دسته بندی | برق |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 5302 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 76 |
ارائه روش جدید کلیدزنی در مبدل اصلاح ضریب توان شپارد- تیلور
امروزه با گسترش مصرفکنندههای DC و بارهای غیرخطی متصل به شبکه، طراحی و ساخت مدارات اصلاح ضریب توان با استفاده از مبدلهای الکترونیک قدرت، اهمیت ویژهای یافته است. با پیشرفت تکنولوژی، مدارات مجتمع در این عرصه به کمک آمدهاند. با توجه به پیچیدگی و عملکرد غیر خطی این مبدلها و نیاز به کنترل لحظهای جریان ورودی و ولتاژ خروجی در آنها استفاده از مدارات مجتمع و پردازشگرهای الکترونیکی امری اجتناب ناپذیر است.
مبدل شپارد- تیلور یکی از انواع جدید مبدلهای اصلاح ضریب توان میباشد که بدلیل عملکرد مطلوب آن در این حوزه و مشخصههای غیر معمول و منحصر به فرد در نگاهداشتن رگولاسیون ولتاژ خروجی با مقادیر ولتاژ ورودی بسیار پایین، در سالیان اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است.
روشهای کنترل متعددی جهت کنترل پالس کلیدزنی و اصلاح ضریب توان برای مبدل اصلاح ضریب توان شپارد- تیلور ارائه شده است. در این پایان نامه نیز سعی میشود تا با اصلاح روش کلیدزنی و ارائه یک روش کنترلی جدید به منظور کاهش تلفات کلیدزنی مبدل اصلاح ضریب توان شپارد- تیلور، ضمن حفظ شکل موج جریان ورودی در حالت سینوسی (هم فاز با ولتاژ ورودی)، عملکرد مدار را بهبود داده و تلفات کلیدزنی را کاهش دهیم. به منظور پیادهسازی عملی این مبدل، الگوریتم روش کنترل پیشنهادی با استفاده از یک مدار کنترل ساده و کارا با استفاده از میکروکنترلر AVR طراحی و معرفی میشود. در انتها جهت اطمینان از صحت عملکرد مدار، نتایج بدست آمده از شبیهسازی با مقادیر بدست آمده از آزمایشات عملی مقایسه میشوند. جهت رسیدن به هدف نهایی که ساخت مبدل اصلاح شدهی شپارد- تیلور با روش کلیدزنی جدید بر مبنای روش کنترل هیستزیس میباشد، در ابتدا براساس تحقیقاتی که توسط سایر محقیقین در گذشته انجام شده بود، مبدل اصلاح ضریب توان شپارد-تیلور در نرمافزارهای متلب و پروتئوس شبیهسازی گردید و پس از حصول نتایج قابل قبول، مبدل اصلاح شده در روش کنترل پیشنهادی نیز با این دو نرمافزار مورد شبیهسازی قرار گرفت. سپس با توجه به نتایج شبیهسازی، مدار در ابعاد آزمایشگاهی پیادهسازی شد. نتایج شبیهسازی و آزمایشات عملی در فصل چهارم آورده شده که به خوبی نشان میدهد، مبدل در روش کنترل پیشنهادی دارای عملکرد مطلوب میباشد.