تحـت اثر یک تحریک نشان می دهد . برای رسم این نمودارها باید سیستم های یک درجه آزاد بـا فرکانس های (زمان تناوب ) متوالی و میرائی های مختلف را حل نمود . با هر بار حل فقـط یک نقطه ماکزیمم مقدار از طیف پاسخ به دست می آید . برای حل سیستم های تک درجـه آزاد در حالت ارتجاعی از انتگرال دو هامل ، و در حالت غیرارتجاعی از روش گام بـه گـام با شتاب خطی استفاده می شود . برای رسم هر طیف پاسخ باید تعـدادی زیـادی سیـستم را حل نمود ،لذا این کار حتی با استفاده از کامپیوتر نیز کاری طولانی و وقت گیـر اسـت . امـا هنگانی که این کار یک بار انجام گرفت و طیف مربوطه تهیه گردید ، تنها محاسبه لازم برای تحلیل سازه ها تحت اثر آن بار دینامیکی ، فقط محاسبه فرکانس طبیعی ( پریـود ) و اسـتفاده از طیف خواهد بود.
خواص طیف پاسخ
شناخت تابع پاسخ وطیف آن کمک زیادی به شناخت مسایل دینامیکی می کند. مهمتـر یـن
خواص آن عبارتنداز :
1- مقدار تابع پاسخ در واقـع نـسبت جابجـائی یـک دسـتگاه تحـت نیـروی تحریـک دینامیکی به نیروی استاتیکی میباشد.
2- طیف پاسخ را می توان به سه ناحیه سخت ، ناحیه تشدید ، ناحیه نرم تقسیم نمود.
قیمت فایل فقط 20,000 تومان
دسته: عمران
پایان نامه بررسی رفتار لرزه ای ستونهای مشبک با بست افقی در کنار مهاربند همگرا
قیمت فایل فقط 11,000 تومان
پایان نامه بررسی رفتار لرزه ای ستونهای مشبک با بست افقی در کنار مهاربند همگرا
چکیده
به دلیل عدم وجود نیمرخهای قوی مناسب در ایران استفاده از ستونهای مـشبک کـاربرد زیـادی دارد ستونهای مشبک با بست افقی ومورب که در ساختمانها به کار می روند در ایران بطور متـداول ستون با بست افقی اجرا می شودکه اثر بار جانبی در این مقاطع موضوع حساس ومهمی است .
در این ستونها مشاهده می شود که تاثیر لاغری فاصله بستها فاصله دوتک نیمرخ تاثیر بسزایی در ظرفیت باربری وشکل پذیری ستون دارد .مباحث ارایه شده از کارهای انجام یافته قبلی وبررسی های صورت گرفته روی این ستونها در زلزله بم وهمچنین اجرای نامناسب گواه این مطلـب اسـت .نبـودن اطلاعات کافی در مورد طراحی لرزه ای این نوع ستونها در آیین نامه و عدم وجود نتایج آزمایـشگاهی ما را بر آن داشت که در حالت نظری با تشریح رفتارهـای اسـتا تیکـی خطـی وغیـر خطـی (الاسـتو - پلاستیک )وآشنایی با بارگذاری رفـت وبرگـشتی ومنحنـی هـای هیـسترزیس واسـتفاده از نـرم افـزار ANSYS که دارای توانایی تحلیل مسایل به روش اجزا محدود می باشد کمک گرفته ورفتار کمانشی (در محدوده تغییر شکلهای بزرگ )و رفتار الاستو -پلاستیک مقاطع رابااعمال بارگذاری رفت وبرگـشتی وبدست آوردن منحنی های هیسترزیس برای ستون با 3 عدد لاغری (45-65-85)4عدد فاصله بـست نیروی محو ری متفاوت (50-80درصدبیشینه ظرفیت ستون )رامورد بررسی قرار دهیم ونتایج حاصله به قرار ذیل میباشد:
1-با زیاد شدن فاصله بست ها ظرفیت باربری ستون کاهش می یابد.
2-با افزایش درصد نیروی محوری ظرفیت باربری ستون کاهش می یابد.
3- با افزایش لاغری ظرفیت باربری ستون کاهش می یابد.
4-استفاده از ورق سرتاسری ظرفیت باربری ستون افزایش می یابد.
مقدمه
مقاطع مختلفی برای ستون ها در سازه ها به کار برده می شوند. از جمله ایـن مقـاطع کـه در ایران به کار برده می شوند دسته ای از ستون مشبک با بستهای افقی مـی باشـند . در ایـین نامـه هـ ای ساختمانی کشور آلمان شرح تفضیلی این دسته از ستونها آورده شده است ، ولیکن کشور امریکا دارای آیین نامه هایی در خصوص ستونهای مشبک با بستهای مورب میباشد و در این آیین نامه ها و فرمول های لازمه جهت طراحی قید گردیده اند. به طور کلی در آیین نامه ها ستون با بـس ت افقـی بـه عنـوان عضو اصلی بکار برده نمیشوند و این مسئله بطور فرضی نفی گردیـده اسـت . لازم بـه ذکـر اسـت کـه مشخصات کامل جهت محاسبه وطراحی ستونهای مذبور در هیچ یک از آیـین نامـه هـا قیـد نگردیـده است .
تأثیر تمرکز تنش و تنشهای پس مانده در ظرفیت باربری ستونها مشبک :
در مورد ستونهای، اثر تنشهای پس مانده در ستونهای مشبک تاکنون کمتر تحقیق شده است .
معلومات موجود نشان می دهد که در مورد ستونها ی مشبکی که با چهار نبشی در چهار گوشه مقطع ساخته میشوند اثر تنشهای پس مانده بسیار ناچیز است .
در ستون های مشبک نیمرخ ناودانی این اثر شاید بزرگتر از نمیرخ های نبشی باشد ولی آن نیز قابـل توجه نمیباشد.
در ستون های با ورق های سوراخ دار، مقدار تنش های پس مانده نـاچیز و قابـل چـشم پوشـی اسـت ، هنگامی که از اتصال پرچ برای اتصال ورق به پروفیل ها استفاده شود ولی هنگامی که برای این اتـصال از جوش استفاده شود اثر تنش های پس مانده قابل توجه خواهد بود و می توان برای تخمـین حـدود آن را از روش های محاسباتی تقریبی مذکور در فوق استفاده کرد. [3]
فهرست مطالب
چکیده 1
.مقدمه 2
فصل اول
1-1.مقدمه 6
1-2.مختصری در مورد کمانش ارتجاعر اولر . 7
1-3.مقاومت ستونها . 9
1-4.لزوم استفاد» از ستونهای مشبک 11
1-5.اثر تغییر شکلهای برشی در بار بحرانی و محاسبه ستونهای مشبک 12
1-6.تأثیر تمرکز تنش و تنشهای پس مانده در ظرفیت باربری ستونهای مشبک 21
1-7.نیروی برشی لازم جهت طراحی و محاسبه بستهای اتصال در ستونهای مشبک 22
ا-8.بررسی فرضهای سینماتیکی در مورد ستونهای مشبک 24
1-9.نکات طراحی 24
1-10.محاسبه تقریبی ابعاد بست 24
فصل دوم
2-1.مقدمه 28
2-2.مطالعه انجام شد» بر تأثیر ورقهای بست روی بار کمانثی ستونهای مرکب 28
2-3.حالت تعادل در ستونهای تغییر شکل یافته 29.
2-4.روش چند خطی اجزاء محدود در مورد ستونهای تغییر شکل یافته 30
2-5:تاثیر طول ستون در کمانش ستونهای مرکب 34
فصل سوم
3-1.مقدمه 41
3-2. : تحیل وارزیابی نظری وازمایشگاهی در مورد کمانش ستونهای مشبک 42
3-3:تحلیلهای آزمایشی وتجربی مقطع ستون مرکب که دارای شبکه پیوسته بین دو وتر می باشد 43
3-4 : بررسی تفاوتهای بین نتایج تئوری و تجربی 46
3-5 : تخریب و شکست بحرانی در ستونهای مشبک 47
3-6: شکست موضعی ، تابیدگی و انحراف بست مورب 55
3-7 : ایرادات و مشکلات مربوط به بستهای مورب 55
جمع بندی بخش اول 58
فصل چهارم
مروری بر رفتار مهاربند همگرادر قاب 61
4 -1 مقدمه 62
4-2- رفتار قابهای مهاربندی شده در زلزله 65
4-3- تعیین مشخصات مدل 83
4-3-1- مشخصات مدل مهاربند 83
4-3-2- مشخصات مدل قاب 86
4-3-3- تعیین مقادیر تسلیم و حد الاستیک 99
4-3-4- تعیین تاریخچه بارگذاری 100
4-4- روش بدست آوردن پارامترهای رفتاری مدل 106
4-5 -پارامترهای استخراج شده از منحنی هیسترزیس 107
4-6- پارامترهای بخش قاب 108
فصل پنجم
روش تحلیل ومدل سازی با نرم افزار ANSYS
5-1- روش تحلیل 112
5-1-1- روش تحلیل تغییر شکل های بزرگ 112
5-1-2- پروسه تحلیلهای غیرخطی هندسی 113
5 -2- تحلیل غیرخطی مصالح 116
5-2-1- اجزا تحلیل پلاستیک 117
5-3-1 آشنایی با ساختار نرم افزارهای اجزاء محدود 118
5-4- انتخاب المان برای تحلیل مدل 119
5-4-1- مشخصات المان مدل مهاربند وستون 119
5-4-2-مشخصات المان مدل قاب 120
بخش سوم
فصل ششم
6-1- مقدمه 124
6-2- منحنی های هیسترزیس عضو مهاربند 124
6-3- نتایج مرتبط با بخش مهاربند 128
6 -4- بررسی منحنی هیسترزیس ستون در قاب 129
6-5- تشریح رفتار ستون 175
6-6نتیجه گیری 176
6-7پیشنهادات 176
پیوست 1 178
پیوست 2 202
فهرست منابع فارسی 221
فهرست منابع انگلیسی 222
چکیده انگلیسی 225
قیمت فایل فقط 11,000 تومان
دسته: عمران
پایان نامه بهینه و ایمن سازی سیستم حمل و نقل همگانی معابر شهری برای استفاده نابینایان
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
پایان نامه بهینه و ایمن سازی سیستم حمل و نقل همگانی معابر شهری برای استفاده نابینایان
چکیده
نابینایان بعنوان بخشی از معلولین در هر جامعه ای دارای حقوق مشخصی همانند سایر افراد جامعه هستند که این حقوق باید توسط دیگران محترم شمرده شود و یکی از این حقوق ،حق استفاده از معابر شهری و وسایل حمل ونقل همگانی است .
در این تحقیق سعی براین بوده که به مسائل و مشکلات سفرنابینایان پرداخته شود و در این راستا در ابتدا به تاریخچه توانبخشی به نابینایان در سایر کشورها و ایران اشاره شده وبا تعریف صورت مسئله به مشکلات حرکتی این عزیزان در سطح شهرها واستفاده ایشان از وسایل حمل و نقل همگانی پرداخته شده است .
مشکلات موجود بر سرراه نابینایان در کشورمان ونیز آمارهای موجود وهمچنین آیین نامه های موجود در باره عبور ومرور نابینایان مبحث بعدی است که مورد بررسی قرار گرفته است .
سپس مروری بر راهکارهای بکارگرفته شده در سایر کشورها و فن آوریهای نوین ارائه شده در کشورهای پیشرفته صورت گرفته و سعی شده جدیدترین دستاوردها در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.
مقدمه
در ابتدا پروردگار مهربان را به خاطر نعمات بیکرانش که به ما عطا نموده سپاس می گویم و آرزوی سلامت برای همه آحاد مردم را دارم .
بطور حتم ما احساسی را که یک نابینا درباره عدم توانایی دید خود دارد نمی توانیم درک نماییم ، بینایی یکی از مهمترین نعمتهایی است که خداوند به بندگانش ارزانی داشته است و در سایه آن به انسان قدرت شناخت جهان هستی بطور ملموس و نیز حرکت ومقابله در برابرخطرات را عطا نموده است .
نابینایان را شاید بتوان مظلوم ترین قشر معلولین ودر واقع کل جامعه دانست که بواسطه این معلولیت درانجام مهمترین فعالیتهای اجتماعی با مشکل مواجه هستند .
راهنمای بینا
هدف حرکت نمودن به طریق ایمن و صحیح در محیط های متفاوت و تحت شرایط گوناگون با همراهی شخص بینااست .
ایفای نقش فعال در حین حرکت و تکیه بر عادی نشان دادن حرکت با استفاده از ایما و اشاره های غیرلفظی است .
بهبود مهارت ها و آمادگیهای لازم برای کسب آگاهی حرکتی و حرکت به نحوی موزون و جهت یابی صحیح برای حرکت به طور مستقل ، تعبیرو تفسیر و بکارگیری ایما و اشاره های معرفی شده از جانب راهنما و اطلاعاتی از محیط اطراف .
داشتن آگاهی کافی از راهنمای بینا، به منظوری که او در هر موقعیتی بتواند فردی که قصد دارد به عنوان راهنمای بینا به او کمک کند را هدایت نموده و تصویر مردم پسندی، ایجاد نماید.
فن مورب نگه داشتن عصا
هدف ، توانا نمودن توانخواه برای حرکت اساسی به نحوی مستقل ، و ایمن در محیطهای داخلی آشنااست .
دست بر محل گرفتن عصا ،قرار می گیرد و کف دست روی آن قرار داده می شود و انگشتان در اطراف محل گرفتن عصا خم می شود .
انگشت شست کشیده روی آن قرار می گیرد ،به نحوی که رو به طرف میله عصا قرار گیرد .
مشکلات شهری نابینایان
با توجه به تفاوت عمده ای که نابینا از لحاظ جسمی وتوانایی حرکتی به دلیل فقدان بینایی دارد و اینکه بنیاد تمامی خدمات و نظام زندگی جامعه به گونه ای است که دیدن پایه و اساس آن است نابینا ناچار از انطباق خود با این وضعیت است . بنابراین او باید مانند بینایان در محیط های شهری و یا معماری حضور داشته باشد بدون آنکه ابزار لازم آن را در اختیار داشته باشد یا برای او حداقل امکانات و یا مناسب سازی انجام شده باشد. در اینجا به ذکر چندنمونه از این مشکلات می پردازیم تا ذهن خواننده را بر لزوم بررسی احساس و ادراک نابینا در طراحی معماری و شهرسازی آشنا کنیم .
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
دسته: سایر گروه ها
مشکلات دانشجویی خوابگاههای دانشجویی امکانات و
قیمت فایل فقط 2,000 تومان
مشکلات دانشجویی خوابگاههای دانشجویی امکانات و ...
اینجا بزرگترین شهر خوابگاهی ایران است؛ ایرانی کوچک در تهران، کارگر شمالی، امیرآباد.
چهار هزار سکنه جوان که قرار است چهار سال و شاید کمی بیشتر را در اتاقهای کوچک و شلوغ آن به صبح برسانند. میگویند ساختمان شماره یک روزی خوابگاه سربازان آمریکایی در جنگ جهانی دوّم بوده است. صدای موسیقی آرام، و گاه سرفههای خشک یا سوت گزنده باد و ناله درهای نیمه باز با هم میآمیزد.
لباسهای آویزان بالکنها به زحمت خود را روی طناب نگه میدارند. ساختمانهای زوار در رفته و پیر، هر از گاه به تکانی بزرگ میاندیشند که روزی دلشان را تکان میدهد و هری فرو خواهند ریخت. و آن وقت خیلیها همراه با آنها خواهند مرد! میگویند 2 میلیارد و 500 میلیون تومان آن هم برای متعادل سازی کوی دانشگاه، هزینه لازم است. سیستم برق اینجا 75 درصد مستهلک اعلام شده است و 400 میلیون تومان هزینه میخواهد. دست روی هر جا که بگذاری، همین طوری است. سیستمهای گرمایشی، ایزوگام ساختمان، مخابرات و سیستم اتوماسیون ورود و خروج دانشجویان و … امّا با این حال 140 میلیون تومان برای تعمیرات کوی اختصاص یافته است.
قیمت فایل فقط 2,000 تومان
دسته: عمران
پایان نامه بررسی محدوده پارامترهای تاثیرگذار بر شکل پذیری اتصالات صلب رایج در ایران
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
پایان نامه بررسی محدوده پارامترهای تاثیرگذار بر شکل پذیری اتصالات صلب رایج در ایران
چکیده :
قاب خمشی به علت افزایش فضاهای در دسترس در پلان ساختمان و شکل پذیری زیاد آن از نظر معماران و طراحان سازه یک سیستم سازه ای مناسب جهت احداث سازه های فولادی در مناطق زلزله خیز ،می باشد.این سیستم سازه ای در ایران به طور معمول در ساختمان های با ارتفاع متوسط و بلند مورد استفاده قرار می گیرد و از آنجا که در قاب های خمشی ویژه شکل پذیری اتصال صلب نقش اساسی را در پایداری وبقا قاب ایفا می کند. شناخت عوامل موثر بر شکل پذیری اتصالات صلب و محدوده عملکرد آنها ضروری و لازم است .
FEMA356 و دستور العمل بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود ایران ، اثرات ورق پیوستگی ، اثرات چشمه اتصال ، اثرات نسبت دهانه به عمق تیر ، اثرات مربوط به لاغری بال و جان تیر را چهار عامل موثر بر شکل پذیری اتصالات صلب می دانند و محدوده های را برای این چهار عامل معرفی می کنند که در آن محدوده ها شکل پذیری اتصال بیشتر می باشد. در این مطالعه سعی شده تا با ایجاد مدل های از اتصال صلب رایج در ایران و تحلیل عددی آن ها در نرم افزار 9 ANSYS به بررسی عملکرد این محدوده هابپردازیم .
مقدمه :
بررسی دقیق عملکرد اتصالات در یک سازه فولادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و عدم دقت در طراحی و اجرای اتصالات در سازه های فولادی نه تنها موجب خرابی در خود اتصال می شود بلکه اثرات ویران کننده ای بر اعضا سازه و در نتیجه کل سازه خواهد داشت .بر اساس اطلاعات موجود،اغلب ویرانی ها در سازه های فولادی در اثر ضعف عملکرد اتصالات گزارش شده است .
با توجه به تاثیر شکل پذیری اتصالات در شکل پذیری کل سازه و نقش حیاتی اتصالات صلب در قاب خمشی ویژه ،کارهای زیادی بر روی این اتصالات صورت پذیرفت تا عوامل موثر بر شکل پذیری این نوع اتصال تعیین گردد.در این مطالعه سعی شده است تا محدوده اثرات این عوامل بر این نوع اتصال مورد بررسی قرار گیرد.
شکل پذیری اتصال
شکل پذیری اتصال یک پارامتر کلیدی برای اتصالات نیمه صلب که در آن ها تغییر شکل ها در اعضا اتصال متمرکز هستند می باشد.برای قاب های خمشی انعطاف پذیر با اتصالات جوشی که زوایای دورانی بزرگی در مجاورت اتصالات از آن ها انتظار می رود شکل پذیری اتصال از اهمیت ویژه ای برخوردار است .شکل پذیری یک اتصال به انعطاف پذیری و عملکرد آن در نواحی با شدت زلزله متوسط و زیاد بستگی دارد.
طبق ظوابط آیین نامه های لرزه ای سازه های فولادی ،از قاب های خمشی متوسط انتظار می رود اعضاء اتصالات آن قادر باشند تغییر شکل های غیر ارتجاعی محدودی را هنگامی که در برابر نیروی زلزله قرار می گیرند تحمل نمایند.
انواع اتصالات صلب :
چهار نوع مختلف اتصال که در آیین نامه بهسازی ایران به آن اشاره شده است و می تواند به عنوان اتصال صلب مورد استفاده
قرار گیرد به شرح زیر می باشد:
الف – اتصال با جوش نفوذی کامل بین بال های تیر و ستون به همراه اتصال برشی پیچی یا جوشی بین جان تیر و بال ستون (اتصال مستقیم )
ب – اتصال با استفاده از ور قهای بالا و پایین اتصال روی با لهای تیر (اتصال با ور قهای اتصال بال ) پ -اتصال با ورق انتهایی
ت – اتصال با بال جداشده از جان که در آن جان تیر قبل از رسیدن به اتصال برید ه شده و بال ها با جوش نفوذی به بال ستون متصل و جان نیز با ورق به بال ستون متصل می شود.
هرگاه اتصال با ورق اتصال بال یا ورق انتهایی برای تامین اتصال صلب بیش از حد ضعیف یا انعطاف پذیر باشد، در این حالت باید به عنوان اتصال نیمه صلب منظور گردد.
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
لکنت زبان
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
لکنت زبان
مقدمه
لکنت زبان
ویژگیهای بالینی
درمان بر طبق خلاصه روانپزشکی کاپلان ـ سادوک
درمان پیشنهادی دکتر بلانتون
درمان پیشنهادی دکتر بلومل
درمان پیشنهادی دکتر بوم
باز پروری لکنت زبان
1) کنترل اتساع نسوج
لکنت زبان یکی از مهمترین اختلافات گفتاری است که از کهنترین ادوار در میان جوامع بشری شایع بوده است. فردی که لکنت زبان دارد در بیان اصوات، هجاها و یا کلمات، دچارگیر، مکث کشش و تکرار می شود. لکنت زبان معمولاً با حرکات بدنی مانند تکان دادن دست، سر، گردن و ... همراه است
از آنجا که هنوز علت این اختلاف شناخته نشده است، پژوهشگران رشته های مختلف از جمله پزشکی، روانشناسی، تعلیم و تربیت، توانبخشی و بویژه گفتار درمانی به آن پرداخته اند.
در این مقاله کمکهای ارائه شده به فردی لکنتی از جانب یک روانشناس ( نویسنده )، شرح داده می شود در اینجا ابتدا به ذکر چگونگی تشخیص این اختلال می پردازیم و در ادامه ابتدا درمانهای پیشنهادی محققین مختلف ارائه می شود و در پایان چگونگی درمان فرد طی جلسات مختلف بیان می شود.
در اینجا ما از ارائه تاریخچه لکنت زبان خودداری می کنیم ولی علاقه مندان می توانند به کتابهای : لکنت زبان ـ اسماداودیان، لکنت زبان، تولیدـ تالیف عبادی و ...مراجعه کنند.
لکنت زبان
در چهارمین چاپ راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی( DSM- IV ) ، لکنت زبان زیر عنوان اختلالات ارتباطی طبقه بندی شده و با آشفتگی در سلاست طبیعی و تعیین الگوی زمانی تکلم که نامتناسب با سن بیمار بوده و با یک یا چند تا از موارد زیر مرکب است تعریف شده است. تکرار اصوات، طولانی کردن اصوات عبارت تعجبی، مکث داخل واژه ها، جانشین سازی مشهود واژه ها به منظور اجتناب از انسداد کلام و انسداد خاموش یا قابل سمع کلام. اختلال در سلاست از شدت کافی برای تداخل در پسرفت تحصیلی یا شغلی یا رابطه اجتماعی برخوردار است. در اکثر موارد اختلال در کودکی پدید می آید. میزان لکنت نسبت به موقعیت و کلمات خاص فرق می کند
از لحاظ سبب شناسی، علت دقیق لکنت زبان معلوم نیست امّا انواعی نظریه ها پیشنهاد شده است.
نظریه های یادگیری در مورد علت لکنت زبان مشتمل است بر نظریه معنی زاد ( Sememtogenic ) که در آن لکنت زبان اساساً یک پاسخ آموخته شده در مقابل عدم سلاست هنجاری اوان کودکی است و مدل دیگری که بر شرطی سازی کلاسیک متمرکز است، که در آن لکنت زبان در مقابل عوامل محیطی شرطی می شود.
در مدل سیبرنتیکز، تکلم فرآیندی تلقی می شود که تابع پسخوراند مناسب برای تنظیم است، فرض می شود که لکنت به دلیل گسستگی در حلقه پسخوراند بوجود می آید. مشاهدات جنبی بر این که لکنت زبان در نتیجه نوفه سفید ( White nise ) کاسته می شود و اینکه کندی در پسخوراند شنوایی در افراد عادی لکنت ایجاد می کند، اعتبار بالقوه نظریه بالا را تقویت می کند.
ویژگیهای بالینی
لکنت زبان معمولاً قبل از 12 سالگی، و در اکثر موارد بین 18 ماهگی و 9 سالگی ظاهر می گردد، بین 5/3 – 2 سالگی و 7-5 سالگی صعود ناگهانی در میزان شروع اختلال مشاهده می شود. بعضی از مبتلایان به لکنت زبان سایر مسائل تکلم و زبانی هم دارند، مثل اختلال تلفظ شمرده و اختلال مربوط به رشد در زبان بیانی.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان