دسته: علوم انسانی
پایان نامه بررسی روشهای هزینهیابی مؤسسات تولیدی در 34 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
پایان نامه بررسی روشهای هزینهیابی مؤسسات تولیدی در 34 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه:
تعریف هزینهیابی: هزینهیابی عبارتست از طبقهبندی و تسهیم صحیح هزینهها به منظور تعیین بهای تمام شده محصولات و خدمات واحد تجاری و تنظیم و ارائه اطلاعات مربوطه به نحو مناسبی که برای راهنمایی مدیران و صاحبان واحد مزبور درجهت کنترل عملیات آن قابل استفاده باشد. به این ترتیب وقتی حسابداران صحبت از هزینهیابی میکنند منظورشان یک یا چند مورد از موارد زیر است:
الف – تعیین بهای تمام شده ساخت یک محصول، یا
ب – تعیین بهای تمام شده یک سرویس یا
ج – تعیین روشی که به وسیله آن بتوان هزینهها را کنترل کرد
در حسابداری بازرگانی ابتدا به تشریح و بررسی دفاتر و حسابهای یک تاجر میپردازیم که کالای بازگانی را خریده و آن را به قیمتی که متضمن سود باشد میفروشد. در این قبیل موارد ترازنامه به انضمام حساب عملکرد و سود و زیان برای نشان دادن وضع مالی تاجر کاملاً کافی است. سپس به مرحله تهیه حساب کالا میرسیم و با استفاده از این حسابها میتوانیم بهای تمام شده کالای ساخته شده را تعیین کنیم. ولی در مواردی که چند نوع کالا ساخته شود لازمست حساب تولید یا ساخت کالا را طوری تجزیه کنیم که بتوان بهای تمام شده هریک از انواع کالا را از به دست آورد و این کار مستلزم تجزیه مفصلتر اقلام درآمد و هزینههای تولید خواهد بود. این تجزیه تفصیلی اقلام درآمد و هزینه به منظور تعیین بهای تمام شده هریک از محصولات ساخته شده یکی از هدفهای هزینهیابی را که در بالا ذکر شد تشکیل میدهد.
روشهای هزینهیابی مؤسسات تولیدی
هزینهیابی چیست و چند نوع میباشد
روشهای هزینه یابی در واقع روشها و نظامهایی میباشند که منجر به انجام ثبتهای حسابداری و تهیه گزارشاتی میگردند که مدیریت را در ارتباط با کنترل هزینههای مواد، دستمزد و سربار کمک و یاری مینمایند. به طور کلی با توجه به نوع فعالیت موسسات تولیدی روشهای هزینهیابی که مورد استفاده قرار میگیرند 2 نوع میباشند:
1- هزینه یابی سفارش کار 2- هزینهیابی مرحلهای
برخی از موسسات تولیدی سفارشپذیر یعنی در واقع تولیدات آنها و هزینههایی که در آنها صورت میپذیرد با سفارش و یا عقد پیمان ایجاد میشوند. بنابراین برای هزینهیابی در این موسسات از روش هزینهیابی سفارش کار استفاده میگردد. نمونهبارز این مؤسسات شرکتهای، پیمانکاری، کارخانجات کشتیسازی، هواپیماسازی، بیمارستانها، تعمیرگاههای اتومبیل و سایر موارد مشابه میباشد.
بعضی از موسسات تولید دیگر که دیگر که تولیدات آنها برای آنکه تکمیل گردد مراحل مختلفی را طی میکند و محصولات آنها به صورت انبوه و یکسان تولید میشود از روشهای هزینهیابی مرحلهای استفاده مینمایند. کارخانجات نساجی، مواد شیمیایی، صنایع نفت، کنش و موارد مشابه نمونههایی این نوع موسسات میباشند.
اساساً موسساتی که به صورت سفارش عمل مینمایند و یا آنکه تولیدات آنها با حجم زیاد و از نظر تعداد کم میباشند و گاهی تولیدات آنها قیمت تمام شده بالایی دارند از روش هزینهیابی سفارش کار استفاده مینمایند و موسساتی که تولیدات آنها باید از مراحل مختلفی عبور کند و به صورت انبوه، پیوسته، مداوم و یکنواخت و همگن تولید میشوند و بعضاً تولیدات آنها قیمت تمام شده پایینی دارند از روش هزینهیایی مرحلهای استفاده مینمایند. در این روش قیمت تمام شده تولید در هر مرحله از تولید تعیین میگردد.
در روش هزینهیابی مرحلهای محصولات تولید شده در هر مرحله به عنوان مواد خام مرحله بعد محسوب میگردد باید توجه داشتهباشید در این موسسات بهای تمام شده تولید، در هر مرحله از تولید تعیین میگردد.
در روش هزینهیابی مرحلهای محصولات تولید شده در هر مرحله به عنوان مواد خام مرحله بعد محسوب میگردد باید توجه داشتهباشید در این موسسات معمولاً تولیدات متنوع و گاهی همراه با تولید محصولات فرعی و جانبی میباشد.
در برخی صنایع تولیدات به شکلی است که استفاده از هر 2 روش هزینهیابی امکانپذیر میباشد و عنوان مثال در کارخانه ساخت قطار، قطار به صورت سفارش برای مشتریان ساخته میشود و این در حالی است که قطعات موردنیاز به صورت انبوه و پیوسته در سایر دوایر تولید کارخانه تولید میشود و از روش هزینهیابی مرحلهای برای تعیین بهای تمام شده آنها استفاده میگردد.
انتخاب از بین بهایابی سفارشکار و مرحلهای
یک بساز و بفروش ساختمانی را در نظر بگیرید. در بهایابی سفارشکار بهای تمام شده باید برای هریک از ساختمانها انباشته شود. علاوه بر نگهداری سابقه مصالح ارسالی برای ساختمانهای متعدد، باید سابقهای نیز برای مصالح برگشتی از هر ساختمان نگهداری شود. چنانچه کارگران در چند پروژه ساختمانی مشغول باشند. باید سابقه زمان صرف شده توسط آنان برای هر ساختمان نگهداری شود. با این وجود بهایابی مرحلهای به سهولت به ثبت کل بهای تمام شده متحمله بابت تمام کارها میپردازد. برای این بساز و بفروش، بهایابی مرحلهای میانگین بهای تمام ساختمانهای ساخته شده را ثبت میکند اما او احتمالاً از بهایابی سفارش کار استفاده میکند. یک انبوه ساز ممکن است هر پروژه را یک سفارش کار در نظر گیرد اما از بهایابی مرحلهای برای آپارتمانهای متحدالشکل در قالب هر پروژه استفاده کند.
هزینهیابی سفارش
هزینهیابی سفارش کار روشی است که برای هزینهیابی دو نوع کار مورد استفاده قرار میگیرد:
الف) برای سفارشهای ویژه ای که به کارخانهها و کارگاهها داده میشود و هزینهیابی سفارش کار نام دارد.
ب) برای کارهای پیمانکاری مانند آنچه پیمانکاران راه و ساختمان، کارگاههای فنی و مهندسی، کارخانههای کشتیسازی و غیره به عهدة میگیرند و هزینهیابی پیمانکاری نام دارد.
اصول هزینهیابی که در هر دو مورد به کار میرود یکی است ولی در شیوه کاربرد آنها تفاوتهایی پدید میآید که مربوط به اختلاف طبیعت کار و بزرگی واحد کار در مورد ساختمانها و تاسیسات در برابر سفارشهای کوچکتر و متعددتری است که به کارخانهها و کارگاههای فنی داده میشود. البته در پیمانکاریهای عمده نیز هزینهیابی سفارشها در کارهای مختلف مربوط به هر پیمان به کار میرود.
دفتر هزینه سفارشها
در هزینهیابی سفارشها معمولاً یک حساب کنترل کار در جریان ساخت در دفتر کل باز میشود که جمع هزینهها را به تفکیک عوامل هزینه نشان میدهد و ریز اقلام تحت سرفصلهای عوامل هزینه در دفتر هزینه سفارشها که در واقع به منزله دفتر معین حساب کنترل کار در جریان ساخت است ثبت میشود.
منظور کردن مواد به حساب سفارشها
الف- مواد ارسالی از انبار – مواد موجود در انبار در مقابل ارائه حواله انبار (شکل شماره 5) به وسیله انباردار تحویل داده میشود. روی هر حواله انبار مقدار هریک از موادی که از انبار تحویل شده و همچنین شماره سفارش کار مربوط به آن مواد ثبت میشود. حسابداری انبارها پس از دریافت نسخهای از حوالههای انبار آنها را قیمتگذاری و در ستون صادره حسابهای مربوط دفترانبار وارد میکند و ماندههای جدید هریک از این حسابها را بلافاصله مشخص میسازد. در پایان هر هفته یا در فاصلههای منظم دیگر خلاصهای از حوالههای انبار با عنوان برگ خلاصه مواد تهیه میشود که در آن مواد مصرفی در مدت معین، تحت شماره کارهای مختلف تجزیه شدهاست.
ستونهای تسهیم شده مواد صادر شده به شماره کارهای مختلف در برگ خلاصه مواد نیز جمع زده میشود و مواد مستقیم به حسابهای شماره کارهای مربوط در دفتر معین بدهکار میگردد. مواد غیرمستقیم به حساب شماره هزینههای ثابتی که به حسابهای سربار ساخت اختصاص داده شدهاند بدهکار میشود.
گاهی از تنظیم برگ خلاصه مواد صرفنظر میشود و مواد مصرفی در هر شماره کار از حوالههای انبار که قیمتگذاری شدهاند به حساب قیمت تمام شده آن شماره کار بدهکار میشود. این روش ثبت مستقیم را «روش برگه» گویند.
حال اگر خواننده طرز کار حسابهای کنترل را خوب دریافته باشد بیدرنگ متوجه خواهد شد که اقلامی که جمعاً در حساب کنترل کالای در جریان ساخت (یا در حسابهای کنترل سربار بر حسب مورد) ثبت شدهاند با جمع فردفرد همان اقلام که جداگانه در حسابهای شماره کارها (یا در شمارههای ثابت هزینه) در دفترهای معین ثبت شدهاند مساوی خواهد بود، یا به عبارت دیگر، بنا بر قاعده، کل هر مجموعهای با جمع اجزای آن مساوی است.
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
دسته: علوم انسانی
پایان نامه بررسی زمینشناسی البرز مرکزی در 230 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 12,500 تومان
پایان نامه بررسی زمینشناسی البرز مرکزی در 230 صفحه ورد قابل ویرایش
جایگاه زمین شناسی ایران
در زمین شناسی ایران، این باور وجود دارد که سرزمین ایران در بخش میانی کوهزاد آلپ- هیمالیا است، که از باختر اروپا آغاز و پس از گذر از ترکیه، ایران، افغانستان تا تبت و شاید تا نزدیکی های برمه و اندونزی ادامه دارد (شکل 1-1)
جایگاه زمین شناختی ویژة این کوه ها در فصل مشترک دو قارة اوراسیا و گندوانا سبب شده تا دربارة چگونگی پیدایش این نوار چین خورده دو انگارة بزرگ ناودیس تتیس و زمین ساخت ورقی مورد بحث باشد بررسی دو انگارة یاد شده و گفتمان در این زمینه میتواند در بیان جایگاه زمین شناسی ایران کارساز باشد.
انگارة بزرگ ناودیس تتیس: براساس این نظریه، در جایگاه کنونی کوه های آلپ- هیمالیا، بزرگ ناودیسی وجود داشته است که از اشتقاق ابر قارة پانگه آ شکل گرفته و زادگاه نوار چین خوردة آلپ- هیمالیا است. دربارة بخش ایرانی این بزرگ ناودیس فرض بر آن است که البرز، به دلیل داشتن سنگ های آتشفشانی فراوان، نوعی ائوژئوسینکلینال و زاگرس به دلیل نداشتن سنگ های آتشفشانی نوعی میوژئوسینکلینال است که به وسیلة تودة مقاوم ایران مرکزی از یکدیگر جدا بوده اند.
با آغاز پژوهش های زمین شناختی گسترده، این یقین به دست آمد که انگارة بزرگ ناودیس تتیس با ویژگی های زمین شناختی ایران همخوانی و هماهنگی ندارد و ایرادات زیر بر آن وارد است:
§سنگ های منسوب به پرکامبرین ایران، با وجود دگرگونی و دگرشکلی پیشرفته، آواری های انباشته شده در حوضه های کم ژرفایند.
§ردیف های پرکامبرین پسین- تریاس میانی ایران، رسوبات کنار قاره ای هستند که در محیط های پلاتفرمی انباشته شده اند. در ضمن، در این توالی ایست های رسوبی متعدد وجود دارد که گاهی به بزرگی 40 و حتی 70 میلیون سال است بنابراین ویژگی های سنگی و محیط های رسوبی پرکامبرین پسین- تریاس میانی ایران شباهتی به بزرگ ناودیس ندارد.
§ردیف های تریاس بالا- ژوراسیک میانی ایران (به جز زاگرس) رسوب های زغالدارند که در حوضه های پیش بوم باتلاقی- مردابی نزدیک به ساحل انباشته شده اند.
§توصیف تودة میانی برای ایران مرکزی پذیرفتنی نیست، چرا که فازهای گوناگون آلپی بر این بخش اثر درخور توجه دارند و حتی در مقایسه با البرز و زاگرس پویاترند.
§فراوانی سنگ های آتشفشانی سنوزوییک نمی تواند از ویژگی های بزرگ ناودیسی البرز باشد چرا که از یک سو بخشی بزرگ از این سنگ ها بر محیط های رسوبی بر قاره ای گواهی می دهند و ویژگی بزرگ ناودیس ها را ندارند و از سوی دیگر، سنگ های آتشفشانی یاد شده محدود به البرز نیستند و این گونه سنگ ها را می توان در گستره هایی وسیع از ایران مرکزی دید.
§مقایسه رسوبات پالئوزوییک و مزوزوییک البرز و ایران مرکزی نشان میدهد که در بسیاری از زمان ها، رسوبات این دو پهنه در شرایط یکسانی انباشته شده اند و رخسارة سنگی همانند دارند. به گفتة دیگر نه ایران مرکزی تودة میانی بوده و نه البرز بزرگ ناودیس.
با تکیه بر گفته های یاد شده دیده میشود که تکوین حوضه های رسوبی ایران و رویدادهای زمین ساختی آن را نمی توان با ساخت های پیچیدة زمین ناودیس ها مقایسه کرد و سنجید.
انگارة زمین ساخت ورقی: وجود بعضی پوسته های اقیانوسی سبب شده است تا گروهی از زمین شناسان، جایگاه زمین شناسی ایران را در چارچوب زمین ساخت ورقی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. به باور این زمین شناسان (اسمیت، هامیلتون، 1970، کرافورد، 1972، و ....)، در محل کنونی راندگی اصلی زاگرس اقیانوسی گستردهای به نام تتیس وجود داشته که دو قارة آفریقا- عربستان (گندوانا) و اروپا قارة اوراسیا و زاگرس لبة شمالی سپر آفریقا- عربستان هستند. سه دلیل عمدة این دیدگاه عبارتست از:
§تفاوت رخساره های سنگی و زمین ساختی رسوبات دوران دوم و سوم زاگرس با سایر نواحی ایران.
§وجود سنگ های افیولیتی در امتداد راندگی اصلی زاگرس.
§وجود نوار آتشفشانی ارومیه- بزمان.
یافته های نوین زمین ساختی ایران نشان می دهند که انگارة زمین ساخت ورقی بیانگر جایگاه واقعی زمین ساختی ایران نیست و الگوی توصیف شده به ویژه تعلق ایران مرکزی و البرز به قارة اوراسیا با پاره ای از واقعیت های ملموس در ناهماهنگی است. زیرا:
§پی سنگ پرکامبرین ایران مرکزی و عربستان از نظر نوع سنگ ها شرایط پیدایش و زمان سخت شدگی شباهت زیاد دارند.
§پس از سخت شدن پی سنگ پرکامبرین، از زمان پرکامبرین پسین تا تریاس میانی، شرایط حاکم بر محیط های رسوبی البرز، ایران مرکزی، زاگرس و عربستان همانند بوده است. همانندی رخساره های سنگی مورد سخن، ضمن نفی جدایی البرز- ایران مرکزی از زاگرس- عربستان، نشان میدهد که دست کم در زمان های پرکامبرین پسین، کامبرین و حتی اردویسین تمام نواحی یاد شده سرزمینی یکپارچه بوده است.
اسمیت (1973)، در بازپسین انگارة زمین ساخت ورقی خود، بر این باور است که اقیانوس تتیس در زمان پرمین شکل گرفته و همزمان با پیدایش اقیانوس هند بسته شده است. ولی، افتخار نژاد (1359) سنگ آهک های پرمین زاگرس، به ویژه افق های بوکسیتی آن را مشابه البرز، ایران مرکزی و آذربایجان می داند که نشانگر شرایط آب و هوایی یکسان در این نواحی و یکپارچگی آنهاست.
§در انگارة زمین ساخت ورقی، کمان های ماگمایی حاصل از فرورانش باید دارای ترکیب شیمیایی کلسیمی- قلیایی باشند در حالی که، کمان ماگمایی ارومیه- بزمان، بیشتر، فرآورد تکاپوی ماگمایی از نوع قلیایی است که یادآور کافت های درون قارهای است.
-3 بررسی آب شناسی منطقه مورد مطالعه :
به طور کلی میتوان گفت که شیب توپوگرافی در مناطق مورد مطالعه عمدتا به سمت جنوب میباشد و این شیب گاه به صورت پرتگاهی و گاه بسیاد ملایم میباشد که این عوامل باعث ایجاد حوضه های آبریزی متفاوت میشود که این حوضهها و رودخانهها و چشمههای مربوط به آن در هر منطقه به طور جداگانه بررسی میشود.
2-3 مسیر تهران – چالوس
1-2-3 رودخانههای مهم واقع در مسیر
مهمترین رودخانه دائمی این منطقه که بر روی مسیر آن سد امیر کبیر جهت مهار آب آن بنا شده است رودخانه کرج نام دارد . که از رودخانه های فصلی و دائمی متعددی از ارتفاعات اطراف بستر رودخانه تغذیه میشود. مانند رودهای شهرستانک و لانیز که از ارتفاعات توچال سرچشمه میگیرند . در روستای سرک بهم میپیوندند و پس از آن به رودخانه کرج میریزند.
2-2-3 چشمههای معدنی واقع در مسیر:
1-2-2-3 چشمههای معدنی اطراف کچسر و تونل کندوان:
این چشمه در 8 کیلومتری شمال روستای گچسر در 100 متری شمال کندوان-اطراف هتل گچسر و در 200 متری غرب تونل کندوان از شکاف گچی متعلق به ائوسن نیز رخنمون دارد عامل تشکیل این چشمهها گسل است . آب این چشمهها مصرف خاصی نداشته قسمتی تبخیر و بخشی نیز وارد رودخانه میگردد . به استثناء چشمه اطراف هتل گچسر که آب آن در ردیف آبهای کلروره ، سولفاتی است، بقیه چشمه های ذکر شده در ردیف آبهای سولفاتی سرد با واکنش اسیدی میباشند.
3-3مسیر تهران – آمل (هراز)
1-3-3 رودخانههای مهم واقع در مسیر
یکی از مهمترین رودخانه های دائمی این منطقه رودخانه آهار میباشد که از شمال ارتفاعات توچال و جنوب ارتفاعات صندوق جال و دربند سر سرچشمه میگیرد. رودخانههای دائمی و فصلی متعددی از جنوب ارتفاعات شمشک و دیزین و از شرف کوه کاسونگ در حوالی فشم به هم پیوسته و رودخانه آهار را تغذیه میکنند، رودخانه آهار و رودخانههایی که از شمال آنرا تغذیه میکنند در حوالی اوشان بهم پیوسته و رودخانه جاجرود را تشکیل میدهند. این رود که از رودهای اصلی ایران به حساب می آید ، در ابتدای مسیرش سدی تحت عنوان لتیان را پیش رو دارد که آب تهران را از آن تامین میکنند(توضیحات بیشتر در مورد این 2 سد در مباحث آتی آمده است)
رودخانههای مهم دیگر این مسیر رودخانه دلیچای است که از بهم پیوستن دو رود سه سنگ و دیو آسیاب به وجود آمده و در نزدیکی پلور با رودخانه لار که از ارتفاعات تیز کوه – کوه سرخک کوه کبود- کوه زرشکی و… سرچشمه میگیرد، پیوند میخورد و با رودهای دیگری که به آن میپیوندند به رودخانه هراز میرسند. بر روی رودخانه در نزدیکی پلور حوالی تیز کوه سر لار نباشد که دارای مشکلاتی از نظر مهندسی زمین شناسی میباشد که در مبحث بعد توضیح داده میشود.
2-3-3چشمههای معدنی واقع در مسیر:
1-2-3-3 چشمه البرز:
این چشمه در جنوب شرقی آبعلی پس از عبور از پل کنار جاده آبعلی – آمل قرار دارد. مظهر چشمه از شکاف سنگهای ماسه سنگی و شیلی متعلق به سازند درود (پرمین) است و عامل تشکیل آن گسل میباشد. بهره برداری از آب معدنی البرز تاریخ نسبتا طولانی دارد. در سال 1322 آب البرز به وسیله لوله به کارخانه بسته بندی آبعلی هدایت و از آنجا داخل کارخلانه شیشه پر کنی آبعلی می گردیده که یک قسمت از آب جهت تهیه دوغ آبعلی و بخشی نیز برای آب معدنی به نام آبعلی استفاده گردیده . بعد از خراب شدن کارخانه آب معدنی در سال 1367 در حال حاضر آب معدنی البرز مصرف خاصی ندارد. آب آن تبخیر و بقیه نیز وارد رودخانه مبارک آباد میشود. آب این چشمه در ردیف آبهای معدنی بی کربنات و سولفات سدیم همراه با منیزیم و آهن سرد میباشد.
2-2-3-3-چشه آبمعدنی آبعلی :
این چشمه در شمال روستای آبعلی در فاصله 60 کیلومتری شمال شرقی تهران ، در کنار بستر رودخانه مبارک آباد از زمین خارج میشود. مظهر چشمه در گذشته چندین بار تغییر محل داده است . در اطراف چشمه رسوبات ماسه سنگی و کواتزیت متعلق به سازند لالون گسترش دارد. عامل تشکیل این چشمه در این محل گسل میباشد. که نشان دهنده مظهر چشمه میباشد و در 50 متری شمال شرقی چشمه آبعلی در سال 1307 به عمق 5 متر حفر گردیده به آب رسیده و برای بهره برداری از این آب اقدام لازم به عمل آمده .
قیمت فایل فقط 12,500 تومان
دسته: علوم انسانی
پایان نامه بررسی سازمان بینالمللی کار دستورالعمل مبارزه برعیله چالشهای ارتقای شغلی جوانان در 190 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 12,000 تومان
قیمت فایل فقط 12,000 تومان
دسته: فنی و مهندسی
پایان نامه بررسی دیوار آتش مبتنی بر سیستم عامل لینوکس در 105 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
پایان نامه بررسی دیوار آتش مبتنی بر سیستم عامل لینوکس در 105 صفحه ورد قابل ویرایش
پیشگفتار:
این قابلیت که بتوان یک کامپیوتر را در هر کجا به کامپیوتری دیگر در جایی دیگر متصل کرد، به منزلة یک سکة دو رو است؛ برای اشخاصی که در منزل هستند گردش در اینترنت بسیار لذت بخش است در حالی که برای مدیران امنیت در سازمان ها، یک کابوس وحشتناک به حساب میآید.
«دیوار آتش» پیاده سازی مدرنی از روش قدیمی حصارهای امنیتی است: خندقی عمیق دور تا دور قلعه حفر می کردند. این الگو همه را مجبور میکند تا برای ورود یا خروج از قلعه، از یک پل متحرک و واحد بگذرند و بتوان همه را توسط پلیس حراست بازرسی کرد. در دنیای شبکه های کامپیوتری، همین راهکار ممکن خواهد بود: یک سازمان میتواند هر تعداد شبکة محلی داشته باشد که به صورت دلخواه به هم متصل شده اند، اما تمام ترافیک ورودی یا خروجی سازمان صرفاً از طریق یک پل متحرک (همان دیوار آتش) میسر است.
مطالب این پایان نامه در دو فصل تنظیم شده است. فصل اول به معرفی دیوارهای آتش می پردازد. در این فصل، مطالبی از قبیل اثرات مثبت و منفی دیوار آتش، تواناییها و ناتواناییهای آن، نحوة عملکرد دیوارهای آتش، انواع دیوار آتش، معماری های دیوار آتش و نحوة انتخاب، پیاده سازی و آزمایش یک دیوار آتش بررسی میشوند. این فصل، یک دید جامع در مورد نحوة انتخاب دیوار آتش منطبق با سیاست امنیتی سازمان میدهد. فصل دوم به پیاده سازی نرم افزاری یک دیوار آتش فیلتر کنندة بسته با استفاده از ابزار ارائه شده در سیستم عامل لینوکس، یعنی iptables می پردازد. در این فصل، مطالبی از قبیل نحوة پیکربندی سیستم مبتنی بر لینوکس به عنوان یک مسیریاب، جداول و زنجیرها، قوانین و تطبیق ها و اهداف، پیکربندی iptables، مشخصات فیلترسازی، تعمیم ها، مشخصات هدف، ترکیب NAT با فیلترسازی بسته و نحوة ذخیره و بازیابی دستورات iptables بررسی میشوند. این فصل، نحوة نوشتن قوانین دیوار آتش فیلتر کنندة بسته را به منظور کنترل مناسب ترافیک ورودی یا خروجی توضیح میدهد.
فهرست مطالب
فهرست مطالب....................................................................................................... 3
فهرست شکل ها.................................................................................................... 9
فهرست جدول ها................................................................................................... 11
چکیده (فارسی)...................................................................................................... 12
فصل اول: دیوارهای آتش شبکه.......................................................................... 13
1-1 : مقدمه................................................................................................. 14
1-2 : یک دیوار آتش چیست؟..................................................................... 15
1-3 : دیوارهای آتش چه کاری انجام می دهند؟........................................ 16
1-3-1 : اثرات مثبت.......................................................................... 16
1-3-2 : اثرات منفی.......................................................................... 17
1-4 : دیوارهای آتش، چه کارهایی را نمی توانند انجام دهند؟................... 18
1-5 : چگونه دیوارهای آتش عمل میکنند؟................................................ 20
1-6 : انواع دیوارهای آتش......................................................................... 21
1-6-1 : فیلتر کردن بسته................................................................. 22
1-6-1-1 : نقاط قوت.............................................................. 24
1-6-1-2 : نقاط ضعف........................................................... 25
1-6-2 : بازرسی هوشمند بسته........................................................ 28
1-6-2-1 : نقاط قوت.............................................................. 31
1-6-2-2 : نقاط ضعف........................................................... 32
1-6-3 : دروازة برنامه های کاربردی و پراکسیها........................... 32
1-6-3-1 : نقاط قوت.............................................................. 35
1-6-3-2 : نقاط ضعف........................................................... 36
1-6-4 : پراکسیهای قابل تطبیق........................................................ 38
1-6-5 : دروازة سطح مداری........................................................... 39
1-6-6 : وانمود کننده ها................................................................... 40
1-6-6-1 : ترجمة آدرس شبکه.............................................. 40
1-6-6-2 : دیوارهای آتش شخصی........................................ 42
1-7 : جنبه های مهم دیوارهای آتش کارآمد.............................................. 42
1-8 : معماری دیوار آتش........................................................................... 43
1-8-1 : مسیریاب فیلترکنندة بسته.................................................... 43
1-8-2 : میزبان غربال شده یا میزبان سنگر.................................... 44
1-8-3 : دروازة دو خانه ای............................................................. 45
1-8-4 : زیر شبکة غربال شده یا منطقة غیرنظامی.......................... 46
1-8-5 : دستگاه دیوار آتش.............................................................. 46
1-9 : انتخاب و پیاده سازی یک راه حل دیوار آتش................................... 48
1-9-1 : آیا شما نیاز به یک دیوار آتش دارید؟................................ 48
1-9-2 : دیوار آتش، چه چیزی را باید کنترل یا محافظت کند؟........ 49
1-9-3 : یک دیوار آتش، چه تأثیری روی سازمان، شبکه و کاربران
خواهد گذاشت؟..................................................................... 50
1-10 : سیاست امنیتی ............................................................................... 51
1-10-1 : موضوعات اجرایی............................................................ 52
1-10-2 : موضوعات فنی................................................................. 53
1-11 : نیازهای پیاده سازی....................................................................... 54
1-11-1 : نیازهای فنی...................................................................... 54
1-11-2 : معماری............................................................................. 54
1-12 : تصمیم گیری................................................................................... 55
1-13 : پیاده سازی و آزمایش................................................................... 56
1-13-1 : آزمایش، آزمایش، آزمایش!.............................................. 57
1-14 : خلاصه ........................................................................................... 58
فصل دوم: پیاده سازی دیوار آتش با استفاده از iptables................................. 60
2-1 : مقدمه................................................................................................. 61
2-2 : واژگان علمی مربوط به فیلترسازی بسته......................................... 62
2-3 : انتخاب یک ماشین برای دیوار آتش مبتنی بر لینوکس...................... 65
2-4 : به کار بردن IP Forwarding و Masquerading.................................. 65
2-5 : حسابداری بسته................................................................................ 70
2-6 : جداول و زنجیرها در یک دیوار آتش مبتنی بر لینوکس.................... 70
2-7 : قوانین................................................................................................ 74
2-8 : تطبیق ها............................................................................................ 75
2-9 : اهداف................................................................................................ 75
2-10 : پیکربندی iptables............................................................................ 76
2-11 : استفاده از iptables.......................................................................... 77
2-11-1 : مشخصات فیلترسازی...................................................... 78
2-11-1-1 : تعیین نمودن آدرس IP مبدأ و مقصد................. 78
2-11-1-2 : تعیین نمودن معکوس......................................... 79
2-11-1-3 : تعیین نمودن پروتکل........................................... 79
2-11-1-4 : تعیین نمودن یک رابط........................................ 79
2-11-1-5 : تعیین نمودن قطعه ها......................................... 80
2-11-2 : تعمیم هایی برای iptables (تطبیق های جدید)................... 82
2-11-2-1 : تعمیم های TCP.................................................. 82
2-11-2-2 : تعمیم های UDP................................................. 86
2-11-2-3 : تعمیم های ICMP............................................... 86
2-11-2-4 : تعمیم های تطبیق دیگر........................................ 87
2-11-3 : مشخصات هدف............................................................... 92
2-11-3-1 : زنجیرهای تعریف شده توسط کاربر................. 92
2-11-3-2 : هدف های تعمیمی .............................................. 92
2-11-4 : عملیات روی یک زنجیر کامل........................................... 94
2-11-4-1 : ایجاد یک زنجیر جدید......................................... 94
2-11-4-2 : حذف یک زنجیر ................................................. 94
2-11-4-3 : خالی کردن یک زنجیر ....................................... 95
2-11-4-4 : فهرست گیری از یک زنجیر .............................. 95
2-11-4-5 : صفر کردن شمارنده ها..................................... 95
2-11-4-6 : تنظیم نمودن سیاست.......................................... 95
2-11-4-7 : تغییر دادن نام یک زنجیر................................... 96
2-12 : ترکیب NAT با فیلترسازی بسته.................................................... 96
2-12-1 : ترجمة آدرس شبکه.......................................................... 96
2-12-2 : NAT مبدأ و Masquerading.............................................. 98
2-12-3 : NAT مقصد...................................................................... 99
2-13 : ذخیره نمودن و برگرداندن قوانین................................................. 101
2-14 : خلاصه............................................................................................ 102
نتیجه گیری............................................................................................................ 105
پیشنهادات.............................................................................................................. 105
فهرست شکل ها
فصل اول
شکل 1-1 : نمایش دیوار آتش شبکه........................................................... 15
شکل 1-2 : مدل OSI................................................................................... 22
شکل 1-3 : دیوار آتش از نوع فیلترکنندة بسته........................................... 23
شکل 1-4 : لایه های OSI در فیلتر کردن بسته.......................................... 23
شکل 1-5 : لایه های OSI در بازرسی هوشمند بسته................................ 28
شکل 1-6 : دیوار آتش از نوع بازرسی هوشمند بسته............................... 30
شکل 1-7 : لایة مدل OSI در دروازة برنامة کاربردی............................... 33
شکل 1-8 : دیوار آتش از نوع دروازة برنامة کاربردی............................. 34
شکل 1-9 : مسیریاب فیلتر کنندة بسته........................................................ 44
شکل 1-10 : دیوار آتش میزبان غربال شده یا میزبان سنگر..................... 45
شکل 1-11 : دروازة دو خانه ای................................................................ 46
شکل 1-12 : زیر شبکة غربال شده یا منطقة غیرنظامی............................. 46
شکل 1-13 : دستگاه دیوار آتش................................................................. 47
فصل دوم
شکل 2-1 : یک سیستم مبتنی بر لینوکس که به عنوان یک مسیریاب به
جلو برنده پیکربندی شده است............................................................ 67
شکل 2-2 : تغییر شکل شبکة 10.1.2.0 به عنوان آدرس 66.1.5.1 IP....... 69
شکل 2-3 : مسیر حرکت بستة شبکه برای filtering................................... 72
شکل 2-4 : مسیر حرکت بستة شبکه برای Nat.......................................... 73
شکل 2-5 : مسیر حرکت بستة شبکه برای mangling................................. 73
فهرست جدول ها
فصل اول
فصل دوم
جدول 2-1 : جداول و زنجیرهای پیش فرض............................................. 71
جدول 2-2 : توصیف زنجیرهای پیش فرض.............................................. 71
جدول 2-3 : هدف های پیش فرض............................................................. 76
جدول 2-4 : حالت های ردیابی ارتباط........................................................ 91
جدول 2-5 : سطوح ثبت وقایع.................................................................... 93
جدول 2-6 : ماجول های کمکی NAT......................................................... 97
چکیده:
تأمین امنیت شبکه، بخش حساسی از وظایف هر مدیر شبکه محسوب میشود. از آنجاییکه ممکن است محافظت های متفاوتی موردنیاز باشد، لذا مکانیزم های گوناگونی هم برای تأمین امنیت در شبکه وجود دارد. یکی از این مکانیزم ها استفاده از دیوار آتش میباشد. مدیر شبکه باید درک بالایی از انواع دیوار آتش، نقاط قوت و ضعف هر نوع، حملات تهدید کنندة هر نوع، معماری های دیوار آتش، تأثیرات آن بر شبکه و کاربران، سیاست امنیتی سازمان و همچنین نیازهای فنی پیاده سازی داشته باشد تا بتواند راه حل مناسب را انتخاب و به درستی پیاده سازی نماید و سپس آنرا مورد آزمایش قرار دهد. در همین راستا، سیستم عامل «Linux» برای پیاده سازی نرم افزاری دیوار آتش فیلتر کنندة بسته، ابزاری را به نام «iptables» در اختیار کاربر قرار میدهد تا با استفاده از دستورات این ابزار بتواند قوانین و فیلترهای موردنیاز را برای کنترل مطلوب دسترسی، خواه از داخل شبکه به خارج و خواه بالعکس، پیکربندی نماید.
فصل اول: دیوارهای آتش شبکه
1-1 : مقدمه
امروزه با وجود طیف گستردة راه حلهای دیوار آتش، انتخاب و پیاده سازی دیوار آتش به فرایندی زمان گیر مبدل شده است. روش جذاب در راه حلهای دیوار آتشی که به بازار عرضه شده اند، به همراه ادعاهای نصب و مدیریت آسان، ممکن است سازمانها را به سمتی سوق دهد که بدون آنکه به طور کامل نیاز به راه حل دیوار آتش را بررسی نمایند، تصمیم به پیاده سازی آن بگیرند. با اتخاذ تصمیمات عجولانه، سازمانها اثراتی را که یک راه حل دیوار آتش بر شبکة موجود و کاربران آنها میگذارد، نادیده میگیرند.
چه متغیرهایی باید در هنگام تعیین نیاز به یک دیوار آتش، مورد توجه قرار گیرند؟ سازمانهایی که اتصال به اینترنت یا هر شبکة نامطمئن دیگر دارند، ممکن است نیاز به پیاده سازی یک راه حل دیوار آتش داشته باشند. به هر حال، این سازمانها باید اثراتی را که یک دیوار آتش بر سرویسهای شبکه، منابع و کاربران آن خواهد گذاشت مورد توجه قرار دهند و نحوة قرارگیری دیوار آتش براساس نیازهای تجاری خاص آنها و زیربنای شبکه را در نظر بگیرند. سازمانها باید نیازهای ویژة خود را مشخص کنند، زیربنای فعلی شبکة خود را تجزیه و تحلیل نمایند و از اطلاعات بدست آمده به عنوان مبنایی برای تصمیمات خود استفاده کنند. در برخی موارد، ممکن است بعد از بررسی تمام متغیرها، دریابند که یک راه حل دیوار آتش، ضروری نیست و یا پیاده سازی آن غیرعملی است.
1-2 : یک دیوار آتش چیست؟
دیوارهای آتش شبکه، سدی مابین شبکهها به وجود میآورند که از ترافیک (traffic) ناخواسته یا بدون مجوز (unauthorized) جلوگیری میکند.
تعریف: دیوار آتش شبکه، سیستم یا گروهی از سیستمهاست که با استفاده از قوانین (rules) یا فیلترهای از پیش پیکربندی شده، دسترسی مابین دوشبکه- یک شبکة مطمئن (Trusted) و یک شبکة نامطمئن (Untrusted)- را کنترل میکند.
ممکن است دیوارهای آتش، فقط از یک مسیریاب (router)، چندین مسیریاب، یک سیستم میزبان یا چندین میزبان اجرا کنندة نرم افزار دیوار آتش، دستگاههای سخت افزاری مخصوصی که برای تأمین سرویسهای دیوار آتش طراحی شده اند، یا هر ترکیبی از آنها تشکیل شده باشد. این موارد از نظر طراحی، کاربردی بودن، معماری و هزینه متغیر هستند. بنابراین، برای پیاده سازی موفق یک راه حل دیوار آتش در یک سازمان، مهم است که دریابیم که هر راه حل دیوار آتشی چه کاری میتواند انجام دهد و چه کاری نمیتواند انجام دهد. راه حلهای دیوار آتش میتوانند هم اثرات مثبت بر شبکه بگذارند و هم اثرات منفی.
1-3 : دیوارهای آتش چه کاری انجام میدهند؟
1-3-1 : اثرات مثبت
اگر دیوارهای آتش، به درستی پیاده سازی شوند میتوانند دسترسی به شبکه و از شبکه را کنترل کنند. دیوارهای آتش طوری میتوانند پیکربندی شوند که از دسترسی کابران بیرونی یا بدون مجوز به شبکهها و سرویسهای داخلی یا محرمانه جلوگیری نمایند؛ و نیز میتوانند طوری پیکربندی شوند که از دسترسی کاربران داخلی به شبکهها و سرویسهای بیرونی یا بدون مجوز جلوگیری کنند. برخی از دیوارهای آتش میتوانند داخل یک سازمان طوری قرار بگیرند که دسترسی به سرویسها را مابین بخشها و دیگر شبکههای محرمانه کنترل کنند.
-11-1-2 : تعیین نمودن معکوس
بسیاری از نشانه ها (flags)، مانند -s یا -d میتوانند قبل از آرگومانهای خود یک علامت "!" (یعنی نقیض) داشته باشند تا آدرس های غیر از آدرس داده شده را تطبیق دهند. به عنوان مثال، -s ! localhost هر بسته ای را که از localhost نیاید تطبیق میدهد.
2-11-1-3 : تعیین نمودن پروتکل
پروتکل را میتوان با استفاده از نشانة -p یا --protocol تعیین نمود. پروتکل میتواند یا شمارة معادل یک پروتکل باشد مانند 23 برای پروتکل TCP و یا یک نام مانند TCP ، UDP یا ICMP. بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیتی ندارد، پس هردوی tcp و TCP درست هستند. پیشوند "!" را میتوان برای معکوس کردن، قبل از نام پروتکل قرار داد. به عنوان مثال -p ! TCP برای مشخص کردن بسته های غیر TCP است.
2-11-1-4 : تعیین نمودن یک رابط (interface)
گزینه های -i یا --in-interface و -o یا --out-interface نام رابطی را مشخص میکنند که باید تطبیق یابد. یک رابط، وسیلة فیزیکی است که بسته، به آن وارد میشود
(-i) یا از آن خارج میشود (-o). با استفاده از دستور ifconfig میتوان فهرست رابط هایی را که فعال هستند، مشاهده نمود.
ایرادی ندارد که رابطی را تعیین کنیم که در حال حاضر موجود نیست. قانون، چیزی را مطابق نخواهد یافت تا زمانیکه رابط نصب شود. این مورد برای پیوندهای
dial-up که از پروتکل نقطه به نقطه (ppp) استفاده میکنند بسیار مفید خواهد بود. اولین رابط از این نوع را با ppp0 نشان میدهیم.
اگر در انتهای نام رابط یک علامت " + " قرار دهیم، تمام رابط هایی که نامشان با آن رشته شروع میشود، تطبیق خواهند یافت چه در حال حاضر موجود باشند و چه نباشند. به عنوان مثال، برای تعیین قانونی که تمام رابط های ppp را تطبیق خواهد کرد، از گزینة -i ppp+ استفاده میشود.
قیمت فایل فقط 6,000 تومان
دسته: عمران
پایان نامه بررسی و مقایسه تاثیرات برخی از افزودنیها بر خزش بتن آسفالتی
قیمت فایل فقط 9,000 تومان
پایان نامه بررسی و مقایسه تاثیرات برخی از افزودنیها بر خزش بتن آسفالتی
مقدمه
حمل ونقل یک عامل اساسـی در پیـشرفت اقتـصادی بـوده و توسـعه پایـدار و تحکـیم موقعیـت اقتصادی یک منطقه یا کشور بدون توسعه و بهبـود وضـعیت حمـل ونقـل غیـرممکن اسـت . بهبـود در وضعیت حمل ونقل مستلزم دارابودن شبکه های حمل ونقل با ک یفیت بسیار مطلـوب اسـت . از آنجاییکـه بخش اعظم شبکه حمل ونقل در کشور ما مربوط به حمل ونقل جاده ای است لذا فراهم نمودن جاده هایی با کیفیت مطلوب می تواند زمینه ساز رشد و پویایی بیشتری در زمینه اقتصاد کشور شود . تحقیقات اخیـر نشان داده است وضعیت روسازی بطور مستقی م بر محیط زیست ، اقتصاد و ... تأثیرگذار است . توسعه و پیشرفت سریع صنعتی جهان در سالهای اخیر باعث ایجاد تقاضاهای جدیدی از قبیل بار محوری بیشتر، فشار چرخ بیشتر و افزایش در حجم ترافیک شده است و همین عوامل میزان تقاضا بـرای روسـازی بـا مقاومت بالا را افزایش داده است . برای دستیابی به روسازی با مقاومت بالا در اغلب موارد بهترین گزینه استفاده از قیرهای اصلاح شده برای تهیه مخلوط های بتن آسفالتی می باشد. مطالعات اخیر نشان می دهـد که صرف استفاده از یک قیر با مشخصات رئولوژیکی مشخص نمی توان برآورد دقیقی از مقاومـت بـتن آسفالتی بع مل آورد و به همین دلیل انجام آزمایشهای تکمیلی بر روی نمونه های بتن آسفالتی ضـروری است . با توجه به اینکه بتن آسفالتی دارای دو فاز الاستیک و ویسکوز می باشـد هـر گونـه تغییراتـی در درجه حرارت و میزان بارهای وارده به طور مستقیم بر عملکرد روسازی تأثیر می گذارد. آزمایش خزش یکی از بهترین آزمایشها برای ارزیابی خـصوصیات مکـانیکی مخلـوط هـای بـتن آسـفالتی در دماهـای مختلف و تحت بارگذاریهای مختلف است . در این پژوهش رفتار وابسته بـه زمـان مخلـوط هـای بـتن آسفالتی اصـلاح شـده بـا افزودنیهـای مختلـف بـا رفتـار بـتن آسـفالتی معمـولی در درجـه حـرارت و بارگذاریهای مختلف بررسی شده است .
درجه حرارت
بتن آسفالتی مخلوطی از قیر و سنگدانه ها است . از آنجا که قیر مـاده ای ویـسکوز اسـت بـا تغییـر درجه حرارت رفتار آن نیز تغییر می کند که ایـن تغییـر رفتـار بـر خـصوصیات بـتن آسـفالتی نیـز تـأثیر می گذارد. در هر صورت می توان گفت که با افزایش درجـه حـرارت میـزان تغییرشـکل دائمـی در بـتن آسفالتی نیز افزایش می یابد. شکل (2-5) این مطلب را به خوبی نشان می دهد.
وقوع نشست ناشی از تحکیم در خاکهای رس دار
فشردگی یا تراکم خاک در اثر تأثیر سربار، باعث نشست سازه های واقع در روی خـاک مـی شـود . نشست تحکیم تغییرحجم خـاک اشـباع بعلـت خـروج آب حفـره ای از خـاک مـی باشـد . در خاکهـای درشت دانه (شن و ماسه ) بعلت نفوذپذیری بالا، خروج آب به سرعت انجام می گیرد. بعبارتی دیگر ایـن خاکها در زمان کوبیده شدن توسط غلتک ها تمام نشست ها را انجام می دهـد .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول : مقدمه
1-1- مقدمه 2
1-2- تعریف مسأله 3
1-3- فرضیه پژوهش 3
1-4- اهمیت پژوهش 4
1-5- ضرورت انجام پژوهش 4
1-6- اهداف پژوهش 5
1-7- نحوه انجام پژوهش 5
فصل دوم : کاوش در متون فنی
2-1- مقدمه 7
2-2- تاریخچه ارزیابی تغییر شکل دائمی در روسازی بتن آسفالتی 7
2-3- مکانیزم ایجاد تغییر شکل های دائمی در روسازی 16
2-3-1- تغییر شکل دائمی ترکیبی رویه بتن آسفالتی 16
2-3-2- تغییر شکل در لایه های اساس و بستر 19
2-4- عوامل مؤثر بر تغییر شکل دائمی در روسازی بتن آسفالتی 20
2-5- روشهای ارزیابی تغییر شکل های دائمی در بتن آسفالتی 26
2-5-1- آزمایشهای متداول برای ارزیابی تغییر شکل های دائمی در بتن آسفالتی 26
2-5-2- انواع روشهای مدل سازی رفتار بتن آسفالتی 31
2-6- روشهای اصلاح قیر و مخلوط های آسفالتی 35
2-6-1- ضرورت اصلاح قیر و بتن آسفالتی 35
2-6-2- معرفی افزودنیهای قیر و بتن آسفالتی 37
2-7- تأثیر افزودنیها بر خزش بتن آسفالتی 40
2-7-1- مقدمه 40
2-7-2- تأثیر پودر لاستیک بر تغییر شکل های دائمی بتن آسفالتی 42
2-7-3- تأثیر آهک هیدراته بر تغییر شکل های دائمی بتن آسفالتی 44
2-7-4- تأثیر پودر سنگ قیر طبیعی بر تغییر شکل های دائمی بتن آسفالتی 45
فصل سوم : شرح آزمایشها و روش تحقیق
3-1- مقدمه 48
3-2- آزمایشهای مصالح سنگی 48
3-2-1- آزمایشهای مصالح سنگدانه ای 48
3-2-2- آزمایشهای فیلر 49
3-3- معرفی چسبنده های مورد استفاده در پژوهش 49
3-3-1- قیرمعمولی (اصلاح نشده ) 49
3-3-2- قیر اصلاح شده با پودر لاستیک 50
3-3-3- قیر اصلاح شده با آهک هیدراته 50
3-3-4- قیر اصلاح شده با پودر سنگ قیرطبیعی 50
3-4- آزمایشهای چسبنده قیری 51
3-5- آزمایشهای نمونه های بتن آسفالتی 51
3-5-1- آزمایشهای مربوط به تعیین درصد قیر بهینه 51
3-5-2- آزمایش خزش و ترمیم خزش 52
3-6- روش تحقیق 53
3-6-1- آزمایشهای قیر 53
3-6-2- آزمایشهای مصالح سنگی 54
3-6-3- آزمایشهای فیلر 54
3-6-4- آزمایشهای بتن آسفالتی گرم 55
فصل چهارم : ارائه نتایج آزمایشها و تجزیه و تحلیل نتایج
4-1- مقدمه 57
4-2- آزمایشهای مصالح سنگی 57
4-2-1- آزمایش مصالح سنگدانه ای 57
4-2-2- آزمایشهای فیلر 59
4-2-3- دانه بندی مصالح سنگی 59
4-3- آزمایش های چسبنده قیری 60
4-3-1- آزمایش های قیر60.70 معمولی (اصلاح نشده ) 62
4-3-2- آزمایشهای قیر لاستیکی 63
4-3-3- آزمایشهای انجام شده بر روی قیر آهکی 64
4-3-4- آزمایشهای انجام شده بر روی قیر اصلاح شده با پودر قیر سنگ 64
4-4- آزمایش های بتن آسفالتی 65
4-4-1- روش تهیه نمونه های بتن آسفالتی 65
4-4-1-1- نمونه های بتن آسفالتی ساخته شده با قیرمعمولی (UMAC) 65
4-4-1-2- نمونه های بتن آسفالتی ساخته شده با قیرلاستیکی (RMAC) 66
4-4-1-3- نمونه های بتن آسفالتی ساخته شده با قیرآهکی (HLMAC) 67
4-4-1-4- نمونه های بتن آسفالتی ساخته شده با قیر اصلاح شده با پـودر قیـر سـنگ 67
(NMAC)
4-4-2- نتایج آزمایشهای انجام شده بر روی نمونه های بتن آسفالتی 68
4-4-3- نتایج آزمایش مارشال بر نمونه های بتن آسفالتی 73
4-4-4- نتایج آزمایش خزش استاتیکی انجام شده بر روی انواع نمونه های بتن آسفالتی 75
4-4-5- تحلیل نتایج آزمایش خزش و ترمیم خزش 81
4-4-6- ارزیابی تأثیر افزودنیها بر تغییرات تنش و کرنش نمونه های بتن آسفالتی 84
4-4-7- ارزیابی تأثیر افزودنیها بر مدول سفتی مخلوط های بتن آسفالتی 86
4-4-8- ارزیابی تأثیر افزودنیها بر خزش بتن آسفالتی 89
4-4-9- ارزیابی تأثیر افزودنیها بر بازگشت ویسکوالاستیک مخلوط های آسفالتی 94
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1- جمع بندی 98
5-2- تأثیر افزودنیها بر تغییر شکل های دائمی بتن آسفالتی 101
5-3- بررسی محاسن و معایب اصلاح بـتن آسـفالتی بـا افزودنیهـای مـورد اسـتفاده در پژوهش 103
5-4- محدودیت های مطالعه 105
5-5- نتیجه گیری 105
5-6- ارائه پیشنهادات برای تحقیقات آینده 106
منابع و مراجع 108
قیمت فایل فقط 9,000 تومان
دسته: علوم انسانی
پایان نامه بررسی رژیم حقوقی قراردادهای منعقده میان دولت و شرکتهای خارجی راجع به منابع طبیعی نفت در 145 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
قیمت فایل فقط 10,000 تومان
دسته: علوم انسانی
پایان نامه بررسی خاتمیت و محدودیتها در 225 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
پایان نامه بررسی خاتمیت و محدودیتها در 225 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
مفهوم خاتمیت....................................................................................................... 1
اساس خاتمیت....................................................................................................... 3
خاتمیت پیامبر اسلام.............................................................................................. 18
پاسخ به نظرات دکتر عبدالحسین سروش ............................................................ 36
تاملی بر مفهوم خاتمیت......................................................................................... 55
خاتمیت و ولایت..................................................................................................... 143
معنا و مبنای خاتمیت از منظر روشنفکران............................................................ 158
جمع خاتمیت با امامت و مهدویت.......................................................................... 189
مهدویت.................................................................................................................. 201
نقدی بر مهدویت.................................................................................................... 213
مفهوم خاتمیت :
یکی از القاب آن بزرگوار خاتم الانبیاء است. و خاتم به فتح تا یا به کسر تا، از نظر معنی تفاوتی ندارد و هر دو بمعنی تمامیّت و پایان هر چیزی است. از این نظر، عرب به انگشتر، خاتم به فتح تا می گوید چون انگشتر در آن زمان، مهر و به منزلة امضای افراد بوده است و چون نامه ای را می نوشتند آخر آن را مهر می کردند. جای مهر انگشتر، آخر نامه بود و نامه با آن ختم می شد. خاتمیت پیامبر گرامی در اسلام از ضروریات است و هر که مسلمان است، می داند که پیامبر گرامی خاتم انبیا است و بعد از او تا روز قیامت پیامبری نخواهد آمد.
سرّ خاتمیت را در دو چیز می توان یافت:
1- دین اسلام با فطرات انسانها کاملاً مطابق است.
2ـ دین اسلام جامع الاطراف است و می تواند در هر زمانی و در هر مکانی و د رهر حالی جوابگوی جامعة بشریّت باشد. اسلام مدّعی است که هر چه جامعة بشریت از نظر دین احتیاج داشته گفته است.
وقتی چنین باشد، آمدن دین دیگری پس از اسلام لغو و بیهوده است. به عبارت دیگر، آمدن دین پس از دین دیگری به واسطة چند چیز است :
1ـ اینکه آن دین نتواند جامعه را اداره کند و ویژة برخی از زمانها باشد، و این محدودیّت چنانچه گفته شد در اسلام نیست. دلیل واضح آن مرجعیّت در اسلام است. شما نمی توانید فقه جامع الشرایطی را پیدا کنید که مطلبی از دین از او سؤال کنید و او در جواب بماند.
2ـانحراف یا تحریفی در دین قبلی پیدا شود. چنانچه دین نصرانیت و یهودیّت به اقرار خود آنان چنین است. این نقیصه در اسلام نیست و پروردگار عالم متعهد است که اسلام از این گونه نقایص مصون بماند.
3ـ زمینه اقتضایی برای آن دین باقی نماند. مثلاً، اگر دینی به اقتضای زمان به معنویات زیاد اهمیّت داده باشد تا در آنان تعادل ایجاد شود، وقتی حال تعادل پدید آمد آن دین خود از میان رفتنی است. تصوّر این مطلب در اسلام غلط است زیرا چنانچه گفتیم اسلام دینی است که با فطرت انسان صد در صد مطابقت دارد و همان طور که به معنویات اهمیّت داده است به همان مقدار به مادیات نیز اهمیت داده است .
این خلاصه ای از بحث خاتمیت بود، و پوشیده نیست که بحث خاتمیت بحثی مفصل و علمی است که در فراخور این نوشته نیست. ما در اینجا به همین مقدار اکتفا می کنیم.
اساس خاتمیت :
اساسا مساله خاتمیتخود یک مسالهاىاست که با زمان ارتباط دارد. نسخ شدن یک شریعت و آمدن شریعتدیگر به جاى آن، فقط و فقط به زمان بستگى دارد و الا هیچ دلیل دیگرىندارد. همه علما این را قبول دارند که رمز اینکه یک شریعت تا یک موقعمعینى هست و بعد، از طرف خدا نسخ مىشود، تغییر پیدا کردن اوضاعزمان و به اصطلاح امروز مقتضیات زمان است. بعد این سؤال پیش مىآیدکه اگر اینطور باشد، پس باید همیشه با تغییر مقتضیات زمان شریعت موجودتغییر بکند، بنابر این هیچ شریعتى نباید شریعتختمیه باشد و نبوت نبایددر یک نقطه معین ختم بشود. جواب این سؤال را دیشب عرض کردیم که کسانى کهاین سؤال را مىکنند در واقع دو چیز را با یکدیگر مخلوط مىکنند. خیالمىکنند معناى اینکه مقتضیات زمان تغییر مىکند فقط و فقط اینست که درجهتمدن بشر عوض مىشود و لذا باید پیغمبرى مبعوث بشود متناسب با آندرجه از تمدن یعنى پیشرفت علم و فرهنگ بشر. در صورتى که اینطورنیست. مقتضیات زمان به صرف اینکه درجه تمدن تغییر مىکند سببنمىشود که قانون حتما تغییر بکند. علت عمده اینکه شریعتى مىآیدشریعت قبل را نسخ مىکند، اینست که در زمان شریعت پیش مردم استعدادفرا گرفتن همه حقایقى را که از راه فهم باید به بشر ابلاغ بشود ندارند. تدریجاکه در مردم رشدى پیدا مىشود، شریعت بعدى در صورت کاملترى ظاهرمىشود و هر شریعتى از شریعت قبلى کاملتر است تا بالاخره به حدىمىرسد که بشر از وحى بىنیاز مىشود، دیگر چیزى باقى نمىماند که بشربه وحى احتیاج داشته باشد یعنى احتیاج بشر به وحى نامحدود نیست،محدود است، به این معنى که چه از لحاظ معارف الهى و چه از لحاظدستورهاى اخلاقى و اجتماعى یک سلسله معارف، مطالب و مسائل هستکه از حدود عقل و تجربه و علم بشر خارج استیعنى بشر با نیروى علمنمىتواند آنها را دریابد. چون علم و عقل قاصر است وحى به کمک مىآید.دیگر لازم نیست که بینهایت مسائل از طریق وحى به بشر القا بشود. حداکثرآن مقدارى که بشر به وحى احتیاج دارد، زمانى به او القا مىشود که اولاقدرت و توانائى دریافت آن را داشته باشد و ثانیا بتواند آن را حفظ ونگهدارى کند. اینجا مسالهاى هست که باید آن را در دنبال این مطلبعرض بکنم و آن اینست که یکى از جهات احتیاج به شریعت جدید اینستکه مقدارى از حقایق شریعت قبلى در دست مردم تحریف شده و به شکلدیگرى درآمده است. در حقیقتیکى از کارهاى هر پیغمبرى احیا و زندهکردن تعلیمات پیغمبر گذشته استیعنى قسمتى از تعلیمات هر پیغمبرىهمان تعلیمات پیغمبر پیشین است که در طول تاریخ در دست مردم مسخشده است، و این، تقریبا مىشود گفت که لازمه طبیعت بشر است که در هرتعلیمى که از هر معلمى مىگیرد، کم و زیاد کند، نقص و اضافه ایجاد مىکندو به عبارت دیگر آن را تحریف مىکند. این مساله را قرآن کریم قبول دارد،تجارب بشر هم به درستى آن شهادت مىدهد. مثلا خود قرآن کریم که آمدتورات و انجیل را نسخ کرد ولى قسمتى از تعلیمات آنها را احیا و زنده نمود، یعنى بعد از آنکه به دست مردم مسخ شده بود قرآن گفت نه، آنکه تورات یاانجیل واقعى گفته است این نیست که در دست این مردم است، این است کهمن مىگویم، این مردم در آن دست بردهاند. مثلا همین موضوع ملتابراهیم، طریقه ابراهیم که در قرآن آمده است. قریش خودشان را تابعابراهیم حساب مىکردند ولى چیزى که تقریبا باقى نمانده بود، تعلیماتاصلى ابراهیم بود. عوض کرده بودند، دست برده بودند، یک چیز من درآوردى شده بود قرآن اینطور بیان مىکند:«ما کان صلوتهم عند البیت الا مکاء و تصدیة» (2) ابراهیم نماز را واجب کرده بود. نماز او واقعا عبادت بودهاست. عبادت یعنى خضوع در نزد پروردگار، تسبیح و تنزیه و تحمیدپروردگار. حالا اگر نماز ابراهیم از لحاظ شکل ظاهر فرقى داشته باشد با نمازما، مهم نیست ولى مسلم نماز ابراهیم نماز بوده استیعنى آنچه که در نمازهست، نوع اذکار، نوع حمدها، نوع ثناها، ستایشها، خضوعها اظهار ذلتها،تسبیحها و تقدیسها در آن بوده است. اینقدر در این عبادت دخل و تصرفکرده بودند که در زمان نزول قرآن نماز را به شکل سوتکشیدن یا کفزدندرآورده بودند. پس یکى از کارهائى که هر پیغمبرى مىکند احیاء تعلیماتپیغمبران پیشین است. لهذا قرآن راجع به ابراهیم (ع) مىگوید:«ما کان ابراهیم یهودیا و لا نصرانیا و لکن کان حنیفا مسلما» (3) یهودیها مىگفتند همین طریقهاى را که ما داریم و اسمش یهودىگرى است، ابراهیم داشت. نصرانیها مىگفتند طریقه ابراهیم همین است که ما الآنداریم. یعنى اینکه ما داریم، همان است منتها کامل شده است و نسخکنندهطریقه ابراهیم است. در آیه دیگر مىگوید:«شرع لکم من الدین ما وصى به نوحا»تشریع کرد براى شما دینى را که در زمان نوح به آن توصیه شده بود«و الذى اوحینا الیک و ما وصینا به ابراهیم و موسى و عیسى»این دینى که براى شما توصیه شده است، همانست که به نوح توصیه شده وهمانست که به تو وحى شده و همانست که به ابراهیم و موسى و عیسىتوصیه شده است«ان اقیموا الدین و لا تتفرقوا فیه کبر على المشرکین ما تدعوهم الیه» (4) توصیه شد که همین دین را اقامهبکنید. (یعنى دین همان دین است، یک راه است)تشتت پیدا نکردند مگربعد از آنکه مىدانستند ولى روى هواپرستى این تفرقهها را ایجاد کردند.یعنى این رشتههاى مختلف را دست مردم ایجاد کرده است، اگر ساختههاىمردم را حذف بکنید. مىبینید تمام اینها یک دین است، یک ماهیتاست، یک طریقت است. غرض این جهت است که یکى از کارهاى انبیاءاحیاء اصل دین است که اصل دین از آدم تا خاتم یکى است. البته فروعمختلف است. هر پیغمبرى که مىآید یکى از کارهایش پیرایش استیعنىاضافات و تحریفات بشر را مشخص مىکند حالا اینجا یک سؤال پیشمىآید: آیا این خاصیت (تحریف دین) از مختصات بشرهاى قبل از خاتمانبیاء استیا بشرهاى دورههاى بعد هم این طبیعت را دارند یعنى در دینخودشان دخل و تصرف مىکنند خرافات اضافه مىکنند؟ مسلم طبیعتبشر که عوض نشده است. بعد از پیغمبر خاتم هم همین طور است.
یکى از پرسش هایى که همیشه در پیش روى متفکران است این است که آیا درزمان ظهور حضرت احکام و قوانین جدیدى از سوى آن وجود شریف بیان خواهد شد؟ آیا در حکومت جهانى حضرت، دین با ساز وبرگى جدید و اصولى متناسب با آن زمان و قوانینى جدید جلوه مى کند، آیا مى توان گفت اکنون احکامى به حسب واقع وجود دارد که مورد نظر خداوند تبارک و تعالى است و براى رشد و سعادت فرد و جامعه به آن ها نیاز است و لکن تا زمان ظهور به جهت وجود موانعى به مرحله فعلیت نرسیده است، اما با ظهور آن حضرت چنین احکامى از مرحله انشاء خارج شده و لباس فعلیت مى پوشد یا این که چنین چیزى مطرح نیست بلکه آن چه که در زمان ظهور واقع مى شود تنها تحولى عظیم در مرحله اجراى احکام مقدس اسلام و احیانا توسعه اى در برخى از احکام محدود است؟
پاسخ به این پرسش مهم نه تنها آگاهى انسان را نسبت به حقیقت دین در زمان ظهور روشن مى سازد بلکه نتایج مهم و چشم گیرى نسبت به برخورد عالمان و متفکران با دین در زمان قبل از ظهور دارد. در اینجا به برخى از آن ها اشاره مى شود.
الف: از مجموع مطالبى که دراین بحث به میان خواهد آمد روشن مى شود که در زمان ظهور حضرت حجت عجل الله فرجه الشریف آن چه محور حکومت آن حضرت است دین است این مطلب ما را به این نتیجه روشن رهنمون مى سازد که دین نه تنها لاحیت براى حکومت دارد بلکه تنها حکومتى که مى تواند جامعه بشرى را از هر گونه ظلم و بى عدالتى و فساد و تباهى و یاس و ناامیدى نجات دهد حکومت دینى است.
هرگز نباید تصور کرد که در زمان ظهور حکومت به دست یک نیروى خارج از دین اجرا خواهد شد بلکه دین با همه احکام و قوانین تضمین کننده سعادت بشریت در ختم عالم خواهد بود.
البته نمى توان منکر این مطلب گردید که با حضور مستقیم معصوم علیه السلام ضمانت اجرایى دین افزایش خواهد یافت و چه بسا تفاوت بسیارى با غیر آن دارد. اما این بدان معنا نیست که معصوم علیه السلام به دین و قوانین آن قابلیت اجرا را اعطا مى کند.
نتیجه واضح و روشن این مطلب آن است که کسانى که در عصر حاضر منکر عنصرى به نام حکومت براى دین هستند و دین را محدود به امور شخصى و فردى مى دانند یا باید حکومت جهانى حضرت ولى عصر عجل الله تعالى فرجه الشریف را منکر شوند و یا اینکه معتقد شوند که در آن زمان غیر از دین امر دیگرى در حکومت دخالت خواهد داشت.
طبیعى است که روشنفکر متدین به هیچ کدام یک از این ها نمى تواند ملتزم شود به عبارت دیگر اگر دین صلاحیت براى حکومت نداشته باشد در هیچ زمانى حتى در زمان ظهور نیز صلاحیت حکومت ندارد و اگر دین با قابلیت ذاتى خود و ویژگى هاى خاص خود بتواند حکومت کند در هر زمانى حتى در غیر عصر ظهور نیز -هر چند به صورت محدود- مى تواند حکومت کند.
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: عمران
پایان نامه بررسی تأثیر تیپ بندی المانهای سازه ای در رفتار لرز ه ای ساز ه های بتن آرمه
قیمت فایل فقط 9,000 تومان
پایان نامه بررسی تأثیر تیپ بندی المانهای سازه ای در رفتار لرز ه ای ساز ه های بتن آرمه
چکیده
یکی از مسائلی که رفتار لرزه ای سازه ها را تحت تأثیر قرار داده و طراحی را بدان وابسته می سازد تیپ بندی المان های سازه ای به هنگام آنالیز و طراحی سازه می باشد. این نوع تیپ بندی بیشتر به خاطر سهولت اجرا و سادگی کار صورت می گیرد. در این پایان نامه به بررسی تاثیر این تیپ بندی در سازه های قاب خمشی بتن آرمه پرداخته شده است . در این تحقیق به بررسی تاثیر تیپ بندی اعضاء بتنی شامل ستونها بر روی رفتار غیر خطی سازه های 4، 8 و 12 طبقه بتن آرمه و پاسخ های سازه نظیر حد اکثر تغییر مکان ، شاخص های خسارت و ... (با تیپ بندی و بدون تیپ بندی ) پرداخته شده است تا نتایج مثبت و منفی این تیپ بندی ها که هم اکنون در طراحی و اجرای سازه کاملاً مرسوم می باشد روشن گردد. سازه های مورد نظر تحت رکورد زلزله طبس با شتاب های حداکثر (PGA) متفاوت مورد تحلیل دینامیکی غیرخطی قرار گرفته و شاخص های خسارت به تفکیک طبقات و شاخص های کلی خسارت بر مبنای شاخص خسارت Park-Ang-Wen محاسبه و ارائه شده است .
کلیات
تیپ بندی و یکسان سازی المان های سازه ای از مواردی است که به هنگام اجرای سازه موجب سهولت و سرعت اجرا شده و باعث افزایش کیفیت ساخت می گردد. این نوع تیپ بندی هم اکنون در طراحی و اجرای سازه ها کاملاً مرسوم می باشد. تیپ بندی المان های سازه ای ، گرچه باعث سهولت اجرا شده ، خطای حین ساخت را کاهش داده و مزایای دیگری را نیز دارد اما از سویی دیگر رفتار سازه را به هنگام زلزله تحت تأثیر قرار داده و تیپ بندی نامناسب المان ها ممکن است هدف اصلی طرح ، یعنی ایمنی سازه را تحت الشعاع قرار دهد.
سیستم باربر جانبی
سیستم باربر جانبی (سیستم لرزه بر) کلیه سازه ها بر طبق آئین نامه 2800 (ویرایش دوم ) از لحاظ شکل پذیری از نوع قاب خمشی بتنی متوسط (ضریب رفتار برابر 8) انتخاب شده است .
بارگذاری به کار رفته در تحلیل خطی و طراحی سازه ها
کلیه بارهای وارد بر سازه بر اساس آئین نامه 519 ایران [13] و بارگذاری لرزه ای سازه نیز بر طبق آئین نامه استاندارد 2800 [14] انجام شده است .
محل احداث ساختمان ها در شهر تهران و کاربری آنها مسکونی فرض گردیده است .
بارگذاری لرزه ای
ساختمان در پلان و ارتفاع منظم محسوب گردیده و بارگذاری لرزه ای از روش استاتیکی معادل انجام شده است .
محل احداث ساختمان ها در تهران (خطر نسبی خیلی زیاد؛ 0.35=A) و سیستم باربر جانبی نیز در هر دو جهت قاب خمشی متوسط (8=Rx=Ry) در نظر گرفته شده است . همچنین گروه بندی ساختمان ها از نظر اهمیت ، مسکونی (1=I) و نوع زمین بر مبنای آئین نامه 2800 تیپ II فرض شده است .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده ..........................................................................................................................................1
فصل اول : مقدمه
1-1- کلیات ..........................................................................................................................3
1-2- هدف کلی پایان نامه .....................................................................................................4
1-3- ساختار پایان نامه .........................................................................................................4
فصل دوم : تعریف مسئله و روش تحقیق
2-1- مقدمه ..........................................................................................................................8
2-2- معرفی و بررسی ساختمان های انتخاب شده برای مطالعه ............................................8
2-2-1- سیستم باربر جانبی .................................................................................................9
2-2-2- بارگذاری به کار رفته در تحلیل خطی و طراحی سازه ها........................................9
2-3- نحوه تیپ بندی و تعریف مسئله ................................................................................12
2-4- فرضیات تحلیل و طراحی سازه ها.............................................................................15
2-4-1- تحلیل خطی و طراحی سازه ها.............................................................................15
2-4-2- تحلیل غیر خطی (استاتیکی و دینامیکی )..............................................................15
2-5- حجم تحلیل های غیرخطی انجام شده .......................................................................16
2-6- راستای انتخابی برای تحلیل غیرخطی سازه ها...........................................................17
2-7- مطالعات ویژه بر روی سازه های 8 طبقه ....................................................................18
فصل سوم : معرفی و مروری بر ویژگی های برنامه IDARC در تحلیل غیرخطی سازه های بتن مسلح
3-1- مقدمه ........................................................................................................................20
3-2- خصوصیات و ویژگی های کلی برنامه .......................................................................22
3-3- روند تحلیل و خروجی های به دست آمده از آنالیز...................................................23
3-4- مدل های المان های سازه ای موجود در برنامه ............................................................24
3-5- مدل های هیسترتیک غیرخطی در برنامه IDARC......................................................31
3-5-1- خصوصیات غیرخطی بتن و فولاد........................................................................31
3-5-2- مدل های هیسترتیک موجود در برنامه IDARC...................................................38
3-6- گزینه های موجود در برنامه برای انواع تحلیل های استاتیکی و دینامیکی ..................43
3-7- محاسبات شاخص خسارت ......................................................................................52
فصل چهارم : مروری بر شاخص های خسارت در ارزیابی آسیب پذیری سازه ها
4-1- مقدمه ........................................................................................................................54
4-2- تابع خسارت بر مبنای برش پایه ...............................................................................56
4-3- شاخص خسارت دوگانه (Dual-Phase) برای بتن و فولاد.......................................57
4-4- شاخص خسارت بر مبنای تغییرشکل و شکل پذیری ................................................58
4-5- مدل خسارت Chung و همکاران بر مبنای خستگی کم سیکل ..................................59
4-6- تابع خسارت Valles &Reinhorn بر مبنای خستگی کم سیکل ...............................63
4-7- یک مدل خسارت سراسری بر مبنای پارامترهای ارتعاشی سازه ...............................64
4-8- شاخص خسارت ترکیبی ارائه شده توسط Bracci و همکاران .................................65
4-9- شاخص خسارت اصلاح شده Park-Ang.................................................................68
4-9-1- محاسبه δu و δy...................................................................................................72
4-9-2- محاسبه β.............................................................................................................74
فصل پنجم : نتایج به دست آمده از آنالیزها و تحلیل های انجام شده
5-1- مقدمه ........................................................................................................................78
5-2- تحلیل دینامیکی غیرخطی (تاریخچه زمانی غیرخطی )..............................................79
5-2-1- بررسی تغییرمکان های نسبی طبقات .....................................................................81
5-2-2- پاسخ حداکثر تغییرمکان بام در سازه های تیپ بندی شده و تیپ بندی نشده .........87
5-2-3- مطالعه و مقایسه شاخص های خسارت ................................................................90
5-2-4- مطالعه تاریخچه شاخص های کلی خسارت .........................................................93
5-2-5- مقایسه تاریخچه زمان تناوب اصلی سازه ها.......................................................101
5-3- تحلیل استاتیکی غیرخطی (تحلیل بار افزون ).........................................................107
5-3-1- روش کنترل نیرو................................................................................................108
5-3-2- روش کنترل تغییرمکان .......................................................................................110
5-4- تحلیل نتایج حاصل از نمودارها..............................................................................113
فصل ششم : تشکیل طبقات نرم در سازه های تیپ بندی شده
6-1- مقدمه ......................................................................................................................118
6-2- تشکیل طبقات نرم ..................................................................................................118
فصل هفتم : نتیجه گیری
نتایج تحقیق .......................................................................................................................127
توصیه و پیشنهادات ...........................................................................................................128
منابع و مآخذ
منابع لاتین .........................................................................................................................130
منابع فارسی ......................................................................................................................131
قیمت فایل فقط 9,000 تومان
دسته: علوم پزشکی
پایان نامه بررسی دستگاه گوارش، تنفس، خون و مایعات بدن، دفع ادرار در 70 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 7,000 تومان
پایان نامه بررسی دستگاه گوارش، تنفس، خون و مایعات بدن، دفع ادرار در 70 صفحه ورد قابل ویرایش
دستگاه گوارش
عمل گوارش: گوارش عملی است که مواد غذایی را طوری تغییر می دهد که برای سلول های بدن قابل استفاده باشد.
لوله گوارش: لوله ای است طویل که از دهان شروع شده و به مخرج ختم می شود.
ساختمان لوله گوارش (از داخل به خارج) 3 لایه دارد.
1- لایه مخاطی
2- لایه عضلانی
شامل عضلات حلقوی صاف در داخل و طولی صاف در خارج است وظیفه آنها ایجاد حرکات درلوله گوارشی و محفوظ کردن محتویات آن می باشد.
3- لایه پیوندی خارجی:
که از بافت پیوندی است و لوله گوارش را به قسمتهای دیگر متصل می کند و روده بند (مزانتر) نام دارد.
مکانیکی
اعمال عمومی دستگاه گوارش گوارش
شیمیایی
جذب: روده باریک
نقش دهان در دستگاه گوارش:
1- تشخیص مزه و کیفیت غذا: به کمک پرزهای چشایی- زبان (بمقدار زیاد)- حلق- دهان
2- گوارش غذا: که عمدتا مکانیکی و توسط دندانها صورت می گیرد.
دندان ها در هر آرواره
1- پیش : 4 عدد با تاج قطع کننده و یک ریشه مخروطی برای بریدن و پاره کردن
2- نیش: 2 عدد با تاج مخروطی نوک تیز و یک ریشه مخروطی برای بریدن و پاره کردن
3- آسیاهای کوچک: 4 عدد با 1 یا 2 ریشه و تاج پهن با 2 برجستگی برای خرد و له کردن غذا
4- آسیاهای بزرگ: 6 عدد با ریشه 3 شاخه تاج پهن با 4 برجستگی مناسب برای ساییدن غذا
تاج: بیرون از لثه
ساختمان دندانها
ریشه: درون لثه
خارجی ترین لایه دندان را مینا که سخت ترین ماده بدن می باشد پوشانده است[ %96 آهک، 4% پروتئین (اوسئین)]. زیر مینا عاج قرار دارد با سختی کم (72% آهک و 28% پروتئین) و در حفره وسط آن مغز شامل بافتهای زنده پیوندی، عصب و رگهای خونی راپر می کند و روکش ریشه دندان ساروج است.
نکته: دندانهای انسان مخلوطی از رژیم گوشتخواری و گیاهخواری است.
بزاق
بزاق دهان چسبنده و لزج است.
3 جفت غده بزاقی شامل:
1جفت زیر زبانی و 1 جفت تحت فکی و 1 جفت بناگوشی می باشد.
آب
لیزوزیم
پتیالین
موسین
ترکیبات بزاق:
1- آب 99%
2- لیزوزیم
در گوارش نقش دارد و با تخریب دیواره سلولی میکروبها را می کشد.
3- پتیالین
نوعی آمیلاز است که نشاسته را به قندهای ساده تر تبدیل می کند.
4- موسین
نوعی پروتئین که در آب به ماده لزج و لغزنده موکوس تبدیل می شود و حرکت غذا را در دهان حلق و مری تسهیل می کند.
حلق
حلق چهار راهی که از جلو به دهان و و از بالا به بینی و از پایین به مری و نای راه دارد و لقمه غذا باید وارد یکی از آنها شود.
بلع
مرکز آن در بصل النخاع می باشد و به کمک عصب واگ (پنوموگاستریک) و همکاری ماهیچه های زبان که راه دهان را می بندد و اپی گلوت که نای را می بندد و زبان کوچک که بینی را می بندد صورت می گیرد تا غذا وارد مری شود.
نکته: در مری گوارش صورت نمی گیرد و حرکات کرمی شکل غذا را به سمت معده حرکت می دهند.
نکته: انقباضات منظم و پشت سر هم عضلات حلقوی و طولی جدار مری به صورت موجی از حلق به طرف معده پیش می رود و این حرکات را واکنش های خودکار عصبی تنظیم می کند.
معده
مکانیکی: توسط حرکات معده
شیمیایی: توسط شیر معده
تذکر: در محل اتصال معده به روده کوچک دریچه وجود دارد و غذا را کم کم به روده وارد می کند.
حرکات معده
1- حرکات نوع اول که بلافاصله بعد از خوردن غذا شروع شده و غذا را به شیره معده مخلوط می کند.
2- حرکات نوع دوم نیم ساعت بعد از خوردن غذا شروع می شود و باعث تحویل غذا به معده می شود.
غدد معده
در دیواره معده غده های ترشحی زیادی وجود دارند که اسید، آنزیم و موسین ترشح می کنند.
و این غده ها از انواع لوله های ساده یا منشعب می باشند و سه نوع سلول دارد.
سلولهای غدد معدی
1- سلول های اصلی گردن: ماده مخاطی موسین دار غلیظ برای حفاظت معده ترشح می کند.
2- سلول های اصلی تنه: آنزیم ها را ترشح می کند.
3- سلول های کناری: اسید کلریدریک ترشح می کند.
اسید کلریدریک
آنزیم پپسین
شیره معده آنزیم لیپاز
آنزیم رنین
ترشحات مخاطی
1- ضد عفونی کردن معده
1- اسید کلریدریک 2- فعال کردن پپسین
3-کمک به هضم مواد غذایی
2- آنزیم پپسین
پروتئین ها را به اجزای ساده تر تبدیل می کند. و مهمترین آنزیم معده است.
3- آنزیم لیپاز
مقدارش کم است و چربی های شیر را به اسید چرب و گلیسرول تبدیل می کند.
4- آنزیم رنین (مایه پنیر)
کازئین شیر را به حالت جامد در می آورد تا پپسین آنرا گوارش دهد.
نکته: رنین در پنیر سازی مصرف می شود.
نکته: PH اسید معده بزرگسالان برای عمل رنین مناسب نیست.
5- ترشحات مخاطی
ترشحات مخاطی نقش حفاظتی دارند و جدار معده را از اثر آنزیم و پپسین و اسیدکلریدریک حفاظت می کند.
کیموس معده
سوپ مخصوصی است که پس از گوارش معدی بوجود می آید و به طور متناسب از دریچه پیلور تحویل روده می شود.
ترتیب خروج مواد از معده:
1-قند ها 2- پروتئین ها 3- چربی ها
روده باریک
عمل گوارش در لوله باریک اتمام می پذیرد طول آن 6 متر و قطر آن 5/2 سانتی متر و 25 سانتی متر اول آن دوازده نام دارد. کبد و لوزالمعده با آن ارتباط دارند که مهمترین محل گوارش می باشد جدار روده چین خوردگی ها و برجستگی هایی دارد که پرز نام دارد و دیواره سلولهای لایه پوششی پرز در طرف روده چین خوردگیهای زیادی دارند که میکروپرز نام دارد و سطح جذب را 600 برابر افزایش داده و به 200 متر مربع می رساند.
1- گوارش غذا کامل می شود.
2- مواد غذایی برای روده به خون و لنف جذب می شود.
3- مقدار الکترولیت ها و املاحی که دفع می شوند را کنترل می کند.
4- هورمون هایی برای تنظیم ترشحات لوزالمعده و صفرا و معده ترشح می کند.
علل گوارش زیاد مواد در روده باریک:
تراوش یا تصفیه
در این عمل خون موجود در گلومرول تحت تأثیرفشار خون از منافذ بسیار ریز موجود در کپسول بومن عبورکرده، وارد نفرون می شود. جدار مویرگها در تماس مستقیم با جدار سلولهای کپسول بومن هستند در این دو جدار منافذی وجود دارد که آب و املاح و کلیه مواد محلول درپلاسما به استثنای مولکولهای درشت پروتئین و جربی از آنها عبور می کنند. در این عمل هیچ گونه انتخابی صورت نگرفته و تراوش بر مبنای درشتی و ریزی مولکولها و تحت تاثیر فشار خون صورت می گیرد. این عمل نفرون تراوش یا تصفیه گفته می شود. مایع راه یافته به کپسول بومن را مایع صاف شده می نامند.
باز جذب
در مرحله تراوش موادی مانند آب، گلوکز، اسیدهای آمینه و بعضی یونها که وجود آنها برای بدن لازم است از جریان خون خارج شده وارد مجاری نفرون ها می شوند. سلولهای جدار نفرونها این مواد را مجدداً به خون برگشت می دهند به این عمل باز جذب می گویند.
نکته مهم: در دیابت میزان قند خون به 2 تا 3 برابر حد معمول که یک گرم در لیتر می باشد افزایش می یابد و حدانتقال فعال در سلولهای نفرون تغییر نمی کند.
غلظت اوره در مایع تراوش یافته کپسول بومن دارای غلظتی برابر با غلظت اوره در پلاسما است. نفوذپذیری سلولهای جدار لوله نفرون نسبت به اوره بسیار کم بوده ولی در اثر باز جذب آن درصد اوره افزایش پیدا می کند، به طوری که غلظت اوره در ادرار صد برابر غلظت این ماده در پلاسما است.
قیمت فایل فقط 7,000 تومان
دسته: مدیریت
مقاله مکتب فرایند مدیریت (لاتین)
قیمت فایل فقط 2,200 تومان
مقاله مکتب فرایند مدیریت
Whether under the banner of community participation, decentralization or teacher empowerment, school-based management has been on the educational reform agenda for decades. Now it is gaining support as a means to improve school performance. But the specific process by which SBM is supposed to lead to performance improvement has received little attention and efforts to achieve that goal have been hit-and-miss.
So far, there is scant evidence that schools get better just because decisions are made by those closer to the classroom. That deceptively simple change in how schools are managed and governed, as attractive as it is to many teachers, principals and parents, turns out to be rather meaningless unless it is part of a focused, even passionate, quest for improvement. School-based decision-making is one aspect of systemic school reform--an approach to improving schools that also includes changing instruction, curriculum, the institutional web that surrounds schools to achieve an integrated focus on the outcomes of education.
In fact, the absence of a clearly defined set of instructional goals tends to slow the progress of even the governance changes SBM is supposed to deliver. The changes tend to occur on paper only, without engaging the support or enthusiasm of those who must carry them out. This also has been seen in the private sector, which has increasingly adopted the tenets of decentralized decision-making to invigorate production or improve service delivery. When decentralized management was thought of solely as a way to help employees feel better about their jobs, it gained little support from managers or workers. But when employees and managers were asked to rethink their relationships and their involvement to achieve certain business-related goals, such as improving quality or raising productivity, organizational change was far more likely.
قیمت فایل فقط 2,200 تومان