دسته: آمار
بررسی آماری درخواست جستجوی اطلاعات از بانکهای خارجی موجود در مرکز اطلاعات ایران (جدول)
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
بررسی آماری درخواست جستجوی اطلاعات از بانکهای خارجی موجود در مرکز اطلاعات ایران (جدول)
چکیده
در این مقاله فرمهای جستجوی اطلاعات از بانکهای خارجی در سال 1374 تجزیه و تحلیل شده و از نظر وضعیت تحصیلی, مقطع و گروه تحصیلی, نوع دانشگاه, موضوعات درخواستی, میزان درآمد حاصله و تراکم مراجعین در ماههای مختلف سال مورد بررسی قرار گرفته است.
بانکهای اطلاعاتی به منظور سازمان دادن به اطلاعات پراکندهای ایجاد میشوند که در حالت پراکندگی ماده خامی بیش نیستند و با پردازش آنها میتوان بر اساس نیازها و مراجعات مختلف, مجراهای مناسب بازیابی اطلاعات را برای استفادهکنندگان فراهم کرد.
مرکز اطلاعات و مدارک علمی نیز به منظور پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی مراکز و مؤسسات پژوهشی, محققان, استادان, دانشجویان و... در چارچوب اهداف و وظایف محوله اقدام به تهیه و راهاندازی بانکهای اطلاعاتی (فهرست ضمیمه) نموده است و تلاش دارد که بر وسعت این امکانات بیفزاید. این گسترش بدون وجود اطلاعات از وضعیت موجود بانکها و مراجعین آنها امکانپذیر نخواهد بود.
- دانشجویان به دلیل انجام تکالیف درسی و پایان نامه، نیاز بیش تری به اطلاعات و منابع دارند.
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
دسته: آمار
بررسی استفاده کنندگان نهایی از پایگاه اطلاعاتی مدلاین (جدول )
قیمت فایل فقط 1,800 تومان
بررسی استفاده کنندگان نهایی از پایگاه اطلاعاتی مدلاین (جدول )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی نقش متغیرهایی مانند رشته و مقطع تحصیلی در نتایج کاوش استفادهکنندگان نهایی از پایگاه اطلاعاتی مدلاین است. روش پژوهش نیمه تجربی است و جامعة پژوهش, دانشجویان رشتههای علوم پزشکی هستند که به عنوان استفادهکنندگان نهایی از پایگاه اطلاعاتی مدلاین, موجود در کتابخانة مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران کاوش میکنند. نتایج پژوهش نشان میدهد که میانگین ضریب دقت و بازیافت استفادهکنندگان نهایی بر حسب رشته تحصیلی تفاوت معنیداری ندارد؛ در حالی که از نظر مقطع تحصیلی، دانشجویان کارشناسی ارشد ضریب دقت پایینتری نسبت به دانشجویان دکترای حرفهای و phd دارند. مقایسه میانگین ضریب دقت و بازیافت بر حسب تجربه کاوش نیز نشاندهنده تفاوت معنیداری نیست.
روش این پژوهش, نیمه تجربی است و جامعة پژوهش را دانشجویان رشتههای علوم پزشکی تشکیل میدهند که به کاوش در پایگاه اطلاعاتی مدلاین, موجود در کتابخانة مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران میپردازند. تعداد 32 نفر این دانشجویان از طریق مصاحبه انتخاب شدند. کلیه دانشجویان شرکتکننده در پژوهش در کلاسهای آموزش استفاده از مدلاین که در همان کتابخانه برگزار میشود شرکت کرده بودند. روش گردآوری اطلاعات به این گونه بود که پس از کسب اطلاعات لازم از طریق مصاحبه, استفادهکنندگان نهایی به کاوش در پایگاه پرداختند و نتایج کاوش از نظر ارتباط عناوین بازیابی شده با موضوع مورد کاوش توسط خود استفادهکنندگان نهایی ارزیابی شد و ضریب دقت و بازیافت با استفاده از این ارزیابی محاسبه گردید. میانگین ضریب دقت و بازیافت بر حسب چهار متغیر, یعنی رشته تحصیلی, مقطع تحصیلی, زمان سپری شده از آموزش, و متوسط بسامد جستجو در ماه, محاسبه گردید و تجزیه و تحلیل آماری این میانگینها با استفاده از نرمافزار آماری MS TATC انجام شد. آزمونهای به کار رفته, آنالیز واریانس و آزمون t میباشند. لازم به توضیح است که در پارهای از موارد به دلیل ناهمگن بودن واریانسهای برخی گروهها, امکان انجام آنالیز واریانس به منظور اطلاع از معنیدار بودن یا نبودن تفاوتها وجود نداشت؛
قیمت فایل فقط 1,800 تومان
دسته: کتابخانه
ظهور حضرت مهدی (عج) و آثار ظهور آن حضرت
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
دسته: آمار
بررسی عملکرد طرح تعمیم خدمات کتابخانه ای (جدول و نمودار)
قیمت فایل فقط 1,600 تومان
بررسی عملکرد طرح تعمیم خدمات کتابخانه ای (جدول و نمودار)
چکیده
ایجاد امکان دسترسی مستقیم به خدمات کتابخانهها و بهرهمندی از خدمات آنها به عنوان روش پیشنهادی برای تکمیل روش «امانت بین کتابخانهها»، حدود پنج سال پیش از سوی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران پیشنهاد و در قالب «طرح تعمیم خدمات کتابخانههای تخصصی به افراد غیر عضو» طی سالهای77ـ1374 به صورت آزمایشی به مرحله اجرا درآمد.
بر اساس این طرح، افراد زیر پوشش میتوانستند با ارائه کارت عضویت در طرح، به کتابخانهها مراجعه و از کلیه خدمات آنها در محل استفاده کنند و در صورت نیاز با ارائه کارتی به نام کارت امانت، کتاب مورد نیاز خود را برای مدتی به امانت گیرند.
این طرح با زیر پوشش قرار دادن190 کتابخانه وابسته به 64 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی زیر پوشش وزارت فرهنگ و آموزش عالی، که در مجموع دارای212/391/5 جلد کتاب بودند، تمهیداتی را برای دسترسی مستقیم حدود 772/36 دانشجوی تحصیلات تکمیلی و 565/15 عضو هیئت علمی رسمی و رسمی آزمایشی زیر پوشش به این منابع را فراهم آورد که در مجموع، در طول اجرا ی آزمایشی، 020/19 جلد کتاب در سطح 148 کتابخانه، 54 دانشگاه و موسسه پژوهشی موجود در 31 شهر کشور توسط179/7 دانشجوی تحصیلات تکمیلی و 520 عضو هیئت علمی مورد استفاده قرار گرفتند.
«تعمیم خدمات مستقیم کتابخانه» راهکاری است که امکان دسترسی مستقیم و بدون واسطه به خدمات و مجموعههای کتابخانهها را بدون نیاز به عضویت درکتابخانهها فراهم میآورد. این روش که در کنار روش «امانت بین کتابخانهها»، استفاده همزمان از خدمات و مدارک علمی موجود در کتابخانههای مختلف را تسهیل و تضمین میکند، مستلزم طراحی سیستمی بود که تمهیدات لازم را برای بهرهمندی مستقیم از تمامی خدمات کتابخانهها، از طریق رویههایی هماهنگ و استاندارد، فراهم آورد. فراهم آوردن امکان دسترسی مستقیم میتوانست بهرهوری کتابخانهها را از جنبههای زیر افزایش میدهد (علیدوستی1375):
1) شعاع خدمات هر کتابخانه تا سطح کل کشور افزایش مییابد.
2) مدارک موجود در هر کتابخانه در سطح کشور قابلیت استفاده مییابند.
3) محدودیت خدمات کتابخانهها به اعضای خاص از بین میرود.
4) بدون صرف هزینه خرید مدارک، منابع کتابخانهها ــ با امکان استفاده همزمان از آنها ــ تقویت و شکاف بین وضعیت استاندارد و وضعیت موجود در کتابخانهها از طریق کاهش نیاز به مجموعههای پایه در آنها کم میشود.
5) وحدت رویه برای استفاده از خدمات مستقیم کتابخانهها ایجاد میشود و سردرگمی مراجعان در دنبال کردن رویههای مستقل هر کتابخانه به صورت جداگانه از بین میرود.
هدف و فایده این بررسی
هدف از بررسی عملکرد این طرح، تعیین چگونگی ارتباط دانشگاهها و موسسههای پژوهشی زیر پوشش آن از نظر تبادل کتاب با یکدیگر، با توجه به میزان پراکندگی آنها در سطح شهرها، گرایش موضوعی و زبان کتابهای مبادله شده، تراکم میزان مبادلات در ماهها، فصلها و سالهای مختلف اجرا، و میزان خسارتهای وارد شده در حین اجرای طرح است.
قیمت فایل فقط 1,600 تومان
دسته: آمار
بررسی تطبیقی ساختارهای انتشاراتی در بین کشورها(جدول و نمودار)
قیمت فایل فقط 1,600 تومان
بررسی تطبیقی ساختارهای انتشاراتی در بین کشورها(جدول و نمودار)
چکیده:
نقش غیر قابل انکار پایگاههای اطلاعاتی در اطلاع رسانی مو ضو عی نیست که بتوان ازآن چشم پوشی نمود0 بدین جهت با توجه به تدارک وسیعی که در زمینه ایجاد پایگاههی اطللاعاتی در حوزه اطلاع رسانی صورت گرفته و می گیرد، مطالعه در زمین ساختار، منابع اطلاعاتی، سازماندهی ،ذخیره و باز سازی اطلاعات در این پایگاهها از اهمیت خاصی بر خوردار است 0 این مقاله به مطالعه پیرامون ساختار،ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران پرداخته و همپوشانی بین آنها را بطور اجمال مورد بررسی قرار می دهد0
پایگاه اطلاعاتی چیست؟
پایگاه اطلاعاتی به سیستم نگهداری مجموعه ای از داده ها هم اطلاق می گردد که هدف آن حفظ اطلاعات و اشاعه آن در مواقع لزوم است 0 اطلاعات مورد اشاره، به آن چیزی گفته می شودکه فرد با سازمان برای گردش امور جاری خود به آن نیاز مند است. (1)
داده ها در سیستم پایگاه اطلاعات به گونه ای ذخیره شده اند که از برنامه هائی که آن را به کارمی گیرند، مستقل هستند و از رهیافتی مشترک و کنترل شده برای درج،حذف، تغییر و بازیابی آنها، استفاده شود(2)
یک پایگاه مرکب از عنا صری است که بدون وجود آنها،تحقق پایگاه اطلاعاتی ،مسیر نخواهد بود .
این عناصر عبارتند از:
1- نیروی انسانی: مجموعه افرادی که به تناسب نقش خود در ایجاد ،حفظ و پویایی پایگاه اطلاعاتی موثرند0 این افراد شامل سه دسته اند : نخست تحلیل گران سیستم و طراحان برنامه های کار بردی که امکان ورود اطلاعات جدید حذف ،ویرایش و بازیابی اطلاعات را فراهم می سازد0 دوم،کاربران نهایی که غایت هدف سیستم ، عرضه اطلاعات به آنها است 0 سوم، مدیریت پایگاه اطلاعاتی و امور سیاست گذاری،تصمیم گیری در مورد کیفیت داده هایی که می بایست ذخیره شود،امنیت اطلاعات و تفسیر نیازهای کار بران نهایی را به عهده دارند0(3)
2- تجهیزات: تکنو لژی اطلاعات تسهیلات اساسی در زمینه ذخیره، پردازش ،و انتقال اطلاعات ،برای پایگاه های اطلاعاتی مهیا نموده است 0 سرعت پردازش فزونی یافته،حافظه از مرز دو گیگابایت گذشته است و شبکه های محلی (4) و راه دور (5) و سایر تجهیزات جانبی ، به خدمت پایگاههای اطلاعاتی در امده اند 0 یکی از کارکرد های مهم تجهیزات مذکور ، ایجاد امکان گسترش حوزه اشاعه اطلاعات در سطح وسیع است .
3- نرم افزار : نرم افزار پل ارتباطی است بین داده های ذخیره شده و کار بران سیستم است 0 اعمال مدیریت بر روی داده ها و انتقال نیازهای کاربران به پایگاه اطلاعاتی ، از طریق نرم افزارهای اطلاعاتی که به سیستم مدیریت داده ها (6) DBMS معروف است ، میسر می گردد .
سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی، مهمترین بخش نرم افزاری در کل سیستم است و کاربران را از درگیر شدن در سطح سخت افزار ، باز می دارد 0بدین لحاظ ، حیات وپویائی پایگاه اطلاعاتی درگرو توانائی و قدرت نرم افزاری کاربردی است .
قیمت فایل فقط 1,600 تومان
دسته: کتابخانه
زندگینامه حضرت علی (ع)
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
زندگینامه حضرت علی (ع)
ولادت علی (ع)
بخشهای زندگانی علی (ع)
جریان غدیر خم
پیام غدیر :
اولین ملاقات و اطلاع علی از معراج
تعداد اسماء عالیه مولی الموحدین
علی و مسئله مرگ
قاسطین - جبهه صفین
علی و حقوق بشر
بر تارک تاریخ
رسول گرامی اسلام در سال عام الفیل در مکه معظمه دیده به جهان گشود, فاطمه دختر اسد در حالی که از ولادت پیغمبر خدا و از شنیدن آن همه معجزات و کرامات در هنگام تولدش به شدت خوشحال بود با سرعت تمام خود را به شوهرش حضرت ابوطالب (ع)رسانده و مولود جدید را به وی تبریک گفت. ابوطالب چون سخن همسرش را شنید ضمن خوشحالی و تشکر به او گفت: ((اصبری سبتاً اتشرک بمثله الا النبوه))
تتعجبین من هذا انک تحبلین و تلدین بوصیه و وزیره))
ترجمه :ای فاطمه!سی سال دیگر صبر کن , تو نیز نظیر او را به دنیا می آوری, ومن این وعده را به تو مژده می دهم.و در حدیث دیگر آمده: آیا تو از این واقعه بزرگ تعجب می کنی؟بدان که تونیز به وزیر و وصی و جانشین وی حامله می گردی (و فرزند عزیزم علی را به دنیا می آوری)
سی سال از این واقعه شگرف تاریخی گذشت,همان طور که حضرت ابوطالب خبر داده بود فرزند کعبه و وصی و وزیر مصطفی (ص)رحمت عالمیان پناه بی پناهان مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام در روز جمعه , سیزدهم رجب المرجب ,بیست و سه سال قبل از هجرت نبوی آن هم در شریف ترین مکان عالم هستی مکه در درون کعبه دیده به جهان گشود.
و گیتی را به نور ولایتش منور ساخت.
فاطمه بنت اسد چون از کعبه با فرزند عزیزش خارج گشت نخست پدرش حضرت ابوطالب از آنان استقبال نموده و میوه دلش را در آغوش گرفت, مولود کعبه در همان لحظات آغاز زندگی اش خطاب به پدر ارجمندش گفت : السلام علیک یا ابتاه و رحمه الله و برکاته و ابوطالب نیز جواب سلام علی را داده و او را مورد نوازش قرار داد و سپس پیامبر(ص)وارد خانه ابوطالب شد و علی را در آغوش کشید و چون چشمان علی به چهره مبارک رسول خدا افتاد به حرکت آمده و با تبسم و چهره ای خندان گفت:السلام علیک یا رسول الله و رحمه الله و برکاته و آنگاه به دستور رسول اکرم (ص)شروع به خواندن کتابهای آسمانی و از صحف آدم و نوح و ابراهیم آغاز نمود و آیاتی را از زبور و تورات و انجیل قرائت کرد و در پایان از اول سوره مومنون تا آیه دهم را با آهنگ زیبا تلاوت فرمود و بدین طریق عظمت خود را به جهان انسانیت نشان داد.
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
دسته: علوم پایه
مقاله بررسی میزان آدنوزین تری فسفات در اسپرم مولدین ماهی کفال در شرایط مختلف در 22 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
قیمت فایل فقط 6,400 تومان
دسته: علوم پایه
مقاله بررسی گیاهشناسی (Story chos huxvomica linn) در 19 صفحه ورد قابل
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
مقاله بررسی گیاهشناسی (Story chos huxvomica linn) در 19 صفحه ورد قابل
(kuchala)
نام گیاه شناختی: Strychnos huxvomica linn
خانواده: Strychraceae
گونه: Strychnos colubrinal., Strychnes Potatoum
نام بومی: انگلیسی: Nuxvomica، سانسکریت kuchala هنر: kuchalag
این درخت برگریزه بوده و رشد خوبی در سراسر هنداستوایی دارد. یک پوست باریک خاکستری و برگهای بیضی شکل درخشان دارد. گلها به شکل سایمهای ترمینالی مرتب شدهاند و سفید و سبز هستند. میوهها هسته قرمز تلخ دارند - دانهها از کشورهای جنوبی خصوصاً آندراپراوش، تامیل نادو و کرالا جمعآوری شدهاند.
کاربردها: پوست درخت، دانهها، هستهها ارزش دارویی دارد – دانهها منبع داروی nuxvonica هستند که به عنوان داروی تقویتی، محرک و در درمان فلج و اختلالات عصبی استفاده میشود – حالت بالقوه سمی درخت Strchnes توسط تمام فرهنگهای قدیمی جهان شناخته و بهرهبرداری شدهاست – متخصصان و پزشکان Ayurwedic از خصوصیات پزشکی این گیاه با فرآوری محصولات آن از طریق Shuddni استفاده کردند، یک روش سمزدایی- بنابراین بنابراین ترکیب به عنوان درمان اسهال و اختلالات عصبی استفاده میشود – دانهها به آبجو اضافه میشوند تا آن را سمزدایی کند – چوب نرم بوده و برای کاربردهای کشاورزی، کابینتسازی و پانلهای تزئینی استفاده میشود.
آلکالوئیدها از تمام بخشهای درخت گرفته میشوند – Sttychnine بیشترین مطالعه را به خود اختصاص داده است – پوست و برگها سم، بروسین، مصنوعی را در بردارند – و نیز سم مصنوعی و بتا کلبرین را شامل میشوند – ریشهها 99% آلکالوئید دادند و مقدار سم 0.7% است و بروسین –276% روشهای گوناگون عصارهگیری برای افزایش اندش تجاری آلکالوئیدها مورد تحقیق قرار گرفتهاند – آب پوست تازه برای درمان و با و اسهالخونی استفاده میشود. پوست خشک شده به عنوان یک جوشانده یا چسب استفاده میشود. – یک ضماد ساخته شده از برگها برای زخمهای مزمن استفاده میشود. – دانهها در شیر جوشانده شده و به شکل چسب در میکنید و برای افراد معتاد در مواد مخدر استفاده میشود و به نظر میرسد که در درمان اعتیاد هم سودمند باشد -
تمرینات زراعت
تکثیر – رشد آن توسط دانهها است – دانهها در آب به مدت 2 ساعت قبل از قراردادن آنها در کیسههای چندتایی، فرو میروند – این فرآیند باعث پاک شدن راحت و آسان دانهها میشود – قلمستان باید در سایه پراکنده شدهباشد و آبرسانی باید توسط روش چشم انجام شود – دانهها باید در ماه اکتبر کاشته شوند – وجین کردن باید به طور منظم انجام شود، گیاهان در ماه جولای برای پیوند در مزرعه آماده خواهند بود.
پیوند زدن در مزرعه: در ماه می – ژوئن یک محل جوی 2×2 را حفر کنید – فاصله میان 2 درخت باید 15 باشد – در هفته اول ماه جولای، جویهیها باید با kgs 20 فضولات گاو و 5kg. Neem یا برگهای روناس madar پرشده باشند – در طول هفته دوم و یا سوم جولای وقتی 2-1 باران بیاید – گیاه باید به دقت در جوی پس از برداشتن کیسههای چندتایی کاشته شود.
آبیاری – سریعاً پس از کاشت گیاه، آبیاری باید انجام شود – آبیاری زیاد باید در فواصل 5-7 روز در مقدار کم انجام شود – گیاه در یک حالت متوسط رشد میکند – و به ارتفاع40-30 در یکسال میرسد – در مرحله اولیه رشد، گیاه نیازمند حمایت است – پس از 2 سال وقتی که به درخت تبدیل میشود، حمایت آن در برابر حیوانات لازم نیست (گله گاو)
درو کردن
گل دهی در جولای – آگوست سال سوم شروع شده و تا اکتبر، میوهها رسیده میشوند – در زمان رسیدن، میوهها به خاطر وزن خود روی زمین میافتند – ولی با دست هم میتوان آنها را چید – میوهها باید به 2 تکه شده و خشک شوند – سپس دانهها باید از میوهها جدا شده و قبل از قرار گرفتن در کیسههای گونی برای ارسال به بازار برای فروش کاملاً خشک شوند –
محصول – مثل این جدول – از 6 سالگی به بعد، تا 60-50 سالگی، kg8000 دانه در هر 1000 درخت به دست میآید – نرخ بازاری دانهها Rs 20.00 تا 60000 برای هر kg است 0 و تا مدت 2 سال سالم میماند –
بازار: دانههای آن در دهل، بمبئی، کلکته – در بازار عمدهفروش به فروش میرسد – اینها را میتوان به داروخانههای تولیدکننده دارو فروخت و نیز قابل صادر کردن به کشورهای دیگر از طریق صادرکنندگان است – این درخت است، پس نیازمند نگهداری یا حمایت کمتر است – وقتی درخت کاملاً رشد کرد آبیاری ماهی یکبار لازم است – با کاشتن درختان Strychosuns، در بخشهای زمینهای کاشتهنشده، درآند بیشتری به دست خواهد آمد –
کابردها
میوهها منبع مازو هستند و عصاره میوه به مقدار زیاد برای درمان استفاده شده و در داخل آبرسان لوکوموتیو به کار میرود و به عنوان یک ماده اضافه در ترکیبات روغنی به کار میرود – میوهها همچنین در داروهای ملین، مربوط به معده، تقویتی و مسهل کاربرد دارد – روکش بیرونی میوه مورد استفاده است میوههای خشک و نرسیده با نام میروبالان سیاه یا هندی به عنوان مسهل توصیه شدهاند – با ترکیب خوب آن در مقدار برابر Harra – Acaciacatehu در درمان مشکلات لکنت زبان استفاده میشود – زخم پیدا شده روی برگها مشابه غده حاصل تخمک رسوب کرده برخی حشرات، به عنوان منقبض کننده به کار میرود اینها در درمان بسیار مؤثر اسهال کودکانه به کار میروند – در داخل به عنوان یک مسهل و در خارج به عنوان منقبضکننده عمل میکند، همچنین در درمان بیماریهای پوستی و زخمها به کار میرود – افزایش دهندة هضم و مزه بوده و تقویتکننده چشم است-
محصول درخت صمغ است – چوب برای کار و ساختمان و نیز گاریها و دستههای ابزار به کار میرود.
قیمت فایل فقط 2,500 تومان
دسته: فنی و مهندسی
مقاله بررسی FPGA CPLD زمان برنامه نویسی VHDL در 30 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
مقاله بررسی FPGA & CPLD زمان برنامه نویسی VHDL در 30 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه ای درباره FPGA & CPLD
برای آنکه بتوان بخش بزرگی از یک طرح را داخل یک تراشه منتقل نمود و از زمان و هزینه مونتاژ و راهاندازی و نگهداری طرح کاست، ساخت تراشههای قابل برنامه ریزی مطرح شد از جمله مزایای استفاده از تراشههای قابل برنامه ریزی در طراحی پروژهها عبارتند از :
- کاهش ابعاد و حجم
- کاهش زمان و هزینه طرح
- افزایش اطمینان از سیستم
- حفاظت از طرح
- حفاظت در برابر نویز و اغتشاش
FPGA ها ابزار سخت افزاری قابل برنامه ریزی ارزان قیمت را جایگزین کاربردهای فعلی کنترلرهای داخلی (Embedded Controllers) نمودهاند. به همین دلیل بازار آنها رشد گستردهای داشته است. علاوه بر این به جهت ارائه راه حلهای مناسب برای IC های سفارشی با عملکرد بالا موفقیت زیادی به دست آوردهاند. در واقع به نظر میرسد که FPGAها با توجه به ارزان بودن، نسل فعلی تراشههای ASIC را از رده خارج کنند. همین مزیت هزینه و عملکرد توجه زیادی را درحوزه تحقیقات به خود معطوف کرده است.
ویژگی استفاده از قطعات منطقی قابل برنامه ریزی (PLD) و FPGA، ارزان بودن قیمت و سرعت ورود آنها به بازار است.
قطعات ASIC، هزینههای توسعه مهندسی غیر قابل برگشت بالاتری دارند و در نتیجه اغلب، قیمت این محصولات بالاتر است، اما اساساً کارایی بالاتری دارند. این شیوههای مختلف طراحی محیطهایی را با مجموعهای از متدولوژی و ابزاهای مختلف CAD پدید میآورند.
در طول یک دهه گذشته، انواع مختلفی از سخت افزارهای قابل برنامه ریزی به سرعت پیشرفت کردهاند. این قطعات نامهای مختلفی دارند مثل سخت افزار قابل آرایش مجدد، سخت افزار قابل آرایش، سخت افزار قابل برنامه ریزی مجدد.
ایده اصلی و زیر بنایی معماری FPGA و CPLD بسیار ساده است. به طوری کلی میتوان مدارهای ترکیبی و ترتیبی را مستقیماً روی بستر سیلیکون ایجاد کرد. تراشههای ASIC با اینکه کارایی بالایی دارند اما تنها میتوانند یک نوع عملیات را انجام دهند.
از آنجایی که امکان توزیع هزینه توسعه بین چند کاربر وجود ندارد، قیمت ASIC ها معمولاً بیش از سیستمهای مبتنی بر ریز پردازنده معمولی میشود.
تکنولوژی تراشههای قابل برنامهریزی
قابلیت برنامه ریزی شدن مدارات مختلف و اتصالات متفاوت بر روی PLD به دلیل سوئیچهای قابل برنامه ریزی است که در این تراشه وجود دارد، این سوئیچها میبایست علاوه بر اشغال فضای بسیار کم دارای کمترین تأخیر زمانی باشند بطور کلی سوئیچهای قابل برنامه ریزی در PLD با استفاده از سه نوع تکنولوژی قابل پیاده سازی است.
1-استفاده از Anti – Fuse
2-استفاده از سلولهای حافظه موقت Sram
3-استفاده از گیتهای شناور EEPROM یا EPROM
Anti – Fuse
خصوصیت اصلی Anti – Fuseها تنها یک بار قابلیت برنامهریزی بودن، اشغال فضای کم و بالا بودن فرکانس کاری، به دلیل پایین بودن اثر مقاومتی و ظرفیت خازنی آنها است.
عیب اصلی این روش نداشتن قابلیت برنامه ریزی مجدد است و زمانی که یک بار برنامهریزی گردد دیگر به حالت اولیه برنمیگردد و مزیت اصلی آن فرکانس کاری بالا و اشغال فضای کم آن است این نوع PLDها نسبت به انواع دیگر PLDها نسبتاً گرانتر هستند.
SRAM
در روش SRAM از سلولهای حافظه به دو طریق استفاده میشود، در روش اول از یک سلول حافظه برای کنترل روشن یا خاموش شدن یک ترانزیستور استفاده میگردد که در این حالت خروجی سلول حافظه به بیس ترانزیستور یا گیت فت متصل می شود، با روشن یا خاموش شدن ترانزیستور یک مسیر وصل یا قطع میشود. در روش دوم سلول حافظه به ورودیهای انتخاب مالتی پلکسر وصل میشود. در این حالت با صفر یا یک شدن سلول حافظه مسیر خطوط عوض میشود، مهمترین عیب این روش پاک شدن برنامه ریزی با قطع تغذیه میباشد، تراشههایی که با این روش برنامه ریزی میگردند، میبایست با استفاده از یک سیستم جانبی با هر بار وصل شدن تغذیه تراشه برنامه ریزی گردد، این روش نسبت به روش Anti – Fuse فضای بیشتری اشغال میکند و تأخیر زمانی نیز بیشتر است.
VHDL چیست؟
VHSIC از حروف اول VHSIC Hardware Description Language به معنی زبان توصیف سخت افزاری VHSIC گرفته شده است.
VHDL نیز خود از حروف اول Very High Speed Intergrated circuits تشکیل شده است و به پروژه VHSIC توسط وزارت دفاع آمریکا (DOD) با هدف توسعه نسل جدیدی از مدارهای مجتمع با سرعت بالا حمایت میشد. همزمان با اجرای این طرح و پیشرفتهای پیاپی که در زمینه فناوری نیمه هادیها و بستهبندی (packaging) به وجود آمده بود، امکان پیچیدهتر شدن روز افزون سیستمهای الکترونیکی، دفاعی و فضایی را ازخود به جای گذاشت.
بیشترین سهم در هزینه طول عمر این سیستمها، مربوط به هزینه تعمیر ونگهداری بود.
توسعه این زبان به گروهی از پیمانکاران DOD واگذار شده و اولین نسخه آن در سال 1985 عرضه گردید. پس از آن در مراحل بعدی توسعه، استاندارد سازی زبان با همکاری نمایندگانی از صنعت، دولت و دانشگاه به IEEE واگذار شد. درنهایت این زبان در سال 1987 تأیید شده و به صورت استاندارد 1987- 1076 IEEE معرفی گردید. پنج سال بعد طی نظر خواهی مجدد ویژگیهای جدیدی به آن اضافه شد و به صورت نسخه 1993- 1076 ارائه شد.
از زمانی که VHDL به صورت استاندارد IEEE در آمده است، کاربرد فراوانی در بین جامعه طراحان سیستمهای الکترونیکی با CAD (طراحی با کمک کامپیوتر) پیدا کرده است. DOD نیازمند این بود که توصیفهای VHDL برای کلیه مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASICs) مورد استفاده قرار گیرد. با ایجاد بسته استاندارد 1164 IEEE قابلیت کاربرد مدلهای ایجاد شده در محیطهای مختلف VHDL که توسط عرضه کنندگان مختلف ارائه شده بود، افزایش پیدا کرد. به همین صورت امکان پشتیبانی سنتز با تشکیل نسخه سنتز بسته 1164 IEEE فراهم شد. در عمل اکثر عرضه کنندگان اصلی CAD ،VHDL را پشتیبانی میکنند.
انواع تأخیر در VHDL
1-تأخیر اینرسی (inertial)
مدارهای دیجیتالی دارای مقدار اینرسی معینی هستند. برای مثال عکسالعمل خروجی گیت به هر تغییر در ورودی، مقدار زمان و مقدار انرژی معینی را صرف میکند. این نشان میدهد که هر تغییر در ورودی باید در یک دوره زمانی معین دوام داشته باشد تا خروجی به آن پاسخ دهد. چرا که اگر زمان ماندگاری به اندازه کافی نباشد، رخدادها در ورودی به خروجی انتشار پیدا نخواهد کرد. این مدل تأخیر انتشاری را مدل تأخیر اینVسی مینامند که در برنامههای VHDL مدل تأخیر `یش فرض میباشد.
2-تأخیر انتقالی (transport)
سیگنالها از سیمها همانند ادوات سوئیچینگ با یک آهنگ معین عبور میکنند و با تأخیری متناسب با طول مسیر مواجه میشوند. اما سیمها بر خلاف ادوات سوئیچینگ نسبتاً اینرسی کمتری دارند. در نتیجه سیمها، سیگنالهای با عرض پالس بسیار کوچک را انتشار میدهند و ما میتوانیم سیمها را به عنوان محیط انتشار تغییرات در مقدار سیگنال مستقل از عرض پالس مدل کنیم. در فنآوریهای جدید با رشد کاهش ابعاد، تأخیرهای سیم نیز مطرح میشوند، از این رو باید در پی راههایی برای کاهش طول سیمها بود، زیرا در این مدارات تأخیر سیمها قابل اغماض نخواهد بود.
قیمت فایل فقط 4,800 تومان
دسته: علوم انسانی
مقاله بررسی انواع سازماندهی از دیدگاه مدیریت و جایگاه آموزش عالی در آن در 14 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,500 تومان
مقاله بررسی انواع سازماندهی از دیدگاه مدیریت و جایگاه آموزش عالی در آن در 14 صفحه ورد قابل ویرایش
بررسی انواع سازماندهی از دیدگاه مدیریت و جایگاه آموزش عالی در آن
الف- مبانی طبقه بندی وظایف
گروه بندی فعالیت ها و افراد در ادارات، توسعه و گسترش سازمانها را به طور نامحدود امکانپذیر کرده است. اما ادارات با توجه به الگوی اساسی که برای گروه بندی فعالیت های آنها به کار می رود با هم تفاوت دارند که در این جا ماهیت الگوها را بررسی میکنیم:
قبل از هر چیز، باید تأکید کرد که در سازماندهی هیچ طریقی به عنوان بهترین راه وجود ندارد که در تمام سازمانها یا موقعیت های عملی باشد. الگویی که برای سازماندهی به کار می رود به موقعیت ها و هم چنین به اعتقادات مدیران بستگی دارد که تصور میکنند الگوی خاصی در وضعیت یا موقعیت معینی، آنها را یاری خواهد داد.
طرح کلاسیک سازماندهی از زمانی که مدیریت به عنوان یک رشته در دانشگاه ها مورد توجه واقع داشته وجود داشته است و دانشمندان چون «هانری فایول» «فردریک تیلور»، «لیندال ارویک» و «ماکس وبر» از آن هواداری کرده اند. طرح کلاسیک عبارت است از یک ساخت سازمانی دارای نظام سلسله مراتب رئیس و مرئوسی به شکل هرم که در واقع سیستم پیچیده ای از مکانیزمهای مختلف، قوانین، مقررات و روشها است. این سیستم ماهیتاً دارای نظم و انضباط است و مسئولیتهای افراد بر حسب مقامشان در سلسله مراتب سازمانی معین شده است.
این نگرش مکانیکی است به سازماندهی، به این سبب که جنبه های انسانی را نادیده می گیرد، به وسیلة دانشمندان علوم رفتاری مورد انتقاد قرار گرفته است. هواداران این طرز فکر باشد «التون مایر» و «ماری پارکر فالت» «چستر بارنارد» و «داگلاس مک گریکور» توصیه میکنند که باید بر سلسله مراتب تأکید کمتری گذاشته شود و توجه بیشتری به اشتراک مساعی مسئولین سطوح پایین سازمانی در فرآیند تصمیم گیری معطوف شود.
در سالهای اخیر، نوع جدیدی از سازماندهی موردنظر قرار گرفته است که در آن حداقل، تقسیم وظایف به طور رسمی دیده میشود و پیشتر ماهیت غیررسمی دارد این نوع سازماندهی به عنوان «ساخت ارگانیک» شناخته شده است. وبر بر سلسله مراتب کمتر تأکید میکند و مشکل گشایی را مورد توجه قرار میدهد. در حالی که ساخت «بوروکراتیک»، کلاسیک ممکن است در شرایط ثبات مناسب باشد ساخت «ارگانیک» در هنگام رویارویی با تغییرات محیطی و تکنولوژیکی و حالات پویایی معقول به نظر می رسد. ویژگیهای اساسی ساخت سازمان «ارگانیکی» عبارتند از:
1- وجود اختیارات غیرمتمرکز
2- قوانین و مقررات کمتر
3- غیررسمی بودن تعاریف مشاغل
4- تأکید پیشتر روی قابلیت انعطاف
5- تطبیق با محیط
6- شبکة ارتباطات شخصی و غیررسمی
و هم چنین توجه پیشتر به خود کنترلی به جای اعمال کنترل از طریق سلسله مراتب.
در هر حال مدیران با توجه به شرایط و عوامل مختلف و بنا به اعتقادات و ارزشهای شخصی، از چارچوب سازمانی متفاوت برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده استفاده میکنند.
نمودار سازمانی
سلسله مراتب سازمانی به صورت رسمی توسط نموداری مشخص می گردد که هم واحدهای تابعه سازمان را نشان نمی دهد و هم خطوط و مجاری ارتباطات و مسئولیت را تعبیر می نماید.
انواع سازماندهی
1- سازماندهی بر مبنای تعداد
طبقه بندی وظایف بر مبنای تعداد روش مهمی بود که در عشایر و قبایل و ارتش ها به کار می رفت. با وجود این که به سرعت از موارد استفاده این روش کاسته شده است، هنوز هم کاربردهای خاصی دارد. در این نوع سازماندهی اشخاصی که وظایف یکسانی را انجام می دهند، زیرنظر یک مدیر انجام وظیفه میکنند و این که افراد چه کاری باید انجام دهند و با چه وسیله ای کار کنند اهمیت ندارد و اهمیت آن صرفاً در تعداد افرادی است که زیر نظر یک فرمانده مشغول کارند. اهمیت این روش در طول قرون گذشته کاهش یافته است. یکی از دلایل کم شدن اهمیت آن توسعه تکنولوژی و به تبع آن نیاز به تخصص و مهارتهای گوناگون است. دلیل دوم این که گروههای تشکیل شده از پرسنل متخصص، غالباً کارآمدتر از آنهایی هستند که بر مبنای تعداد، سازمان داده شده اند. بالاخره سازماندهی بر حسب تعداد، فقط در پایین ترین سطوح سازمانی کاربرد دارد.
سازماندهی بر حسب زمان
یکی از قدیمی ترین صورتهای سازماندهی، گروه بندی فعالیت ها بر حسب زمان است که در سطوح پایین سازمان به کار می رود. استفاده از نوبت کاری در بسیاری از مؤسسات به دلایل اقتصادی، فنی و غیره در مواردی که روزهای کار معمولی کافی نیست. نمونه های این نوع سازماندهی را در بسیاری از مؤسسات نظیر بیمارستانها، سازمانهای نظامی، فرودگاهها، مخابرات، آتش نشانی و بعضی از کارخانه ها میتوان مشاهده کرد.
اولین فایده سازماندهی به شیوه مزبور این است که ارائه خدمات یا تولید کادر تنها به ساعت کار روزانه محدود نمیشود و غالباً در تمام ساعت شبانه روز ادامه دارد. دوم این که امکان ادامه کار را در فرآیندهای غیرقابل توقف (مانند صنایع فولاد و خدمات انتظامی) تأمین میکند و بالاخره امکان کار کردن برای افرادی که در هنگام روز نمی توانند کار کنند (مانند دانشجویان) را فراهم میکند.
طبقه بندی براساس محصول
طبقه بندی فعالیت ها بر مبنای محصول یا خط محصول در مؤسسات و سازمانهای بزرگ که دارای خط محصولات متعدد می باشند از دیرباز رایج بوده است. این نوع طبقه بندی یک فرآیند تکاملی به حساب میآید زیرا موسسه یا شرکت هنگامی که رشد می کند، مدیریت های تولید، فروش، خدمات و مهندسی با حجم عظیمی از محصول روبرو می گردند و استاندارد حیطة مدیریت مانع افزایش بیش از حد تعداد مدیران مستقیم می گردد. در این حالت گروه بندی براساس محصول یا خط محصول ضرورت پیدا میکند. در این نوع تقسیم کار مدیر هر قسمت که محصول خاصی را تولید میکند دارای اختیارات وسیعی است که امر فروش، تولید، کارگزینی و غیره توس او اداره می گردد. مانند محصولات متعلق به صنایع ملی شده که هر یک دارای کارخانه ای مستقل یا واحدهای تحت امر خود میباشد.
از محسنات طبقه بندی بر حسب محصول یا خط محصول این است که استفاده بهتر از سرمایة تخصیص داده شده برای آن محصول را ممکن می سازد، از تخصص ها و مهارتهای پرسنل حداکثر استفاده به عمل میآید و به ایجاد نوعی خاص از هماهنگی کمک میکند وقتی که یک فرد با دانش و اطلاعات لازم مسئولیت فروش مربوط به یک کالا را به عهده میگیرد بیشتر و بهتر میتواند از تخصص و اطلاعات خود بهره مند شود و زمان بندی بهتری را برای مشتری پیش بینی نماید. ضمناً میتواند مسئولیت سود یک کالا یا یک نوع خدمات در همان حیطة کاری متوجه مدیر محصول کند. نارسائیهای این نوع طبقه بندی شبیه نارسائیهای طبقه بندی محصول است که عبارت است از الزام به استخدام افراد بیشتر با توانایی های لازم در مدیریت، و تحمل هزینة بیشتر به خاطر تکرار خدمت و فعالیت های مشابه.
قیمت فایل فقط 3,500 تومان